Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 728
  • 804
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна

Не знам материала...ще направя още снимки

# 661
  • София
Здравейте!
Темата ми е много интересна и от известно време я чета, а сега реших да се опитам да преправя едно старо нощно шкафче. Не знам дали е коментиран по-рано подобен проблем. Ако е така съжалявам, че повдигам въпроса отново. Случая е такъв: Свалих фурнира, но не мога да премахна остатъците от лепилото. Пробвах да го махна с шкурка, търках с влажна хавлия, не се получава. Успявам малко да изстържа с шпакла, но не пада всичко. Търсих в мрежата някакви препарати, но не попаднах на нищо. Вие какво бихте ме посъветвали да направя? Или, ако лепилото остане може ли да се нанесе боя върху него? 
Благодаря предварително   bouquet

# 662
ако няма други мнения, опитай така
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698464.0
не може да боядисваш върху лепило, ще се вижда разликата  Thinking

# 663
В някои железарии се продава силициева шкурка. Пробвай първо с едра и след това с по-фина! Успех! Simple Smile

# 664
  • София
Благодаря, момичета   bouquet

# 665
Здравейте, момичета.
Четох много назад в темите (по няколко пъти) и вече ми е ясно всичко, което е нужно. Обаче днес се изправих пред непредвидена пречка - не намирам бял лак Сократес. Боя бяла има, бял лак  - не. Бихте ли ми препоръчали бял лак на водна основа? Търсеният  резултат - лакиране (не боядисване), което да подчертае природната структура на дървото. На стр.31-32 се коментираше случая на  viliko, тя търсеше същия резултат. Там се появи понятието Dufa EXPERT Toplasur Hybrid-лак-масло за дърво 0.75 http://profitech-bg.com/product/255/dufa-expert-toplasur-hybrid- … a-darvo-0-75.html Това е единствения продукт, който намирам в темите. Единственият лак. Иначе зная добре за маслото, но предвид малкото количество, което ми е нужно и цената на осмото ..... не си заслужава. Моля, споделете, ако  се сетите за друг подобен продукт с такъв ефект.
Предварително благодаря и се извинявам, ако се е коментирало и преди.

# 666
Здравейте!
Темата ми е много интересна и от известно време я чета, а сега реших да се опитам да преправя едно старо нощно шкафче. Не знам дали е коментиран по-рано подобен проблем. Ако е така съжалявам, че повдигам въпроса отново. Случая е такъв: Свалих фурнира, но не мога да премахна остатъците от лепилото. Пробвах да го махна с шкурка, търках с влажна хавлия, не се получава. Успявам малко да изстържа с шпакла, но не пада всичко. Търсих в мрежата някакви препарати, но не попаднах на нищо. Вие какво бихте ме посъветвали да направя? Или, ако лепилото остане може ли да се нанесе боя върху него? 
Благодаря предварително   bouquet
Камелия,
опитай с шлайф, защото е по-лесно.
Ако самото лепило не е много надигнато, т.е. по-гладко е като слой, можеш да сложиш грунд и после боя. Но ако е релефно и тук-таме го има, другаде -не, по-добре го махай, защото ще личи.
Всъщност по-лесно щеше да ти бъде, ако въобще не беше махала фурнира. (Е, все пак не знам какво му е било състоянието).

Съфорумката с портмантото, (съжалявам, забравих ника)
аз може би досадих на момичетата в темата с моето фолио, но ако бях на твое място щях да облепя.
Друг вариант е първо "Бороконтакт", а след час най-много акрилна боя в цвят по избор, нанесена с четка или недунапренено мече.
Снимай отблизо повърхността, за да видим в какво състояние е и дали ще се наложи шкурене и китосване.

# 667
  • София
Daisy^Slava, шкафчето с фурнира стоя около 10 години изложено на силна влага. Фурнира се беше надигнал и начупил почти навсякъде. Нямаше начин да го оставя. Ще се опитам да махна колкото мога от лепилото и после ще боядисвам върху него.То се рони на прах.И винаги има още.
Благодаря за съвета   bouquet

# 668
  • в света на неограничените измерения
Бихте ли ми препоръчали бял лак на водна основа? Търсеният  резултат - лакиране (не боядисване), което да подчертае природната структура на дървото.

Аз съм ползвала белия лак на HELIOS .
Скрит текст:

Лакът е хубав. Трябва да се нанесат 2 ръце. Много хубаво става и нанесен върху боядисано със Сократес плътно бяло и отгоре за финиш една ръка лак. Така също много ми харесва.

# 669
 vanvel, много благодаря Simple Smile Ще потърся магазин в София, където се предлагат продуктите на HELIOS.

# 670
Daisy^Slava, шкафчето с фурнира стоя около 10 години изложено на силна влага. Фурнира се беше надигнал и начупил почти навсякъде. Нямаше начин да го оставя. Ще се опитам да махна колкото мога от лепилото и после ще боядисвам върху него.То се рони на прах.И винаги има още.
Благодаря за съвета   bouquet
Моля, няма за какво.
Помисли обаче дали няма да ти е по-лесно да го китосаш направо и тогава боята.

# 671
  • USA
Момичета, отдавна искам да боядисам кухненските шкафове бели, и тъй като не смятах, че мога да се справя сама, извиках фирма да ми даде цена. Искат ми над 10 хил.$, ами много ми се видя и се размислих. 
Но...вчера попаднах на този сайт
http://www.housemixblog.com/2014/02/27/how-to-paint-cabinets-wit … ors-with-one-can/
Изглежда ми доста лесно, още повече, че аз точно това исках-да не се свалят врати. И все пак става въпрос за доста голям проект, честно страхувам се дали ще ми се получи перфектно? Ето това е сега
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.33112256.big
Мисля да започна с детската баня и да видя какво ще стане, поне да не ме е яд толкова, ако оплескам нещата
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35039703.big
Бихте ли се хванали с нещо такова или е лудост newsm78

# 672
Аз съм си пребоядисвала кухненските шкафове.
Става малко бавно, просто си иска технологично време.
Аз махах вратичките. По-лесно и става по-добре. Те се свалят лесно. Само отвърташ малко винтчетата и я изхлузвах вратата.
Пробвай първо с банята.
Но е най-добре първо да се шкури, след това да сложиш праймър. Поискай да ти оцветят праймъра в магазина, че да не се налага да слагаш няколко слоя боя. Аз боядисвах с Бенджамир Мур - една ръка и лак втора ръка, но просто защото исках да е лъскаво.
Изчаквай поне 12 часа между праймъра, първата и втората ръка боя.
Имай предвид, че боите на водна основа съхнат отвън навътре и може да ти се струва изсъхнало, но ще е необходимо около 2-3 седмици да сет-не боята окончателно.
Използвай валяче за мебели - флог или велурено.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 03:16 от Melany99

# 673
  • Бургас
СкайБлу както си казала започни с банята, ще се получи, за боите Мелани ти е казала какво да използваш. Мисля че стените и декорацията в банята ти си я правила /спомен от снимки/ и цялата ти къща е много хубаво подредена. Успех

# 674
  • USA
Melany99, благодаря за съветите, при теб много добре е станало. Аз не искам да свалям вратите не защото е трудно, а не знам къде да ги слагам 30+ врати, как ще съхнат, как ще ги боядисвам от двете страни??
Добре, че каза за валяче, и аз се чудя защо тази препоръчва четка.

Общи условия

Активация на акаунт