Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 126 995
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Благодаря ви момичета  Hug
И аз много си го харесвам, въпреки че не е много удобен за ползване защото чекмеджетата не са с водачи и като ги отвориш се накланят надолу. Няма лак върху боята, лакирах само вътрешните части на чекмеджетата, защото дъълго време продължаваха да лепнат. Не прецених правилно и бях разредила много боята, на пипане беше сухо, но където се опират частите залепваше.

# 151
Взех си вчера боята на Сократес и останах приятно изненадана, че е малко по-евтина от Аквис-а, който взех преди  Rolling Eyes А съм сигурна, че ще е и по-добра.
Само искам да споделя, за някой, който иска слонова кост на Аквис - много жълтее, направо си е жълта  Sick Тази изглежда доста по-бяла, може би само лек нюанс има.

И да използвам случая да попитам дали имате идея къде мога да намеря такива крака за маса (не конкретно в черно, но каквито и да са ще ми свършат работа като ги боядисам):

Скрит текст:

Мимозка мисля, поръчваше от Продавалник-а някакви крачета, дали ще се включи да каже от кой  Praynig

# 152
# 153
Благодаря, тези съм ги разгледала, но не са същите. Обаче докато търсих крачета в продавалника, попаднах на ето тази масичка, за каквато точно търся краката  Laughing Та ако стигнем до сделка, няма да ми трябват отделни крака. А мислите ли, че има как по-елегантно да й се добави втори плот отдолу, под първия - в смисъл да стане като място за списания, вестници идр...
Ето я масичката  Heart Eyes http://olx.bg/drven-shkaf-s-ogledalo-za-koridor-holova-masichka-i69066142

# 154
Щом е дъбов - перфектно  Peace Изциклете, виж какъв цвят ще се покаже и действайте. Ако жълтее леко, може да мацнете малко по-тъмен лак.
Макар че, аз бих омаслила с бяло Осмо.

Здравейте, сигурно е дискутирано някъде, извинявам се, че не го намирам, но това въпросно бяло осмо върху циклен дъбов паркет какъв вид би дало?

Рапунцел, като "ремонтираш" паркета, докладвай какво се е получило.

А как се разбира някакъв древен паркет дъбов ли е, или буков? Може би паркетчиите трябва да кажат?

# 155
  • София/Варна
karmelita_007 по цвета и структурата се познава / от хора които разбират де/
Аз като лаик знам само, че дъбът е студен цвят биещ леко на жълтеникаво, а букът е топъл цвят и розовее

# 156
  • В градината...
Да, букът розовее, много ми е грозен  Naughty

# 157
Какъв лак да сложа на паркета, за да мога да го чистя с парочистачката и да оцелее съответно  Thinking

# 158
  • гр.Варна
Rallichka ,имам почти същата масичка в хола,с тази разлика ,че моята има под плота напречни летви. Аз също нямам плот ,въпреки ,че с тези летви мога да си сложа без проблем.Боядисах я в бяло и стана супер.

# 159
  • Варна
Какъв лак да сложа на паркета, за да мога да го чистя с парочистачката и да оцелее съответно  Thinking
Не мисля, че е добра идея да чистиш дървени повърхности с парочистачка. Не че съм много запозната с тях, но си мисля, че мокрят прекалено много а и от високата температура ще се скапе каквото и да е покритието. А парата ще прониква дълбоко във фугите и има опасност самия паркет да се надуе. Това си е моя логика, държа повече на дървения под и гледам да си го подържам така, че да му се радвам дълго. Не му и робувам кой знае колко де, прахосмукачка, добре изцеден (на ръка) моп от микрофибър и мисля, че е достъчно чист  Peace

# 160
  • София
Ако парочистачката е с т. нар. "суха пара" неби следвало да мокри.
У нас съм с ламинат, а няма по-чувствителен на влага под и го мия през ден с парочистачка (съвсем обикновена) и не е мръднал за година и половина.
Преди да си купя парочистачката го минавах с изцеден микрофибър, но беше далеч по-мокро отколкото сега.
Ако мислиш да омасляваш,обаче, трябва дазабравиш за парочистачка.

# 161
Уж се бях записала да следя темата, но нещо се е прецакало. Хайде пак - само запис. Прекрасни неща сте сътворили.

# 162
karmelita_007 по цвета и структурата се познава / от хора които разбират де/
Аз като лаик знам само, че дъбът е студен цвят биещ леко на жълтеникаво, а букът е топъл цвят и розовее

Мерси за мненията за тоз паркет. А някой да познава хора, които "да разбират" и да умеят да се разправят със стари и нови паркети? За консултация и евентуално за работа? Препоръчан паркетчия / фирма, демек. Странно, но нито след познатите, нито тука намирам надеждни препоръки - по-скоро има недоволни. Знам, че е малко офф, но пък по темата искам да кажа, че нещата, които правите, стават прекрасни. Направо ми иде да накупя байцове и четки (и стари мебели да събера), обаче веднага си спомням за купчината материали за кукли от плат, надлежно купени и отлежаващи в една голяма кутия... и се спирам. Е, една кукличка направих, де  Mr. Green Уж беше само началото, а с нея си стоя.

# 163
  • София/Варна
За съжаление и аз не мога да ти препоръчам такъв майстор.

# 164
  • В.Търново
Здравейте, тъй като сте доста вещи в това което правите имам нужда от ваш съвет.  Simple Smile Става дума за дървен под (дюшеме) в магазин, преди 2г. го освежавахме с безир, но тъй като се мие всяка вечер и доста се експлоатира, та бихте ли ми препоръчали нещо по устойчиво и не на безбожна цена.

Общи условия

Активация на акаунт