Да преправим старите мебели с любов - тема 28

• 127 611
  • 804
  •   1
Отговори
# 345
................... Започне ли се с бои на водна основа се продължава само с такива.
това защо?

# 346
  • Бургас
................... Започне ли се с бои на водна основа се продължава само с такива.
това защо?

Не е точно така, моя грешка./ядосах се/ От водна основа може да минеш с алкидна боя, но от алкална боя на водна основа, се шкури и бороконтакт. Защото са на различни основи

# 347
  • Варна
 Благодаря за насоките за корка   bouquet Още малко да се стопли и го мятаме, ще споделя резултата като приключим  Crazy

# 348
  • София
това защо?

Не е точно така, моя грешка./ядосах се/ От водна основа може да минеш с алкидна боя, но от алкална боя на водна основа, се шкури и бороконтакт. Защото са на различни основи
Не съм искала никого да ядосвам. Съжалявам! Назидателният тон честно казано не ме просветли особено. В таблицата прочетох, че за смяната на цвят се препоръчва акрилатна боя Аквис на Мегахим. Въпросът беше за смяна на контрастен цвят. Знам много добре, че тук се обсъжда обновяването на стари мебели, предимно от естествено дърво. Но моята маса не е такава. Не знам точно какво е покритието на новите китайски маси. Точно затова попитах дали ще стане нещо.
Фри, благодаря за отговора!
Това е масичката:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 22:47 от july1993

# 349
     Не препоръчвам автоемайл лак - вреден е, мирише с дни и дори да е спрей - тече...

# 350
Джули - и с Аквис ще стане - тя е на водна основа и ще ти е по-лесно с нея. Сократес също на водна основа се води по-качествена и е с 2-3 лева по-скъпа.
С автоемайл-лака ще ти е по-трудно, наистина съхне по-бавно. Ако нямаш много опит - по-добре с боя на водна основа - лесно се чисти, по-бързо съхне и не мирише.

# 351
това защо?

И пак не позна-например Хротекс-а е алкидна и е на водна основа. Моля, информирайте се преди да давате съвети и да пишете глупостии в тази тема.   Много от списващите разчитат на компетентно мнение тук и нека сме убедени в думите си. От есента след ремонта не пиша, но пък се начетох на глупости...

# 352
mimoza7710 , опита, който споделихте ти, Седефка, Ема и Спунк е толкова безценна. Извадила съм си ги в специален файл и живот и здраве това лято ще се борим с нашата мастодонтска соц. секция. Само да те попитам, според теб коя от всичките бели бои на Мегахим, Дулукс, Сократес са най-покривни? Не ни се сърди за смешните ни мнения и тъпите ни въпроси, ако мога да ти опиша какъв стрес и тих ужас ме е обзел, че няма да се справя... Close

# 353
  • Бургас
това защо?

И пак не позна-например Хротекс-а е алкидна и е на водна основа. Моля, информирайте се преди да давате съвети и да пишете глупостии в тази тема.   Много от списващите разчитат на компетентно мнение тук и нека сме убедени в думите си. От есента след ремонта не пиша, но пък се начетох на глупости...

Боята или е алкидна или на водна основа. И не виждам каква глупост съм написала до сега. Ти като си толкова компететна, защо не посъветваш съфорумките поне веднъж. Този форум не е за четене на глупости както каза ти, а споделяне на опит и помощ. Вярно че ги няма по-старите и опитните, но има други които са се учили от тях.

# 354
mimoza7710 , опита, който споделихте ти, Седефка, Ема и Спунк е толкова безценна. Извадила съм си ги в специален файл и живот и здраве това лято ще се борим с нашата мастодонтска соц. секция. Само да те попитам, според теб коя от всичките бели бои на Мегахим, Дулукс, Сократес са най-покривни? Не ни се сърди за смешните ни мнения и тъпите ни въпроси, ако мога да ти опиша какъв стрес и тих ужас ме е обзел, че няма да се справя... Close
Радвам се да те видя  Grinning Не бих се ангажирала да ти препоръчам една от посочените бои, защото не съм ги ползвала. Дърпаш една за ушите, разреждаш с по-малко вода от посоченото и пробваш  Hug
Ще се справиш разбира се! Сигурна съм в това  Peace

# 355
  • виртуално
Лакирах шлайфаните мебели с български лак, но въпреки уверенията на продавача че е мат, се получи с блясък. Лакирани са две ръце. Има ли някакъв трик , с който поне леко да матирам?

# 356
  • Бургас
Лакирах шлайфаните мебели с български лак, но въпреки уверенията на продавача че е мат, се получи с блясък. Лакирани са две ръце. Има ли някакъв трик , с който поне леко да матирам?

Аз не съм го правила, но съм чела. Изшкури малко и положи лак мат 1-2 ръце. Ако искаш първо пробвай някъде където не се вижда много, какъв ще бъде резултата

# 357
Мимоза, съжалявам, че се намесвам, но точно ти си тази, която се изказа некомпетентно.
Хротекс не е боя, а производител на боя, марка. И произвеждат както бои на водна основа, така и алкидни http://www.chrotex.gr/products_list.asp?m=1&e_lang_id=1& … ;e_cat_serial=001 . Алкидните са на основа смоли - органични и синтетични.
На мен пък съвсем не ми липсваха саркастичните и презрителни коментари и размахването на пръст... Ще съм благодарна ако ни ги спестите и за в бъдеще.

# 358
Фри, Сократес също не е боя...
Водна, алкидна или алкидна на водна основа прочети сама http://www.venetis-xromata.gr/xrotex-ultralac-aqua/#more-85

# 359
Сократес са бои и аз не съм виждала на не-водна основа, не твърдя че знам всичко, може би ще ни информираш ако някой се интересува.
Това което показваш е наистина лак на водна основа с модифицирани алкидни смоли, не знаех че има такива, благодаря и се извинявам.

Общи условия

Активация на акаунт