"С дъх на череши..., или за нас - другите..."

• 95 810
  • 1 801
  •   1
Отговори
# 195
  • Tам през Атлантическия океан
Добре де, как се оправдава отсъствието през нощта?
Лов, риболов, карти играл, на заведение с приятели, работа до късно, колата се развалила .....  Simple Smile
Отивам да чета творчеството на авторката newsm78

Не е интересно  Laughing
само на края се отприщВа в любовна проза  Mr. Green иначе е перилни препарати , бебешки храни , миялни машини ......

# 196
Добре де, как се оправдава отсъствието през нощта?
Лов, риболов, карти играл, на заведение с приятели, работа до късно, колата се развалила .....  Simple Smile
Отивам да чета творчеството на авторката newsm78

Не е интересно  Laughing
само на края се отприщВа в любовна проза  Mr. Green иначе е перилни препарати , бебешки храни , миялни машини ......

Да Simple Smile
Средностатистическа разведена жена, нормално е да отвори тема за да се хвали с любовник.
И с 2 кошници рози  Simple Smile

# 197
История стара като света, нищо ново под слънцето. Такива истории винаги е имало и ще има.
Някои изпращяват в зряла възраст и карат типичния втори пубертет малко преди 40-тата година.
Синдромът на 40-те. Страхът и паниката от 40-те. Когато жената знае, че скоро вече няма да е това, което е била и иска да пламне още веднъж и най-ярко преди да угасне.
Да се хвалиш с любовник, че даже да се хвалиш, че имаш два любовника е точно признак на втория пубертет и съпътстващото изфирясване. Непрестанната нужда да доказваш на себе си и на другите колко си вървежна, как ако поискаш можеш...
Само с тръпки не се живее. Един ден се будиш на 60, детето ти отдавна вече е пораснало и си е хванало пътя, а ти си сам и самотен след всичките тръпки и изпепелявания. Правейки си равносметка, съвестта ти не е чиста, защото знаеш на колко хора си навредил нарочно или просто в преследване на собственото благо, знаеш, че си бил част от причините за нещастието на хора. Ако имаш съвест, де.
Много хора бъркат тръпката с обич. В тази история не изглежда да има любов, обич, а има егоизъм. Когато авторката каза, че не за първи път е в такава връзка, окончателно ми се потвърди това мнение. Никой не е безгрешен и на всеки може да се случи, колкото и да се е заричал или да си е мислел, че "не е такъв", но умишлено да се въвличаш, при това неведнъж в такива връзки с обвързани мъже - просто говори за безогледен егоизъм. Дори в случая не става въпрос за заблудена девойка, незнаеща какво търси, а за обиграна зряла жена.
Има го и този момент, че жени, на които браковете им са се разпаднали по някаква причина, без значение по чия вина, сякаш подсъзнателно искат да разбият и чуждото семейство, да развалят и чуждото щастие, или поне да позамътят водата.
Странно как на някои не им идва акъла след всички несполуки, проблеми и пълното объркване на живота им, което сами са си създали, ами и продължават да насърчават и окуражават  и други да вървят по същия път. Камъчка имам предвид.  
Тези, които в случая представляват гласът на разума - Бижу, Андариел и още няколко други, биват окачествявани като скучни, сиви, отегчени домакини, на които им е непознато всичко онова, "възвишеното", "изпепеляващото".
А не се знае, понякога човек говори от собствен опит и сам е разбрал на някакъв етап от живота си негативните страни на нещо, сам е осъзнал колко ненужно е доброволно да се потапяш и да затъваш все повече в бездната. Понякога човек прави големи глупости от скука, после иска да върне времето назад, но не става.

"С дъх на сливи", а не "с дъх на череши".

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 03:23 от някoя си

# 198
Когато авторката каза, че не за първи път е в такава връзка...

А, виж, ето тази част от историята вече съвсем не е за вярване.

# 199
  • Пловдив
Аз пък разбрах, че не за "последен път" е в такава връзка, защото и харесва "дъха на череши".
Като чета обаче, какви ги пише определено не звучи, като човек с разума си, съответстващ на възрастта и. Освен това звучи, като човек, който за пръв път е в такава връзка и навярно за пръв път е във връзка след разпадането на семейството си.

# 200
Освен това звучи, като човек, който за пръв път е в такава връзка и навярно за пръв път е във връзка след разпадането на семейството си.

Да, точно. И най-вероятно е така.

# 201
И какво значение има това за вас? Thinking

# 202
  • София
Що пък трябва да има значение за нас, за да коментираме?

Те черешовите гащи опнати насред мегдана на показ и ако случайно някой не ги види, му ги бутат в очите - виж, виж, виж - пък после какво значение има. Ми специално за мен абсолютно никакво няма, минавам покрай мегдана, виждам проснатите гащи, коментирам си.
Срама не е мой.

# 203
  • Пловдив
Има значение, дотолкова, доколкото се опитва да ни заблуди, че знае какво прави, защото не е дете.
Обаче реално се държи, като момиченце в гимназията, което за пръв път е било целунато в коридора и са му се привидели череши, звезди и ...
Не искала нищо... Тя на всеки пост слага  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ох, ах, ох. Тя е влюбена, а влюбените хора страдат, когато разберат, че насреща няма любов.
Какво ни засяга може би, че някаква непозната ще страда някъде ще е следващия въпрос. Принципно нищо не ни засяга. От друга страна аз считам себе си за човек и ми е мъчно, че някой страда, когато е можел да си спести страданието.

# 204
Какво значение има за нас? Никакво. Нямаше и да подозираме за драмата, ако не беше щедро споделена с широката публика.

# 205
DeVa®, а ти какво получаваш от воденето на тази защитническа кампания?. Simple Smile

Когато сам си изтипосаш и предоставиш части от живота на публиката, съвсем нормално е тя да коментира.
Авторката си знае череши ли са, вишни ли, кайсии, сливи и т.н. представители на флората.
Нито ще е първата, нито последната....включително и за този тъй невероятен мъж. Simple Smile Те всички са невероятни де....ама как пък все нещастно женени се оказват....и имат нужда от спасяване.  Laughing

# 206
Значи кампанията трябва да е само нападателна? Thinking

# 207

В тази тема никой не е нападал, напротив....изказаха се всякакви мнения, включително и от преживели същото.
Но процента на хората, които са останали с добри спомени от подобна връзка не беше никак висок.
Сигурно има защо....

# 208
  • София

А защо изобщо трябва да има кампания, се чудя аз. Щото вие я подехте, нали, не ние.
Аплаузи много имало за тая тема, чак блог сте я карали да пише.

# 209
И аз не разбирам защо нападате Чери Peace
Ако тя съумее да изживее миговете си и да се съхрани,шапка й свалям Peace
има и умни любовници наистина,които разсъждават консуматорски-вземам и бягам
аз не успях
по времето на тази връзка отслабнах с 30кг, бях стигнала и до успокоителни
незнаех коя съм по едно време Sunglasses
толкова ми е спокойно сега ,че никакви пеперуди не ща, и никакви пърхания, щото разбрах,че в този живот всичко се плаща Confused

Общи условия

Активация на акаунт