Съседски пинизи и селски номера ( и как да се спасим от тях)

• 16 210
  • 108
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
  Що пък да не го питам дали ще си затвори вратата? Така звучи малко тъпо, наистина, но може пък да вземе да я затвори. Възможно е да му е все тая и просто да я забравя.
Мери_Ан каза, че го е питала и въпреки това, той пак я държи отворена. В този случай какво се прави. В предходната тема разбрах, че има готовност да говори отново с него, но да му обясни, че е нормално да се проветрява няколко часа, а не няколко дни, което вече е навиране в чуждото лично пространство, защото тя е никоя да му определя колко време ще си проветрява собствената стая.

# 31
  • Другата България
И предвид това, че има хора, които просто няма да ти разберат нормалния тон, особено, ако е някакъв неадекватен алкохолик, то решението си го търсиш сам и не разчиташ на хората да ти мислят за твоята сметка за ток.
Най-нормалното нещо е да си изолираш стената и да не ти дреме кой съсед кога си оставя вратите отворени в собственото си жилище. Другият вариант е, да помислиш за самостоятелност.

Е аз си го търся сама, питам възпитано, отговаря ми...нещо, и се разминаваме.
Какво, не мога да го питам защото е пияница?
Аз го"хващам" трезвен, тогава говорим по принцип с него, иначе е невъзможно,а и безмислено.
Да изолирам стената....и снощи говорихме, ако беше ти - но честно, абстрахирай се от факта, че сме си "фенки" една на друга, при такава ситуация как би постъпила? Посред зима?
Вариант 1- питаш и разчиташ да му светне лампичката.
Вариант 2- разбутваш си цялата стая и при минусови градуси започваш да правиш изолация? Спалнята ми е с надстройка и за зла врага е точно на въпросната стена...амалогията е ... Stop
Аз избрах вариант 1. За мен е правилният засега. Ако това продължи цяла зима, за догодина ще знам. Случва се за първи път, досега всякакви други изпълнения от негова страна е имало, и то на въпросната тераса, това е за първи път.
 Simple Smile Ето, че не си разбрала.
Отново.
Нищо, човещинка.
Да, казах, че пак ще го питам, но никъде не казах
Цитат
но да му обясни, че е нормално да се проветрява няколко часа, а не няколко дни, което вече е навиране в чуждото лично пространство, защото тя е никоя да му определя колко време ще си проветрява собствената стая.
Ако можеш, ме цитирай. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 11:36 от Merri_An

# 32
Да се оплача и аз.  Laughing
Съседа до нас си ползва скарата на терасата всяка вечер, снощи ядоха скумрия  Mr. Green
Молила съм го многократно да ме предупреждава за да си прибера поне прането, но разбиране нулево.
В отсрещната кооперация добрите ни съседи си гледат кучето на двора по 24 часа в денонощие, дразня се че лае, но най-вече ми е жал за животинката.
Апартамента над нас е празен и преди месец ни наводниха банята, звъннах да дойдат и да отключат да видим какъв е проблема. Селянина обаче се развика, че трябвало да идва от ДРУГИЯ КРАЙ на града  Shocked Дойде скара ми се, че съм го притеснила и каза че той нямал проблем в банята, било някъде от горе теча, за сведение над него има покрив  Laughing
Еми какво да ви кажа с криви хора не мога да се разбера, вече спрях и да опитвам.

# 33
  • Другата България
Да се оплача и аз.  Laughing
Съседа до нас си ползва скарата на терасата всяка вечер, снощи ядоха скумрия  Mr. Green
Молила съм го многократно да ме предупреждава за да си прибера поне прането, но разбиране нулево.

Това не биваше да го казваш, сега ще ти обяснят колко е нерентабилно за съседа да предупреждава теб и останалите да си прибират гащите, когато си пуска скарата. Grinning

# 34
Аз съм в къщичка с изолация и нова дограма, но не можех да спя по цяла нощ /нито следобед/ заради кучето на съседите, което беше вързано по-близо до нашата спалня, отколкото до тяхната. Слава богу, че го разкараха нанякъде, след скандали и с други съседи, не млъкваше това животно по цяло денонощие, кога спеше - не знам  Thinking Но те май не го хранеха де, защото стопанинът му забелязал липсата на кучето на третия ден, след като дъщеря му го разкара от двора. Сега един друг съсед проявява нездраво любопитство, защо ни е светила лампата под навеса до сред нощ  - гости ли сме имали, що ли....и на него трябва да давам обяснения  ooooh!

# 35
  • sofia

А спасението от неприятностите е къщичка.
Само и единствено ако нямаш съседи наблизо.....
Има съсед - има проблем... Mr. Green

# 36
На мен ми е рай откак се преместихме в къща!Иде ми да танцувам гола по двора.Двора е 3 дкр и от едната стране имаме хлебозавод,от другата е фабрика на Биофарм.Нормален шум от тихи производства.Боже на края не можех да издържам в апартамента докато живеехме.Скандали,наводнения,течове от къде ли не,разбиване на мазетата,торби с боклук по цели дни на площадките,запушени тоалетни от изхвърлен сок от кисело зеле,запушени от изхвърлени големи гащи,презервативи ползвани и хвърлени на парапета на терасата...миризми,тоалетна хартия ПОЛЗВАНА с ако по дяволите на терасата!Всеки божи ден се портисах от нещо,нерви нямах.Не исках да ги виждам вече съседите.Все скандали,не се дават пари ни за асансьор,ни за чистачка,за нищо бе!
Все едно с конкурс бяха избирани ! Цели 6 години живях в такъв ад,виждаха ми се безкрайни!Никога повече в блок,никога!
След купон се изтърсва покривката с все бутилките празни от терасата бе хора!!!От терасата!Едната година си изтупаха на наща тераса и късметчето от коледната питка с все тестото опечено по него.Монетка от 1 лв!Подстригват се по терасата и космите се замитат и хвърлят от лопатката през терасата.Купихме сушилня след 1 та година-прането отвън все с мизерии накачено беше.Абе думи нямам да опиша!

# 37
  • Ямбол
...
Ако можеш, ме цитирай. Heart Eyes

Няма да те цитирам. Аз написах какво съм разбрала от обясненията ти в другата тема.
ОК, ако си искала просто да си приказваш с човека, тогава само на нас явно обясняваше кое е нормално и кое не.

Що се отнася до това аз как бих постъпила - нищо не правя вече в панелката. нямаме изолация, имаме две от пет стаи с външни стени, които оставяме така. Предприели сме стъпки към самостоятелност, където си изолираме абсолютно всичко. Едната от стаите с външна стена се отоплява - сметката ни не е огромна, а не сме я изолирали. Така че смятам, че проблемът ти е излишно раздут, само за да има какво да напишеш в темата.

# 38
Имаме и къща във вилна зона. Там също има големи образи. Laughing Панелката не я заменям за нищо, имаме чудесен изглед към морето. Не е толкова зле положението, случват се разни работи, но живеем сред хора, а не в гората.

# 39
Лиляна и ние накрая не правехме нищо по панелката.Нямаше за мен никакъв смисъл-от пусто в празно е да ги стягаш тези панели.В момента я даваме под наем,ако наемателите решат да подобрят нещо винаги се съгласяваме и правим разумни отстъпки в наема.

# 40
 Леле, какви са били тия  Рибозомче, за такова нещо чак не съм и чувала. Добре, че сте се изнесли.

# 41
Така съм претръпнала,че запалени скари ката вечер ич и няма да ме впечатлят!Може да ме стимулират само да си извадя зимните палта да поемат мириса,та да ми завиждат колегите колко скара се яде дома Mr. Green

# 42
  • Другата България
Няма да те цитирам. Аз написах какво съм разбрала от обясненията ти в другата тема.
ОК, ако си искала просто да си приказваш с човека, тогава само на нас явно обясняваше кое е нормално и кое не.
Ок, значи нищо не си разбрала.
Що се отнася до това аз как бих постъпила - нищо не правя вече в панелката. нямаме изолация, имаме две от пет стаи с външни стени, които оставяме така. Предприели сме стъпки към самостоятелност, където си изолираме абсолютно всичко. Едната от стаите с външна стена се отоплява - сметката ни не е огромна, а не сме я изолирали.
Нито единият от двата варианта, които те попитах, но все пак е някакъв отговор.
А и приеми, че не всички са като теб, с твоите виждания, с твоето разположение  на стаи, с твоите сметки...свят голям, хора всякакви, не е само Лиляна. Grinning
. Така че смятам, че проблемът ти е излишно раздут, само за да има какво да напишеш в темата.
Много ти благодаря  И за това, но от досадно бръмчене пак не си схванала всичко. Laughing Не съм искала да знам какво друго смяташ ТИ за проблема ми, освен това, което те попитах. Сещаш се /или не?/ защо. Съсредоточи се върху това, което ти пишеш /в тема, в която между другото нямаше да влизаш Laughing/. На мен ми е забавно да те чета.  Hug
Предлагам да приключим по този въпрос.
Ако има развитие, ще те информирам своевременно.
Радвам се за теб между другото, че си имаш къщичка.
И съседите ти сигурно се радват. Mr. Green
Сериозно, по-добро от къща няма според мен.
Но ....когато му дойде времето.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 14:44 от Merri_An

# 43

Моите съседи ме облъчват само с детски тропот и надбягване отгоре, не ми пречи.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 23:36 от Nickkie

# 44
  • при късмета
И ние имаме голям проблем със съсед, само дето още не знаем кой е. Т.е. ние знаем, но той отрича. Краде се ток от мазето. Сметките от около 20 лв. скочиха на 50. И сега заради съседските изцепки на един има няколко недоволни. Спряхме тока в мазето докато не дойде ЧЕЗ или частна фирма да удостовери със сигурност в кое мазе или на кой кабел е консумацията. Недоволни разбира се са хората които си ползват мазетата.

Общи условия

Активация на акаунт