Съседски пинизи и селски номера ( и как да се спасим от тях)

• 16 223
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз да добавя пушенето в асансьора. Много път, много нещо. Пушач съм, но вонящата кабинка след някои съседи ме отвращава.

# 16
  • В заешката дупка
Съседите под нас си продават етажа и бягат на друг континент. Чудя се дали понеже не им идва твърде много шума, дето творят наследниците ми. Ама не смея да питам, пък и да питам  - няма да кажат, 'щото искат да им пишем препоръка за кучето. Животинчето беше перфектно наистина (за разлика от наследниците ми) обаче що сега ни занимават с глупости и искат да ни губят скъпоценното време се тюхкам. Е, да, вярно - обещаха да черпят бира, ама аз бира не пия, пък. Ей го на - изоках.  

П.С. Майтапя се. Имам(х) перфектни съседи. Дано следващите да са такива като тях. И най-вече да могат да ни търпят.  Mr. Green

# 17
  • Ямбол
Лили, ама къщичката трябва да е някъде в гората, иначе пак някой може да дъни Сторарото до сред нощ и се чува, особено лятото, когато са по дворовете е кошмар.
С подходяща дограма и добра изолация - нищо не се чува.

# 18
Вчера майка ми се оплака, че някой през нощта цепел дърва -в 2 часа!!! #Cussing out
Действието се развива в мазето на 8 етажен блок. ooooh!

# 19
  • Добрич
Аз пък да си кажа, като има тема за това.

Нашият вход е малък-8 семейства сме. Нямаме проблеми, ама една възрастна съседка почна много да ме дразни, оказа се и повечето от другите семейства.
Тя си мисли, че е голяма чистофайница. Не си отваря прозорците да проветря, защото влизало прах. Но понеже ежедневно готви и няма аспиратор, то ежедневно си изпраща парите от манджите на стълбището. Така си проветрява апартамента жената- като държи отворено към стълбището докато готви. Е кажете сега:
 Е ли селско това, или не? И трябва ли да и направим забележка или не? Кой е в правото си да ароматизира въздуха на общите части и кой не? И трябва ли да съберем пари за общ ароматизатор, за да махнем миризмата на обществена кухня от входа? Кой трябва да избере аромата? Ако е с мирис на ванилия, не е ли по-добре тя да прави ванилови сладки и да черпи?

П.С. Не знам да се смея ли, да плача ли, да влизам в конфликт с нея ли?

# 20
  • Ямбол
Който има дърва - цепи, който няма - пуска климатик, чието външно тяло също може да бучи ужасно.

# 21
Цепенето на дърва може поне да е в по-нормален час.2 през нощта не е нормален час за тази дейност.

# 22
  • град-държава
Глупости. Какъв изрод трябва да си, за да цепиш дърва в апартамент? Мазето дори ми изглежда по - приемливо, пред това да се случва върху главата ми.
Ние се отопляваме с подово и конвектори. Мизерията на отоплението с дърва е точно за къщичката на полянка, а не за жилищните комплекси.
Нямам проблем, ама никакъв, докато селянията не си я тикат упорито през моята врата. Аз не зная дори, кои са другите живущи в кооперацията ни.

# 23
Лили, нашият комшия има колони, на които Митьо Пайнера би завидял люто:) И дограма сме сложили и изолация има и вън и вътре, ама се чува, той е точно срещу нас няма 100 метра. След две години отиваме в друга къща, не остана:) Ама тия осем, дето минаха ще ги помня:) Не сме се карали със съседа, той си е в неговия двор, може да си пуска чалга до 00 часа, ако реши да продължи звъня на 112. Иначе е учтив винаги ни кани да се присъединим:)

# 24
  Освен двойката със скаричката, въпроса за които изчерпах в другата тема, други калпазани при нас няма.
   При майка ми, обаче, по едно време имаше отгоре едни - и те гастрольори, които работеха на зеленчукова борса. Пак млади хора, момче и момиче, от китно подбалканско градче. Та те носеха леко позагнилите плодове от работата си и ги слагаха в един голям бидон на балкона си. После дойде бащата на момчето в подходящия сезон и обраха джанки, череши и де що има дръвче около блока, и това отиде пак в бидона.  Правели джибри. Джибрите ферментираха, събраха се оси, бидона протече на нашия балкон. Скандали, разправии, звънене посред нощ, като протече при нас, щото то тече сладка течност  и осите по нея.
  Най накрая дойде пак баща, този път на момчето и откараха бидона, да варят ракия.

# 25
Просто оставам без думи, когато някой използва като довод-"Да, ама аз съм си в къщата/ двора....и т.н." и съответно може да прави каквота си иска.Да, ама не!Да си държи тогава и миризмите, музиката, шума и т.н. в къщата /двора.

# 26
  • Ямбол
Жаки, ако ще се успокоиш, такива с тонколони си ги имаме цял квартал, но те не са селяни, а цигани. Почти във всяка къща имат такива приспособления за силен звук и около датите на помощите често им изпробват възможностите и нашите нерви. А знаем и какво представляват циганските сватби и разни други тържества, които протичат по същия начин като сватбата.
Та, и аз ще се махам от панелката и от циганията в скоро време.

# 27
  • Другата България
 Laughing Едни си "навират" носа в дома на съседите, други го навират на хората в живота по форумите, ръсещи непоискан "мозък"- к'во да правиш, въпрос на манталитет. А и кой каквото си има/няма, това навира. Grinning
Да кажа за моят съсед все пак, че в другата тема благодарение на цеце-то стана цяло обсъждане.
Живеем от години заедно, врата до врата. Има си човекът проблеми с алкохола /падал е на стълбищната площадка, и други неща е правил, ама да не изпадам в подробности/, отделно пиянските сбирки през вечер, които няма как да не се чуват, особено лятото при отворени врати и прозорци.  Нито сме се разправяли, нито сме правили забележка, защото просто няма смисъл, съседът под него дори полиция вика един път, ефект нула, само дето онзи на другия ден му се изпика на вратата...а и ние вече сме свикнали и като че ли го приехме за нормално.
Терасите ни на спалните ги дели една стъклена преграда, излизайки на своята и без да се навираш Laughing виждаш съседската, просто няма как. Направи ми впечатление от малко повече от седмица, че в моята спалня някак не може да се стопли въпреки климатика, който работи постоянно. И тогава го свързах с факта, че горе-долу от същото време вратата на терасата на неговата спалня е постоянно отворена. Съответно в спалнята му градусите са като навън, и на мен ми идва като втора външна стена, ледено студена. Попитах го /подчертавам, че го попитах  - не съм се карала, викала или каквото и да е друго/, защото има и вероятност просто да я е забравил, ММ му е помагал да пренася дърва и оня е споделил, че топли само една стая на дърва, останалата част на апартамента не ползва. И човекът отговори, че проветрявал. Grinning Sunglasses Е, възмущението на другарката дойде от факта, че си вра носа на хората в...каквото там беше и им казвам какво да правят в къщите си. Laughing Нито съм го правила, нито съм го и мислила, защото той е от типа хора, на които ако им кажеш нещо, което не им изнася ще направят точно обратното. Но все пак за мен не е нормално да проветряваш една стая ....повече от седем денонощия при все, че не живееш в нея. Очаквам "красива" сметка за ток Grinning, и така. Въпреки всичко не го приемам за пиниз, защото има много случаи на по-сериозни такива, доста от тях обсъдихме и в темата за скарите. Но продължавам да смятам, че когато се говори разумно, нормално и без обиди има по-голяма вероятност да постигнеш някакъв компромис с дразнещият те или неразумен съсед. Скандалите водят до амбициране на същите и правенето на по-големи простотии.

# 28
  • Ямбол
И предвид това, че има хора, които просто няма да ти разберат нормалния тон, особено, ако е някакъв неадекватен алкохолик, то решението си го търсиш сам и не разчиташ на хората да ти мислят за твоята сметка за ток.
Най-нормалното нещо е да си изолираш стената и да не ти дреме кой съсед кога си оставя вратите отворени в собственото си жилище. Другият вариант е, да помислиш за самостоятелност.

# 29
  Що пък да не го питам дали ще си затвори вратата? Така звучи малко тъпо, наистина, но може пък да вземе да я затвори. Възможно е да му е все тая и просто да я забравя.

Общи условия

Активация на акаунт