Съседски пинизи и селски номера ( и как да се спасим от тях)

• 16 222
  • 108
  •   1
Отговори
# 60
А като спомена, анкета всъщност може да се направи, на база тази тема и темата-майка, в която имаше достатъчно съседски (все го чета като "съселски"  Laughing ) номера.

Нещо като "С какво ви смущават вашите съседи?" с опциите:

- децата им вдигат шум
- токчетата и мебелите им вдигат шум
- вдигат много шум с гостите си
- изтръсват боклук на терасата ми
- вмирисват ми прането на кухня
- вмирисват ми прането на сажди
- свързали са неправилно аспиратора си, вмирисват целия ми апартамент
- слушат ужасна музика високо, често и по много
- не плащат определените общи такси
- ежедневно крещят и се бият, все едно се убиват взаимно
- държат се агресивно
- крадат ми изтривалката

и т.н., не запомних всички, а само най-често споменаваните, но има какво да се допълни. С възможност за избор на няколко опции.

А ако се направи разбивка и по квартали, направо можем да се обединим с другата тема.  Laughing

# 61
Мен пък не ми пречат миризмите на готвено-нито на лук,риба и др.,а като ми замирише на скара ми се преяжда  Simple SmileГадно ми мирише цигарен дим от тоалетна.Добре,че комшиите не пушат...Това съм го подушвала,като сме ходили на гости-от съседите на домакина.

# 62
  • Куциндрел
На нас ни се е случвало да ни обгазяват апартамента с пушек на печена скумрия. Над апартамента на родителите ми има тавански стаи. Та една вечер едни от квартирантите /бяха двойка цигани/решиха да пекат риба на скара в коридора и за да не се одимяват отворили вратата към стълбището. Нашият апартамент се намира точно под таванските стаи. Толкова гъст беше пушека, че решихме, че има пожар.

То с тази двойка беше шоу, редовно ставахме свидетели на тяхната любов необяснима. Mr. Green

# 63
Това е може би трета тема с подобен въпрос, която чета и чак сега ми светна за истински проблем със съседи. Бяха си присвоили плочата над нашия апартамент и я ползваха за тераса- 130 квадрата. Садили си доматки в тенекии, гости си посрещаха, внуците търчаха отгоре...Ние си имахме течове във всяка стая и странни неща, изхвърлени в комина(вероятно, за да не го ползваме). Осъдихме ги и си изградихме покрив. Сега на нас ни е топло и сухо, а те се наслаждават на "гледка".

# 64
Съседите до нас бяха около 60 годишни, дамата доста, ама наистина доста пълна, той вечно болен и тя се грижеше за него. За съжаление дамата почина доста бързо и изведнъж от рак и при съседа започна да идва сестра по няколко пъти в седмицата. Това лято не бяха минали и 5 месеца от смъртта на съпругата му като чухме такива въздишки и викове по време на секс, оказа се, че съседът по незнаен за мен начин е прикоткал сестрата. Да са живи и здрави и да се забавляват, но тези викове на отворени прозорци, вече от всички страни съседите сме се хванали на главата, че и едните имат тийнейджър и са много ядосани  Laughing

# 65
  • Тра-ла-ла
Един от съседските/селски пинизи, който най-много ме дразни, е да си спират колите все едно са араби сред пустиня ooooh! Бай Ганьо много обича да се чувства веУик и да паркира като биг бос

# 66
Аз печеля съзтезанието (да, знам, че няма такова, но искам нещо да спечеля). Писах и в другата тема - котките на съседите ползваха терасата ми за тоалетна. Всяка нощ! И не, няма такава гадост и такова начало на деня. Ако забравиш балконската врата отворена, намираш котка в хола, която те гледа нагло и е учудена, че я притесняваш. "Ползваха" е в минало време, защото сложихме мрежа и им отрязахме достъпа. Сега само мяучат жално под терасата, имат си я за дом явно (нямаше ни няколко години и част от котките сигурно са родени на тази злощастна тераса).

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 00:16 от Кинче Кривошапкова

# 67
Живеем в къща с двор. В общи линии се разбираме, обаче тези, с които сме в роднински отношения, са доста колоритни. Не дай си Боже да те хванат за слушател започва великото мрънкане как имат 4 деца, пък парите не стигат... пък имат малък бизнес, който им върви доста добре, майката на децата никога не е работила и не, защото е заета с отглеждането и възпитанието на челядта. И както се оплакваха, че едва свързват двата края - хоп апартамент на Света Петка (Пловдив). Същият този образ няма пари да си направи свестен гараж с основи, ами си завари арматурата на покрива към нашите 2 гаража и сега неговите съборетини дърпат двата ни гаража настрани. Няма пари и да сложим ограда 50:50 и дворовете ни ги дели 1 вада. Хуните (наследниците) идват и изяждат де що има узрял плод и зеленчук лятото, защото бащата е преееекалено уморен или зает (да си търси слушатели за злата съдба) . По едно време и влизаха през задния двор вкъщи, на "гости". И понеже е вярващ в Господ, преби почти до смърт кучето ни, (малък мелез с размерите на дакел), току-що родила.

# 68
Живеем в къща с двор. В общи линии се разбираме, обаче тези, с които сме в роднински отношения, са доста колоритни. Не дай си Боже да те хванат за слушател започва великото мрънкане как имат 4 деца, пък парите не стигат... пък имат малък бизнес, който им върви доста добре, майката на децата никога не е работила и не, защото е заета с отглеждането и възпитанието на челядта. И както се оплакваха, че едва свързват двата края - хоп апартамент на Света Петка (Пловдив). Същият този образ няма пари да си направи свестен гараж с основи, ами си завари арматурата на покрива към нашите 2 гаража и сега неговите съборетини дърпат двата ни гаража настрани. Няма пари и да сложим ограда 50:50 и дворовете ни ги дели 1 вада. Хуните (наследниците) идват и изяждат де що има узрял плод и зеленчук лятото, защото бащата е преееекалено уморен или зает (да си търси слушатели за злата съдба) . По едно време и влизаха през задния двор вкъщи, на "гости". И понеже е вярващ в Господ, преби почти до смърт кучето ни, (малък мелез с размерите на дакел), току-що родила.

Авантаджийството и "от тогоз - круша, от оногоз - сиренце, ще помине човек" са типични за много хора, но това пък с кученцето защо?  Shocked Sick

# 69
Всички собственици на кучета, които не си почистват след тях.
Много минирано по улицата.

# 70

Много от ''мините'' не са на домашни кучета , а на улични такива...

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 21:53 от Фиданка Тръстикова

# 71
  • Plovdiv
Ооо за междусъседските взаимоотношения мога доста да попиша. В сегашния апартамент всичко е наред, като изключим съседите, които са до нас и всекидневно готвят разни манджички и стабилно омирисват и нашия апартамент. Не можем да си обясним как се получава така, ние като готвим дори в другата стая не мирише. Да кажеш, че риби или скари правят не, а манджи някакви.

Друг образ беше решил, че мястото, за което плаща на паркинга не му е удобно за спиране и ще си ползва моето. Ми той човек за малко щял да си оставя колата, ми добре де, а аз къде се предполага да си оставя моята. Един ден и с майка ми се кара, защото жената го пита защо ми е спрял на мястото и тя няма къде да си сложи нейната кола.

На майка ми съседите водят класацията. Няколко пъти ни надираха колите (не спираме на никой на мястото), но не можело ние току-така да имаме три коли. Един път намерихме и загасени фасове на единия капак.

Правихме ремонт на къщата и сменихме оградата и вратата към улицата. Идва един ден една възмутена съседка и започва да ни се кара каква е тая врата и ограда, тя как щяла да вижда какво ставало в нашия двор.

# 72
  • Куциндрел
Правихме ремонт на къщата и сменихме оградата и вратата към улицата. Идва един ден една възмутена съседка и започва да ни се кара каква е тая врата и ограда, тя как щяла да вижда какво ставало в нашия двор.
smile3532 smile3532 smile3532

Ми тъй, де. Жената ще вземе да се поболее от любопитство.

При нас съседски пиниз беше над година комшиите да се правят, че не тече от тях. Накрая се оправи проблема, но доста надлъгване падна.

# 73
  • Пловдив
На близки роднини внезапно се увеличила сметката за ток  на входа. От обичайно 10 до 15лв станала над 50. Платили веднъж, два и спрели да плащат. От енергоразпределителното дружество спрели тока на входа. След една седмица дошъл вбесен съсед и вдигнал скандал, че му се размразнило и развалило месото във фризера в мазето. Mr. Green

# 74
LOLI{P}, шегуваш се за вратата и съседката, не може да има толкова ........хора.
Относно уличните кучета, намират се и такива, за територията която визирам, но домашните са много. Само като видиш произведението и ти е ясно, че е от домашно, голямо, охранено....и уличните се крият, не  се изхождат по плочките....
Интересното е, че написах с много огромни букви на едната витрина/ върху листи/, че ТУК не е кучешка тоалетна, чистете!....и воала, чудо, плочките бяха временно чисти, дали уличните кучета могат да четат?....но мините се преместиха на територия без надпис......явно трябва да облепя целия квартал Mr. Green Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт