ЯНУАРСКА РАЗДУМКА

• 53 800
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Карина е приета първи клас в училището, където кандидатствахме, но с първи френски език. Не знам да се радвам ли, да се притеснявам ли..Хайде, да и е по вода. Дзън!

# 496
Честито! Не знаех, че още се изучава френски език Simple Smile. Едно време беше така - в София и най-големите градове английски, в по-малките окръжни - немски, а в дълбоката провинция /Ракитово и подобни/ - френски.
В последствие като ученичка, докато учех в икономическия техникум, изкарах като частна ученичка в езиковата - френски /много ходех на уроци преди това/, нооооо  Naughty изкарах до 9 клас и после не се явих на изпити за 10 и 11  Tired /явно много ме е тресял пубертета, д ане говорим и в техникума как ни изстискваха/ ... не че нещо ама много не ми е трябвал де, като изключим едни готини французи в едната ферма в Англия ...
Та по този повод - Люби радвай се! 50% от английския е френски заемки, това е категоричен факт, научи ли френски /то не че ще стане френскоговоряща, после всички романски езици са й в кърпа вързани/, а времената във френски после са много полезни за немски език  Hug. Аз лично ако има уроци по руски ще го запиша задължително!
Днес се запознах със съседката Алла  Wink /не Пугачова/, има деца на 9 и 6. Силно се надявам да идват да играят с Марти  Praynig, а и в каратето има едно украинче много приятно с майка му се надявам да се сприятелим /с користна цел - научаване на малко руски  Mr. Green, не аз, аз си го знам, ама децата искам да говорят/.
Дони, ти ме заби бре жена ... този семестър са решили да ни изкарат през носа всички науки, едни ниски оценки, срамота ... а колко народ ще ходи на поправки не е за вярване ... вече взех да си мисля, че всъщност съм едно посредствено същество, с големи претенции и незаслужаващо никакви похвали, стимули, нищо отлично ...  Tired ... след УНСС попадам само на избиващи комплексите провинциални даскали ...

# 497
  • Русе
Аз пък хич не го долюбвам руския. То това училище е за европейски езици. Има 2 паралелки с английски, една с немски, 1 с френски и 1 с руски. След 4 клас започват да изучават руски за втори език, а които са с първи руски започват втори английски. Едно време беше руска гимназия, явно още си държат на руския. По принцип харесвам френския като звучене, но се притеснявам тя как ще се справи, защото си е труден.
Другото училище в квартала било добро до 4 клас, после всички си местят децата, а и ни е по-далече. А третото училище ( всъщност по район сме към него) е пълно с цигани. Та това са ми алтернативите.  Tired

# 498
Simple Smile чудесно е! Ще го научи.
А за руския - ами аз слушам руска реч повече от българска като изляза. Харесвам го и дори много.
В цял свят може да намериш рускоговорящ със сигурност, но английско говорящ не винаги.

# 499
  • София
Добро утро !
Люби аз в 7 клас много бях полудяла да уча френски.
Това и е късмета .Случайне неща няма .
Руския не го харесвам ,а съм на половина украинка . Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Незнам една дума .
Момичета вчера си дадох сметка колко е кратък живота и за какви глупости се ядосвам .
Момичето от Троян вчера почина на 30 години с дете на 8.
Като разбрах и настръхнах.Ебаси и живота.
Отиде си за 1 година .И преди това е ходила на всеки 6 месеца на лекар и пак не са го открили.
В такъв момент вече не е важно нищо.........
На новата работа още не съм .Официално преподписах договора ,защото са други фирми.
Колежката обаче е с пневмония и решиха да ме оставят мене .Мисля ,че от другия вторник вече съм там.
За градина винаги има толерирани деца .И в училище е така.Моника със сигурност е слабост на едната госпожа .тя дори ми го е казвала.да не говорим ,че тя си я заведе в групата.на другата момичетата като цяло са и слабост .Те са 5-6.Мо със сигурност няма деца които да са игнорирани.В другата група не е така .там госпожите са по стари и всичко е .........
Забелязала съм ,че когато има конфлокт с родителите се отразява и на децата.А не трябва да е така.

# 500
  • Ловеч
Добро утро!
Люби,Честито  bouquet
За градината нали знаете ,че ми е любима тема Rolling Eyes
Вчера на урока той пак там най-отзад усамотен,чак се обърна с гръб #2gunfireГоспожата реши най-после да го вдигне и да му зададе въпрос-отговори.Общо взето има си напористи деца които все искат да кажат,мойто нали  е тъпо и мълчи...
Това с езиците може и да е хубаво ,но като виждам колко са неграмотни по български език тук в училище -страшно е.
Въобще не чистя,пера,готвя-цяло чудо е да облека мен и детето.Докато ми мине лошото ,ще наедрея та пак проблеми hahaha

# 501
Хей, пийте по едно кафе с мен, че цяла нощ малкото не ще да спи  Crazy, явно през деня повече му с е събра. Сега аз като зомби, а той се опънал хахаха

Мони, украински знаеш ли? Аз имам приятели в Луганск ... със сълзи съм плакала като разбрах за убийствата и за цялата гнусотия. Не съм ги чувала, не знам какво правят и как са, но се моля да са добре  Praynig.

Колкото до езиците - много харесвам звученето на гръцкия, иврит и арабски. Ако имам сили и време може да опитам да понауча нещо.

Тоби, просто като чета и се сещам и се радвам, че няма да ми се случи пак. Тези 9 месеца са ужасно изпитание за жената, да не говорим, че с възрастта енергията ти намалява и искаш повече да си почиваш. Неграмотни по български, щото им пълнят главите с тъпотии, вместо да ги научат на нещо полезно. Иво просто е над нещата и не ще да го занимават с хрумвания разни госпожи. Но колкото и да има напористи, все трябва да видиш нивото на всички нали така пише по дебелите дидактики и педагогики ...

Днес се сетих, че не ми превеждат онези пари за половин обезщетение, сега ще им звъня да питам какво става ааааа

# 502
  • Ловеч
Толкова ме мързи ,че китките в новата къща не съм поливала вече втора седмица Embarassed
Добре ,че шефа сложи климатик в учителската -кеф-хладно ,тихо и аз си рова в нета Mr. Green
В 5 клас чета книга ,те рисуват супер забавно.Книгата е детска за един смотан директор в едно смотано училище Laughing
Ще трябва да си купя нещо по така за завършването на 15ти,пък нямам вдъхновение.
Екскурзията им се вижда скъпа на кокошките в училище и като гледам ще е еднодневна, та ще ги отсвиря.

# 503
  • София
Люби, честито за Кари Hug Желая и много успехи и попътен вятър  bouquet. Аз френски съм учила като втори език в гимназията, честно казано, си ми беше много по-труден в сравнение с английския, може би защото обаче ми беше втория език. И на мен от това, което описваш, това ми звучи, най-подходящия вариант за училище  Grinning.
Елена, успех с парите за обезщетението и на изпитите също!
Мони, прочетох за момичето, много мъчно ми стана Sad.
Човек трябва да се грижи за здравето си и да се радва на живота си, въпреки всички дребни проблеми и несъвършенства в него. Аз и преди съм си го повтаряла, но сега още повече започвам да го прилагам. Искам да се опитвам да извличам всичко прекрасно и хубаво от живота си, такъв, какъвто е в момента.
Тоби, аз тази сутрин си полях китките и си ги преброих, оказа, се че в новия апартамент са станали девет- двете орихидеи Heart Eyes, два фикуса, една Коледна звезда, розово мушкато, от него имам завъдени две бебета, които обаче се хванаха и растат и още едно, на което не му знам името.
Уф, сега като сме си само двамата със Станиславчо, едно ядене го ядем хиляда пъти. Една тенджера грах, я ядохме няколко пъти, омръзна ми накрая Tired. Казах му, че вече ще караме на салата и още нещо, което той си хареса, защото така поне няма да ни омръзва. Имам за довечера да пускам прахосмукачка, ако ми стигнат силите, че чакам да ми дойде и се чувствам кофти.
Днес като никога съм с пусната коса, защото си я измих, а иначе ходя с вързана. пречи ми и не я търпя Grinning.

# 504
  • София
Тобева, ако се наканиш най-после да ми додеш на гости ще ти дам една китка, дето и месец може да не я поливаш Wink
Изпратих Хриси и е крайно време да си седна на задника да поуча малко.
Люби, честито Simple Smile Ще има кой да ти превежда в Париж Simple Smile)))

# 505
  • Ловеч
Дони ,нал ма знайш -доде дойда и китката умряла Mr. Green
Днес вали и много ми се спи ,а имам още 2 часа.Детето го облякох лятно ,дано не настине.

# 506
Пуффф айде край на изпитите този семестър.  bowuu
Разбира се ДНЕС е фирменото парти на компанията на ММ и той като главен организатор, уредител и т.н. от една седмица тича и се занимава с разни тъпотии /от сорта кой къде ще седи - за тези велики мисли им трябваха няколко часа разсъждения, при което той ми пише в чата да отида да взема Марти от градина - село на 15 км! с автобус! Разбира се автобусната спирка е далеч от къщи и аз имам 20 минути да стигна до там. Грабвам Дани, вземам си яке в което слагам 2лв телефон и дебитна карта - да ама пари няма от къде да изтегля - по пътя банкомати йок. Тичам до спирката с 10кила тежести /няма време за количка/, стигам 5 мин преди автобуса - ура! и звъня на директорката да приготвят Марти и да му даде 1 лев назаем, че не мога да си платя билета  ooooh! ............../
Върнах го с кутия бонбони ама .....
И днес той не може да гледа Дани 1 час, че е зает, та го оставих на една приятелка /с нейното на година и 3 мес/, та като решил да мрънка и да реве мойто, та ги качила в количките - едното тя, другото нейния мъж, са ги разхождали по улиците  ooooh!, Дани чак заспал. Два часа ми трябваха да ида, да пиша, да се върна - той заспал от ужас милия, да не вижда че ме няма /мнооооого чуствителни бееее/. Всички хора ги питали защо не си купят количка за близнаци ами се мъчат хахахаха  Joy
Та така. Сега ще ходя за автобус за Марти, ама поне няма да бягам хахаха .

# 507
  • Ловеч
Къде сте??? Rolling Eyes
Аз лепнах стомашен вирус и  изкарах ужасно почивните дни.Не ми стига и това ами и почнах да повръщам постоянно-искаше ми се да отминава вече ,то се връща с пълна сила #Crazy
Ходих на преглед -спирам хормона  и май не съм толкова подута или свикнах с положението.
 Ще се ходи в Сърбия ,дано не е много горещо и да съм ок до тогава.
Сега в службата е един ужас-аз като класна имам да свърша 200 неща, но  не съм се трогнала изобщо и нещата се нареждат сами.

# 508
  • Русе
Тук сме Simple Smile
Днес водих Гери на проба Манту, че отлагам няколко месеца вече. Направихме си разходката и вече сме си у нас ( разбирайте напазарувахме).
Ходим насам-натам да проучваме за кръщенето, че не остана. Единият ресторант вече е ангажиран за целия август. Проверихме още един и остава да видим един до нас ( където най не ми се ще) и остава кръстниците да се съгласят, за да резервираме все пак.
В събота излизахме с една от майките, с които разхождаме бебоците. Беше за 3 часа, но си изкарахме добре. Другия път - повече.
Венци иска да води Кари на село този уикенд. Не обичам да се ходи там, особено да я пускам без мой надзор, но кандисах. За нея ще е разнообразие.
Утре съм на родителска среща в училище.  Mr. Green
Малкото стана много активно - за една седмица започна да сяда, пълзи и се изправя. Няма приспиване.  ooooh!
Нямам какво друго да се похваля. Хайде, хубав ви ден!

# 509
И аз тук.
То напоследък какво ли не край мен Simple Smile, нали ще почвам работа, та гледам да оползотворя всеки миг.
Оня ден в събота едно съседче дойде в къщи, че майка му на работа, баща му в командировка и няма кой да го гледа /явно и баби няма, не съм разпитвала, но и родителите не са от Варна - като нас - и е ужас с гледането на деца  ooooh!/. Та детето на възрастта на Марти - играха цял ден, като се върна майката отидоха у тях. То аз изобщо не ги познавам хората, ама бащата преди това ме срещна в асансьора и аз му предложих та така Simple Smile.
В неделя направихме първия плаж  ooooh! - Дани като видя някакви трактори на деца край нас - реееев реееев да ги получи ужас .... махнахме се от там и сега май ще трябва да ида до магазин за 1-2 трактора, че поне да кротува ...
Люби и аз съм замислила кръщене този месец - ама още нищо нищо не съм решила хахаха. ПОне накрая "открих" кръстниците на децата - хора приветливи, старателни, с лека ръка, без черни мисли - наши отдавнашни приятели. Ще направя кръщене и на двамата заедно. Сега остана да намеря и църква, дето да ни харесва хахаха - мм има определени изисквания - да не е вкопана, да е светла, голяма хахаха /катедралата ми идва доста скъпо, та ще трябва нещо друго да измислим хахаха/. Само че няма да каня абсолютно никой друг, после ще идем да се почерпим и толкова - не харесвам кръщенета като сватби - излишно ми е и безсмислено за мен. Като знам как правиха кръщене в Англия - никакви тумба-лумба. След литургията, отчето сложи кръст със светена вода на челцето и каза две-три неща - няма преобличане, топене в купела, сто и едно условности... та така де, сега да измислим дата, църква и готово.
Тобиии какво е това нещо бре пууу само някой мъж може да ти причинява повръщане и лошо да знаеш  Naughty. Да се оправяш! И не се преуморявай много, да си свежа за екскурзията.
Ако някой каже, че ще води Марти където и да е - давам го веднагически, та и брат му в комплект хахаха
Охххххххххххх и нали знаете да не ровите по чатовете на мъжете си ... пфууу вчера ми излиза, че някой му пише в месинджъра /а той активен и на таблета/ и аз дето не ги чета никога, този път защо реших да го отворя и .... засичам едни многозначителни разговори .... лелелеллееллелелелеллелелел  #Crazy оффф
Усещането е повече от ужасно, не мога да го опиша. Обадих му се, той даже от работа излезе и на него му стана кофти, някаква там дето е от персонала, девойка писала писала, и то нищо няма подозрително, ама някакви изречения милата вкарала, че се вкарахме в един филм и двамата ... Разбрахме се, мина ми, ноооо  Naughty "не вярвай на никого!!!!" - моята житейска максима пак се прояви с пълна сила. Боже 20 годишните са отвратителни  hahaha /не мислех че ще го кажа някога/.

Общи условия

Активация на акаунт