Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 118
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
За бабите не беше ДК, а К4 и след решение на ВАС не съществува.

Благодаря за поправката мама САННЯ   bouquet Аз след като написах поста погледнах пак критериите и видях, че вече не съществува Simple Smile

# 46
  • София
еми значи ми умряха надеждите.....абе знам че едно са общински, а други държавни, трети автономни ама не е зле малко да ни подпомогнат в сферата на образованието, че все пак би трябвало да искат да раждаме деца Simple Smile Макар, че то това можеше да се реши и ако университетите си имат ясли и детски, но това пък съвсем няма да се случи скоро Simple Smile Ане недоволни все ще има ама и аз мисля, че трябва да се отварят повече заведения, а не са се измислят критерии, че да отпадат хора.

Добре, а следващ въпрос (аз все едно утре го давам ама съм малко такава, обичам да планирам)....ако го запишем в ясла другаде (мъжа ми работи извън София и може би ще има място там, но е по-неудобно т.к. за мен е много далеч и значи че само той ще го води и прибира и като е болен също, което е най-кофти) после как продължаваш да се бориш за класиране в по-удобна ясла или детска. Да кажа, че съм от Младост и тука май с нашите 8,1 сме просто за ожалване. Все пак ще искам да се прехвърли когато може в района ни. Уфф лудница малко ама това е положението.....да ми живо и здраво детето ще се борим въпреки всичко и със всичко, а много искам поне още едно детенце...

# 47
Почти безобидн@, благодаря за уточнението Simple Smile

# 48
  • София
Добре, а следващ въпрос (аз все едно утре го давам ама съм малко такава, обичам да планирам)....ако го запишем в ясла другаде (мъжа ми работи извън София и може би ще има място там, но е по-неудобно т.к. за мен е много далеч и значи че само той ще го води и прибира и като е болен също, което е най-кофти) после как продължаваш да се бориш за класиране в по-удобна ясла или детска.
Ако се класира и запише в неудобна ясла и се наредите отново -  вече за 1-во желание ще има 7 основни точки. Понеже 3-те точки за 1-во желание ще са 'изразходвани'.
За по-удобна ясла - чакаш на опашката. Няма проблем да се редите пак по опашките. Но сама предполагам разбираш, че с 7т ще е почти невъзможно.
Не че не може някъде да открият някоя и друга нова група и да ви излезе късмета. Тогава, ако прецениш че имате шанс, отписваш детето, точките за 1-во желание се възстановяват и се нареждате да чакате с 8т.
И пробваш междувременно в тема за размяна на градини да намериш детенце, с което да си размените яслите.

# 49
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
v_spasova, аз си мисля, че Astined питаше, ако примерно детето го запишат да посещава ДГ в Бужурище или др. близко населено място, дали ще може да кандидатства в София? Аз не съм запозната с казуса ... Не знам дали са свързани нещата ...

# 50
  • София
Точно за Божурище ставаше въпрос Simple Smile Мъжа ми работи там и тъй като май има повечко места може да се окаже, че може да се запишем там, но никак не е удобно, та бих искала да си продължим да чакаме за Младост за първи възможен момент. Това са много хипотетични варианти ама като го мисля май ще си стане точно така просто не знам как ще издържи ММ и на работата му как ще реагират ако често трябва да излиза да взема детето, като е болно. Много по-кофти е за него от колкото за мен, ни пък за мен е адски трудно да се хвана от работа до там и обратно и то ако не взема да се стегна и да стана активен шофьор хич и не виждам как ще стане. 

# 51
Astined, ей, че телепатия извадих  Wink Дано някой запознат с казуса да каже как стоят нещата.

Скрит текст:
Ние понеже искаме да ставаме от софиянци селяни Simple Smile и разглеждам къщи в селата в района, та за това го написах Simple Smile

# 52
  • СОФИЯ
Кандидатстването в СФ не е обвързано с евентуално посещаване на ДЗ в др населено място. Кандидатства по общия ред. При евентуално класиране, записване в СФ, детето тр да бъде отписано от другото ДЗ и това тр да се случи към началния момент на реално започване в новото ДЗ. Как на практика става и как го отразяват д-рите в Админ не знам. Принципът е, че не може в две ДЗ (независимо в 1 или 2 населени места) едно дете да ползва държавната субсидия.

# 53
  • СОФИЯ
на сайта на СОС са качили решението http://sofiacouncil.bg/content/docs/c_f33769.pdf

# 54
  • София

Мама Сання, благодаря!   bouquet

# 55
Привет, записвам се да ви следя, че ми предстоят ясленски страсти през новата година.

# 56
  • София
И аз благодаря.

И сега следва малко тъп въпрос от мен, ама да си изясня картинката.
Постъпването на класираните за прием през м. септември деца да се извършва поетапно, но не по- късно от 90 дни за яслени групи и 60 дни за градински групи
Тези 60/90 дни от кога започват да текат? От началото на септември 1.09 или от 15.09, когато официално започва учебната година?

И тук се чудя:
За родител в отпуск по майчинство - служебна бележка, че родителят е в отпуск по майчинство;
Майките в майчинство ще трябва ли да представят копие от трудовата книжка?
Тук си мисля, че няма промяна и само бележка за отпуска си остава?

# 57
Всяка ясла/ градина решава откога започва годината. Нашата официално започна от 12.10.2014, поради ремонт. До тогава бяха сборна група.
За да получаваш парите за отглеждане на дете от 1 до 2 години трябва да си на трудов договор ... По тази причина фирмата ти издава бележка че си на работа там

# 58
  • Пловдив
Запис! Предстоят ми много страсти...да видим до къде ще я докараме. Хубава тема  bouquet

# 59
  • София
В групата на детето ми има няколко деца,които от септември посещават градината.Но познайте висят си на опашката  в списъците.Е няма такава простотия.Не 35 ами незнам колко ще са в група,пълно безумие.

Общи условия

Активация на акаунт