Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 179
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Хайде и аз пак тук. Интересно как такс е нашата ясла се появиха деца приети по т.2.2.4 а когато ние ходихме до яслата и говорихме с директорката тя каза, че нямс места за тези деца????!!!!

# 61
Добре, а следващ въпрос (аз все едно утре го давам ама съм малко такава, обичам да планирам)....ако го запишем в ясла другаде (мъжа ми работи извън София и може би ще има място там, но е по-неудобно т.к. за мен е много далеч и значи че само той ще го води и прибира и като е болен също, което е най-кофти) после как продължаваш да се бориш за класиране в по-удобна ясла или детска.
Ако се класира и запише в неудобна ясла и се наредите отново -  вече за 1-во желание ще има 7 основни точки. Понеже 3-те точки за 1-во желание ще са 'изразходвани'.
За по-удобна ясла - чакаш на опашката. Няма проблем да се редите пак по опашките. Но сама предполагам разбираш, че с 7т ще е почти невъзможно.
Не че не може някъде да открият някоя и друга нова група и да ви излезе късмета. Тогава, ако прецениш че имате шанс, отписваш детето, точките за 1-во желание се възстановяват и се нареждате да чакате с 8т.
И пробваш междувременно в тема за размяна на градини да намериш детенце, с което да си размените яслите.

Намесвам се в темата, защото точно преди една година преместих дъщеря ми от една детска градина в друга, за която чакахме доста...
Всяка година може да участвате в класирането за ДГ, независимо, че посещавате друга! Кандидатстването е на общо основание, т.е.това, че посещавате друго детско заведение не ви дава предимство! Отново ползвате точките за първо желание,защото те се възстановяват всяка нова учебна година и ако предната година са ви били 8.1,пак си остават толкова!
Хубаво е да следите всички класирания, и допълнителните, и след тях дори, защото понякога деца се отказват, преместват, отписват и т.н. Ние за малко така да си изпуснем реда-уж всичко приключи и не бяхме класирани,нямахме и шанс,защото с повече точки от нас имаше доста, но аз от време на време продължавах да влизам в сайта на градината контролно! При поредното ми влизане през декември, виждам, че детето ми е прието-видях само трите имена и не можах да повярвам, и дори срокът за подаване на документите вече изтичаше и оставаше един ден, а никой не ме беше уведомил, макар, че са длъжни да ти изпратят поне един имейл! Такова тичане беше-за един ден трябваше да събера всичките тези бележки и декларации, включително трябваше и да я отпиша от старата градина!
За пояснение-посещавахме 53 ОДЗ-София, а сега сме в 106ЦДГ-пак в София!

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 15:06 от emityy27

# 62
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте! Искам да попитам следното:
Направих профили на най-малката, защото й предстой кандидатстване за ясла. Направих профил и на най-голямата, защото такива са указанията, за да се начислят точките за многодетно семейство - К12. Никъде обаче не видях да се въвеждат данни за училището, което посещава най-голямата. Има ли някъде такова място, което аз не съм видяла, или автоматично от системата админ по ЕГН излиза училището на най-голямата? И още един въпрос: към месец май 2015 ще съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст - трябва ли в статуса ми като майка при секция "трудов статус" да е: "отпуск за гледане на дете" или да е "работещ на трудов договор или договор за управление"?

# 63
  • София
Здравейте! Искам да попитам следното:
Направих профили на най-малката, защото й предстой кандидатстване за ясла. Направих профил и на най-голямата, защото такива са указанията, за да се начислят точките за многодетно семейство - К12. Никъде обаче не видях да се въвеждат данни за училището, което посещава най-голямата. Има ли някъде такова място, което аз не съм видяла, или автоматично от системата админ по ЕГН излиза училището на най-голямата? И още един въпрос: към месец май 2015 ще съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 годишна възраст - трябва ли в статуса ми като майка при секция "трудов статус" да е: "отпуск за гледане на дете" или да е "работещ на трудов договор или договор за управление"?

За статуса трябва да ти е "отпуск за гледане на дете".
Няма как да въведеш училището на другите деца, защото системата е само за ДЗ. В твоя случай не знам дали можеш да направиш профил на голямото си дете, въпреки че е извън възраст за ДЗ, за да се докаже, че все пак сте многодетно семейство. Опитай да направиш профил.

# 64
Почти безобидн@ пиши на системата, защото иначе не можеш сама да впишеш голямото дете. Изпращаш до обратната връзка трите имена на голямото и ЕГН  и детето ще бъде добавено.

# 65
  • София
Да, това трябва да отбележиш  Peace

Няма какво да въвеждаш за училището на голямата. В градинската система ги интересува бройката на децата в семейството. Доколкото разбрах, си успяла да добавиш и голямата кака като член на семейството нали? Ако е така, това е достатъчно.

# 66
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да, това трябва да отбележиш  Peace

Няма какво да въвеждаш за училището на голямата. В градинската система ги интересува бройката на децата в семейството. Доколкото разбрах, си успяла да добавиш и голямата кака като член на семейството нали? Ако е така, това е достатъчно.

Да успях да я добавя като данни, но пише, че е извънградинска възраст Simple Smile Ще пиша и до обратна връзка Simple Smile Благодаря на всички за съветите   bouquet

# 67
Здравейте! Записвам се да следя темата, тъй като ни предстои кандидатстване за ясла ( а дали ще ни приемат...   newsm17 ) Имам следното питане към мамите, които са по-напред с "материала" - какво означава "няма група за набор 2014"?

# 68
Пак почвам да мрънкам ... като всяка година от неадекватните отговори в Обратна връзка  Mr. Green

Скрит текст:
Уважаеми господин/госпожо,

На 03.01.2015г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте!
Днес добавих данните на две от децата ми: ХХХ, която е на почти годинка и ще кандидатстваме с нея за ясла. Добавих и данните на най-голямата ни дъщеря - ТТТ ЕГН: *****, която е в 10-ти клас в НГДЕК. Това достатъчно ли е или трябва вие да вкарате имената на най-голямата в системата? И трите деца са от нас двамата родени и в брак.

Нашият отговор:
В профилът сте въвели три деца. През месец февруари 2015 г. ще бъдат обявени свободните места за учебната 2015/2016 г. През месеците май и юни ще се проведат основните класирания. Класираните и записани деца започват да посещават от месец септември 2015 г. Точните дати на всички основни събития за учебната 2015/2016 г. са публикувани в секция "Календар". След като бъдат обявени свободните места за учебната 2015/2016 г., родителите на децата набор 2014 ще могат да заявят кандидатури за втора яслена група в ОДЗ/СДЯ. Ако настъпят промени в обстоятелствата: трудов статус на родител, смяна на работодател и район на месторабота или адрес на семейството, не забравяйте да редактирате информацията на страниците на родителите преди да започнат основните класирания. Информацията въведена в семейния профил трябва да бъде актуална и точно заявена преди участието на детето в класиране.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Здравейте! Записвам се да следя темата, тъй като ни предстои кандидатстване за ясла ( а дали ще ни приемат...   newsm17 ) Имам следното питане към мамите, които са по-напред с "материала" - какво означава "няма група за набор 2014"?
Все още няма обявени места за набор 2014 ... Очакват се да бъдат обявени края на април - началото на май ...

# 69
Почти безобидн@, много благодаря   bouquet  bouquet

# 70
  • София
Мда, ти к'во ги питаш, те к'во ти отговарят  Whistling  Сигурно още празнуват...

Освен пак да пишеш. И да преформулираш въпроса защо не можеш да въведеш имената на дете, което е в 'извънградинска възраст'. Доколкото разбирам това не си могла да направиш?

Все още няма обявени места за набор 2014 ... Очакват се да бъдат обявени края на април - началото на май ...
Само да уточня - мама Сання беше писала кои са датите и ги има на 1-ва страница:
23.02.15 г. - обявяване на свободните места
08.05.15 г. - първо голямо класиране.

# 71
v_spasova, аз успях да вкарам най-голямата в системата, но ми пише, че е в извънградинска възраст и не ми поиска уточнение, в кое училище учи и за това са ми притесненията. Ако си правят проверка чрез Админ - няма проблем, защото там чрез ЕГН-то ще излезе, но знам ли ги ...

# 72
  • София
v_spasova, аз успях да вкарам най-голямата в системата, но ми пише, че е в извънградинска възраст и не ми поиска уточнение, в кое училище учи и за това са ми притесненията. Ако си правят проверка чрез Админ - няма проблем, защото там чрез ЕГН-то ще излезе, но знам ли ги ...

Всичко е наред значи. Детето ти е отбелязано, няма как да отбележиш училището, тъй като системата е само за детски заведения. Би трябвало да ти се начисли точка за многодетно семейство.

# 73
  • Sofia
Здравейте, ето и аз се записвам тук, тъй като ни предстои кандидатстване за ясла. Имам няколко въпроса: Тъй като нашия татко (нямаме брак с него) има ТЕЛКово решение за 71% неработоспособност, как се кандидатства при това положение? Имам предвид има ли разлика при кандидатстване с ТЕЛК ил Събираме 11.1 точки... но днес ме наплашиха, че има разлика и пак не било сигурно, че ще ни приемат...

# 74
mademoiselle90, критерия, за който говорите е К8 ... Заявява се в системата от Вас, като се посочва имената на родителя и номер и дата на решението на ТЕЛК. Предполагам сте въвели таткото в системата като родител и той фигурира и в удостоверението за раждане на детето? Не знам как стоят нещата като нямате брак, но на нас никога не са ни искали копие от удостоверението за брак, та не мисля, че е важно дали имате такъв, след като бащата фигурира в удостоверението за раждане на детето ...
Ето и критерия:
Скрит текст:
К8

Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност  от 71 % до 100 % - 3 т.

Заявява се в ИСОДЗ. Трябва да посочите родител или брат/сестра, който има намалена работоспособност. Трябва да въведете номера и датата на решението на ТЕЛК. Кандидатстващи деца с ТЕЛК не получават точки по този критерии. Те подават документи на място, в детските заведения, както и децата със специални образователни потребности съгласно т.2.2.4 от Правилата за прием.
При записване трябва да предоставите оригиналното решение на ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт