Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 43 128
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
  • София
здравейте,имам въпрос относно промените  за постоянно местожителство.адресната ми регистрация по ЛК е в младост,понастоящем живея в дружба,като имам бележка от общината за настоящ адрес.ще мога ли да се възползвам от 3 т.,ако кандидатствам за райн дружба? Wink
Имате 3т. по К1. Ако градината има приет ДК3 можете да получите 0,1т.

# 106
не съм убедена, че е така. Същият въпрос (с други квартали) ме гложди и мен. Но май няма как да ти приеме системата и двата адреса. Моля да се включат компетентни Hug

# 107
И аз се включвам да следя темата Grinning

# 108
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
не съм убедена, че е така. Същият въпрос (с други квартали) ме гложди и мен. Но май няма как да ти приеме системата и двата адреса. Моля да се включат компетентни Hug

Aми точно както AnMary, го е написала е Simple Smile К1 - постоянно местожителство т.е. личната ти карта е издадена от софийско РПУ и отзад пише софийски адрес ... леле, че глупаво звучи Joy ..., но живееш на друго място и имаш от онези "жълтите бланки" (още по-глупаво hahaha), които са за настоящ адрес. Кандидатстваш за градина, която се намира до настоящия адрес - имаш 3т. заради личната карта със софийски адрес и 0,1 т. заради настоящ адрес, ако градината е приела този критерии ... В системата се регистрираш със настоящ адрес! (ако искаш да използваш тази 0,1т., която се дава автоматично, ако си вкарала настоящия адрес)

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 06:35 от Почти безобидн@

# 109
  • София

Aми точно както AnMary, го е написала е Simple Smile К1 - постоянно местожителство т.е. личната ти карта е издадена от софийско РПУ и отзад пише софийски адрес ... леле, че глупаво звучи Joy ..., но живееш на друго място и имаш от онези "жълтите бланки" (още по-глупаво hahaha), които са за настоящ адрес. Кандидатстваш за градина, която се намира до настоящия адрес - имаш 3т. заради личната карта със софийски адрес и 0,1 т. заради настоящ адрес, ако градината е приела този критерии ... В системата се регистрираш със настоящ адрес! (ако искаш да използваш тази 0,1т., която се дава автоматично, ако си вкарала настоящия адрес)

Според мене няма да може да се кандидатства и с постоянен, и с настоящ адрес едновременно, т. е. имаш или 3 т. с единия, или 2.1 т. с другия, защото това всъщност е част от идеята на СО за разграничаването на двата критерия  Peace

# 110
  • София
Според мене няма да може да се кандидатства и с постоянен, и с настоящ адрес едновременно, т. е. имаш или 3 т. с единия, или 2.1 т. с другия, защото това всъщност е част от идеята на СО за разграничаването на двата критерия  Peace
И на мен това ми звучи логично, ама дали е така  newsm78

Мама Сання, ще може ли и този въпрос да бъде зададен за изясняване на следващата РГ, плс?
Щото СО хубаво са гласували разни неща, ама пък доста допълнителни въпроси се появиха. И подозирам, че лудницата ще повече от пълна.

# 111
  • София

Според мене няма да може да се кандидатства и с постоянен, и с настоящ адрес едновременно, т. е. имаш или 3 т. с единия, или 2.1 т. с другия, защото това всъщност е част от идеята на СО за разграничаването на двата критерия  Peace

И аз така си мисля. Че си избираш и кандидатстваш само с единият. Нямам как наистина да се ползват и двата. А бях с постоянен адрес в Люлин, а с настоящ в Оборище. После си смених ЛК и сега съм с постоянен и настоящ в Оборище.
Но най добре наистина това някой по наясно да го обясни все пак. Както и да ни кажат дали ще важи за нас кандидатстващите сега през февруари и класирането през май или ще важи за догодина.

# 112
В момента в системата е направено да си напишеш един адрес. След това има едно чекче - има ли постоянно местожителство в София. Т.е. изглежда, че може и с двете, поне на мен така ми изглежда.

# 113
  • СОФИЯ
Според мене няма да може да се кандидатства и с постоянен, и с настоящ адрес едновременно, т. е. имаш или 3 т. с единия, или 2.1 т. с другия, защото това всъщност е част от идеята на СО за разграничаването на двата критерия  Peace
И на мен това ми звучи логично, ама дали е така  newsm78

Мама Сання, ще може ли и този въпрос да бъде зададен за изясняване на следващата РГ, плс?
Щото СО хубаво са гласували разни неща, ама пък доста допълнителни въпроси се появиха. И подозирам, че лудницата ще повече от пълна.

Да, разбира се, току що записах и този въпрос. Промяната на точките за постоянен и настоящ мина доста мимоходом, без предварително решение на РГ. Тр да има някакви разяснения, защото аз пък си мисля, че не може да ограничат този ДК. Има доста реални случаи с постоянен Х и настоящ У и не виждам логика да се губи 0.1 т. за настоящия У. Има време до новата кампания, ще се изясни.

# 114
  • София
в календара е обявен 23 февруари за обявяване на свободни места за 2012, 2013 и 2014 за учебната 2015/2016.
за по-големите деца не намерих дата за обявяване на свободни места за 2015/2016, има само за текущи класирания.
нещо различно ли е при тях?
не участват ли в голямото класиране през май?

# 115
  • София
Хмм сега като влезнах в системата и като видях в критериите виждам, че при нас - К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община – 3 т. 3 Адрес в София са отбелязани 3-те точки, но точките на детето си остават 8,1, а не трябва ли с тази 1 точки да станат 9,1? Или аз нещо не разбирам.

в календара е обявен 23 февруари за обявяване на свободни места за 2012, 2013 и 2014 за учебната 2015/2016.
за по-големите деца не намерих дата за обявяване на свободни места за 2015/2016, има само за текущи класирания.

Мисля, че всички са на това голямо класиране.

# 116
  • София
А да питам, ясно че на 12 януари излизат свободните места за набор 2014 и затова всичко е 0-ли, но защо липсват някой райони, като например Младост.....това да не значи че въобще няма да имат места....това е в системата като отида на свободни места и посоча набор 2014 и излизат някакви райони всички с нули естествено, но не са всички.

Другото което не ми е съвсем ясно е защо Януари месец в календара им има три пъти обявяване на свободни места и класирания. Сега като посоча трите детски градини за който кандидатстваме и след първото класиране какво, според свободните места мога да ги променям ли? Някаква лудница ще е май Simple Smile Хич не ми е ясно, че за първи път се сблъсквам и сигурно 100 пъти е обяснявано ама  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 чета уж по сайта им ама не ми става съвсем ясно ....
сега гледам, че то не е само Януари ми всеки месец някакви обявявания на свободни места.....

# 117
  • София
А да питам, ясно че на 12 януари излизат свободните места за набор 2014 и затова всичко е 0-ли, но защо липсват някой райони, като например Младост.....това да не значи че въобще няма да имат места....това е в системата като отида на свободни места и посоча набор 2014 и излизат някакви райони всички с нули естествено, но не са всички.

Другото което не ми е съвсем ясно е защо Януари месец в календара им има три пъти обявяване на свободни места и класирания. Сега като посоча трите детски градини за който кандидатстваме и след първото класиране какво, според свободните места мога да ги променям ли? Някаква лудница ще е май Simple Smile Хич не ми е ясно, че за първи път се сблъсквам и сигурно 100 пъти е обяснявано ама  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 чета уж по сайта им ама не ми става съвсем ясно ....
сега гледам, че то не е само Януари ми всеки месец някакви обявявания на свободни места.....

За набор 2014 ще обяват свободни места през Февруари. В момента някои градини започват да откриват места за набор 2014, но ясно колко ще са ще бъде през февруари.
В момента има текущи класирания за набор 2012, 2013....
След като в края на февруари бъдат обявени свободните места започвате да избирате района и яслите за които желаете да кандидатствате ако имат обявени места за съответният набор.

# 118
  • София

Да  Peace Свободните места февруари се обявяват, като се има предвид броят на "абитуриентите" - децата постъпващи в ЦДГ-та от яслите и в у-щата от подготвителните гр.-и. От втора група нататък такива феномени няма и там си се кара на текущи класирания, т. е. свободни места може да бъдат обявени и сега за класирането в събота, к. няма как да се случи за първа група в ЦДГ или за новосформирани от септември на база изписаните деца през лятото в яслите.

# 119
  • СОФИЯ
Хмм сега като влезнах в системата и като видях в критериите виждам, че при нас - К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община – 3 т. 3 Адрес в София са отбелязани 3-те точки, но точките на детето си остават 8,1, а не трябва ли с тази 1 точки да станат 9,1? Или аз нещо не разбирам.

Мисля, че всички са на това голямо класиране.

Новите промени влизат в сила от първото голямо класиране за следващата кампания, т.е. от м.май. А точките според мен би тр да се променят в профилите след обявяване на свободните места за това класиране. Тогава тр да възстановят и евентуално използвани 3 т. за първо желание.

Общи условия

Активация на акаунт