Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 43 181
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
Аз представих копие от картата БУЛСТАТ  ( за физическо лице). Ако самоосигуряването е през фирма, може би служебна бележка от фирмата??

# 301
  • София
®˙·٠• АлЕкС •٠·˙® Благодаря за включването, в падащото меню в системата няма " отпуск по майчинство" както им е дадено в критериите, а "отпуск за гледане на дете", което по КТ се пада след 1-вата год. на детето до 2 годишната му възраст. Така им е формулирано. Преди това се води отпуск за бременност и раждане. Та затова не ми е мн. сигурно как е точно.

Ами трябва това да отбележиш Отпуск за гледане на дете. Защото е това, то няма как да отбележиш болничен, а не се водиш на работа за да отбележиш работещ по ТД.

# 302
  • София
Да, видях извадката от сайта на детските градини за самоосигуряващо се лице, но ме интересува как да получа допълнителната 0.1 точка за месторабота, която дават на лицата по трудов договор, които работят в района на детската градина.

За да ползваш доп. точка за месторабота. Трябва да предоставиш документ за това, че фирмата е регистрирана в същият район и там упражняваш дейност.

# 303
  • Sofia
Здравейте, имам два въпроса: 1. Тъй като нашия татко има ТЕЛК 71%, това означава, че получаваме 3т. допълнително, но ние отделно ли кандидатстваме с другите деца, които имат точки по социалните критерии или всички деца кандидатстват на едно? 2. Тъй като съм прекъснала студентка, ще се върна в университета септември месец тази година, мога ли да се възползвам от К3?
Благодаря Ви!

# 304
  • София
Здравейте, синът ми е набор 2012 и през октомври беше приет в ясла. Започна да посещава от месец януари. Зная, че за да получим допълнителната точка за посещаване на ясла трябва да има 6 месеца. Въпросът ми е тези 6 месеца от датата на записването или от датата на реалното посещаване се броят.

Другият ми въпрос е: Ако точката се дава от датата на посещаване, то към месец май когато е голямото класиране за детски градини, няма да я имаме, т.е. шансовете ни за прием намаляват и трябва да чакаме текущите класирания ако се освободи място. Да речем, че влезе на някое текущо класиране, към месец септември, когато започва учебната година, той няма да е навършил още 3 години. Когато ги навърши тогава ли става преместването от яслата в градината? Благодаря много.

# 305
Здравейте, имам два въпроса: 1. Тъй като нашия татко има ТЕЛК 71%, това означава, че получаваме 3т. допълнително, но ние отделно ли кандидатстваме с другите деца, които имат точки по социалните критерии или всички деца кандидатстват на едно? 2. Тъй като съм прекъснала студентка, ще се върна в университета септември месец тази година, мога ли да се възползвам от К3?
Благодаря Ви!
1. Кандидатствате заедно с другите деца по социални критерии. На първото класиране всяка кампания има разделение 40% по социални критерии и 60% по общи. Ще се наредите на социалната опашка с всичките си точки и ако случайно не се класирате, ще участвате и в общата опашка, но без социалните ви точки (т.е. във вашия случай с 3 т. по-малко). Ако пак не се класирате, на останалите класирания опашката е една и участвате с всичките си точки.
2. Точката за редовен студент ще може да се ползва след възстановяване на студентските права. Преди това една ли университетът ще издаде нужното уверение...

Здравейте, синът ми е набор 2012 и през октомври беше приет в ясла. Започна да посещава от месец януари. Зная, че за да получим допълнителната точка за посещаване на ясла трябва да има 6 месеца. Въпросът ми е тези 6 месеца от датата на записването или от датата на реалното посещаване се броят.
От датата на реалното посещение.

Цитат
Другият ми въпрос е: Ако точката се дава от датата на посещаване, то към месец май когато е голямото класиране за детски градини, няма да я имаме, т.е. шансовете ни за прием намаляват и трябва да чакаме текущите класирания ако се освободи място. Да речем, че влезе на някое текущо класиране, към месец септември, когато започва учебната година, той няма да е навършил още 3 години. Когато ги навърши тогава ли става преместването от яслата в градината? Благодаря много.
Тръгването в 1-ва градинска група става от септември за целия набор без значение дали е навършило детето 3 години или още не е. Ако се класирате на текущо класиране през учебната година, тръгването става веднага щом сте готови с документите.

# 306
  • София
Благодаря за бързите отговори Simple Smile  Hug

# 307
  • Sofia
Много благодаря за бързия отговор! А добре...а кога гледат тези точки за студент... имам предвид, дали мога да си платя семестъра Август примерно и така да успеем да си ползваме тази точка? Много съжалявам. че задавам глуповати въпроси, но наистина не съм наясно..

# 308
  • София
Благодаря Ви!

СК8. Деца, на които поне един член на семейството е с трайно намалена работоспособност 71 % до 100 % - 3 т. - да след като е с намалена работоспособност в тези проценти си ползвате тази точка.

След като си прекъснала няма как да се възползва от К3.

Детето влизат в групичката за кандидатстване на деца по Социален критерии.

# 309
  • София
Много благодаря за бързия отговор! А добре...а кога гледат тези точки за студент... имам предвид, дали мога да си платя семестъра Август примерно и така да успеем да си ползваме тази точка? Много съжалявам. че задавам глуповати въпроси, но наистина не съм наясно..

Трябва да можете да докажете критерия към датата на записване, т.е. ако приемат детето на първо класиране, трябва да имате уверение през май.

# 310
Здравейте мами. Искам да ви попитам дали ще се възстановят 3-те точки по първо желание за дъщеря ми. Сега посещава ОДЗ, но април навършва 3 г. и искам да кандидатсвам за ЦДГ, която е по-близо до вкъщи.

# 311
Здравейте мами. Искам да ви попитам дали ще се възстановят 3-те точки по първо желание за дъщеря ми. Сега посещава ОДЗ, но април навършва 3 г. и искам да кандидатсвам за ЦДГ, която е по-близо до вкъщи.
Би трябвало да се възстановят. Това обаче става известно време след обявяването на местата за новата кампания - някъде в периода без класирания, предшестващ първото класиране.

# 312
  • София
Възстановяват ги.

# 313
  • гр.София
Здравейте мами! Тъй като и аз съм нова в темата имам питане за СДЯ. Начисляването на тази 1т., която се начислява след като детето е ходило минимум 6 месеца на ясла автоматично ли става?
Благодаря!

# 314
Ново ЦДГ в Кремиковци?!?!?!?!?!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт