Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 43 168
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте мами! Тъй като и аз съм нова в темата имам питане за СДЯ. Начисляването на тази 1т., която се начислява след като детето е ходило минимум 6 месеца на ясла автоматично ли става?
Благодаря!

Да, автоматично ще се отчете точката понеже и яслите вече са вкарани в системата.

# 316
Здравейте, и от мен.
 Изчетох всичко за приема в яслите, но ви моля за помощ. Не мога да намеря отговор на няколко прости въпроса:
1. Детето ми е родено май 2014. Искам да го пусна на ясла след като навърши 2 години (т.е. 2016), за да си използвам пълното майчинство, НО не ми е ясно следното май месец 2016 г. ли ще тръгне на ясла или трябва да кандидатстваме още през септември 2015 и да я дам на 1,4 г. или пък чак септември 2016 на 2,4 г.?
2. Ако я приемат септември 2015 това означава ли, че си губя майчинството и трябва да я дам веднага на ясла или може да ми се пази мястото до май, а аз пак да си получавам майчинството?

Ужас, нищо не разбирам. #Crazy newsm78 Crossing Arms

# 317
  • София
Здравейте, и от мен.
 Изчетох всичко за приема в яслите, но ви моля за помощ. Не мога да намеря отговор на няколко прости въпроса:
1. Детето ми е родено май 2014. Искам да го пусна на ясла след като навърши 2 години (т.е. 2016), за да си използвам пълното майчинство, НО не ми е ясно следното май месец 2016 г. ли ще тръгне на ясла или трябва да кандидатстваме още през септември 2015 и да я дам на 1,4 г. или пък чак септември 2016 на 2,4 г.? -ще трябва да кандидатствате през май 2016 за прием септември 2016
2. Ако я приемат септември 2015 това означава ли, че си губя майчинството и трябва да я дам веднага на ясла или може да ми се пази мястото до май, а аз пак да си получавам майчинството? - ако сега кандидатствате тази година и приемат детето можеш да отлагаш 3 месеца. След това си губите мястото.

Ужас, нищо не разбирам. #Crazy newsm78 Crossing Arms

# 318
Алекс, благодаря много за отговора.

# 319
  • София
Здравейте, имам 2 въпроса:
1. Мъжът ми работи във фирма, която е регистрирана в София Окръг, но адресът на офиса е в района, в който живееме. В такъв случай можеме ли да ползваме допълнителната точна или не?
2. В момента съм първа година майчинство, какво трябва да посоча- работеща на ТД или в отпуск по майчинство?

# 320
  • София
ivankaka ,

1. Ако от фирмата му издадат бележка, удостоверяваща адрес в района на ДЗ, можете да ползвате допълнителна точка.
2. Отпуск по майчинство.

# 321
  • София
milasara, мерси Simple Smile

# 322
  • София
за втора точка трябва да посочиш какво ти е състоянието в деня на класирането, защото после искат точно такива документи.
аз например февруари като попълвах бях майчинство, май като класираха бях на работа, писах си тд и си ми искаха бележка от работодателя.

# 323
  • София
Ами аз все ще съм майчинство, докато не тръгнат на ясла. Нали и втората година така се води.

# 324
  • гр.София
Здравейте мами! Тъй като и аз съм нова в темата имам питане за СДЯ. Начисляването на тази 1т., която се начислява след като детето е ходило минимум 6 месеца на ясла автоматично ли става?
Благодаря!

Да, автоматично ще се отчете точката понеже и яслите вече са вкарани в системата.
Блaгодaря зa отговорa! Сегa вече съм мaлко по-спокойнa Simple Smile

# 325
  • София
За родители, които работят и в същото време са редовни студенти във ВУЗ, се начислява една обща точка, а не две отделни, нали така? Поне системата не позволява да се отбележат двете заедно?

# 326
  • София
За родители, които работят и в същото време са редовни студенти във ВУЗ, се начислява една обща точка, а не две отделни, нали така? Поне системата не позволява да се отбележат двете заедно?

Звучи ми несъвместимо хем да си редовен студент, предполага се да посещаваш лекции и упражение всеки ден, хем да си на редовна работа.

# 327

Звучи ми несъвместимо хем да си редовен студент, предполага се да посещаваш лекции и упражение всеки ден, хем да си на редовна работа.
catty m, много хубаво си казала "предполага се" - някои хич и не стъпват на лекции. Или пък са на трудов договор на непълен работен ден с гъвкаво работно време.....
Но да се върнем на въпроса на ivankaka - да, ползваш само 1 точка - или като работещ, или като студент.

# 328
  • София

на мен пък ми звучи съвсем съвместимо, защото съм в отпуск по майчинство 2 години и магистратурата ми е точно толкова.

# 329
  • София
Може да е съвместимо, но точката е една.

Общи условия

Активация на акаунт