Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 43 161
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
  • СОФИЯ
Може да е съвместимо, но точката е една.

Peace И идеята на тази една точка е, че родителят е зает. Може да работи на две места и едновременно с това да учи три висши - от това точките не стават 5.

# 331
  • София
Благодаря. Това ми беше въпросът. Simple Smile

# 332
Здравейте. Предстои ми за първи път да кандидатствам за прием за детска ясла. Детето ми е родено през 2013 и има 60% телк. Не видях място където това да се отбележи в системата. Прочетох ,че трябва да се говори с директорката и тя преценява дали да приемат детето. Правилно ли съм разбрала? И ако е така кога трябва да отида - преди класирането в системата ли, преди да се обявяват местата или...? Каква е вероятността да ни приемат?

# 333
  • София
За родители, които работят и в същото време са редовни студенти във ВУЗ, се начислява една обща точка, а не две отделни, нали така? Поне системата не позволява да се отбележат двете заедно?

Звучи ми несъвместимо хем да си редовен студент, предполага се да посещаваш лекции и упражение всеки ден, хем да си на редовна работа.
на мен пък ми звучи съвсем съвместимо, защото съм в отпуск по майчинство 2 години и магистратурата ми е точно толкова.

И си редовно обучение магистратура? Като си отпуск по майчинство може ли да си редовно обучение?

Говорех да ходиш на работа и да си студент редовно обучение.

# 334
  • София
Здравейте. Предстои ми за първи път да кандидатствам за прием за детска ясла. Детето ми е родено през 2013 и има 60% телк. Не видях място където това да се отбележи в системата. Прочетох ,че трябва да се говори с директорката и тя преценява дали да приемат детето. Правилно ли съм разбрала? И ако е така кога трябва да отида - преди класирането в системата ли, преди да се обявяват местата или...? Каква е вероятността да ни приемат?

По всяко време можете да отидете при директорката и да кандидатствате с ТЕЛК на детето. Вече е въпрос на избор на директора дали да го приеме и т.н.
Ние сме с медицински протокол и вече 3 пъти сме ходили при директорката и все ни размотава. Утре отново ще ходим да видим какво ще измисли да ни каже.

# 335
  • СОФИЯ
При дете с ТЕЛК трябва да има начин това да се отрази в профила. (Нямам представа къде точно, аз никога не съм имала профил в с-мата). Иначе да, приемът е на място, по т.2.2.4. Има обаче и деца с ТЕЛК, приети по общия ред. Има значение какво е заболяването, съответно какви са нуждите на детето и дали в ДЗ има условия за отглеждането му. Преди години имаше проблемен случай - дете с тежко заболяване, съответно ТЕЛК, прието по общия ред. Детето се нуждаеше от придружител целодневно, ДЗ нямаше възможност да осигури.

# 336
Извинявам се, ако не се включвам на място, но дали им някой приет в допълнителната група на ОДЗ "Звънче", че имаме казус за решаване?
Нас ни приеха ненадейно в края на есента на 2014, с уговорката, че помещението се достроява и ще се обадят, когато са готови.
Закъсняха, но това е бял кахър, защото се оказа, че строителството е некачествено и се налага да ремонтират. В тази връзка получихме обаждане, че детето може да тръгне на градина в наличните групи, за което трябва да заплатим 60 лв месечно.
Естествено, не е проблемът в парите, а това че ще съберат 30 - 35 деца в група, при което грижата за тях няма да бъде на ниво.
Дразнещо е, че ни карат да плащаме, а нямат готовност да предоставят качествена услуга. Още повече, ако не сме искали да даваме 60 лв, да сме изкарали болничен лист и тогава да плащаме 30 лв.
Луди ли са, какви са, че да вадим болничен лист на здраво дете и да дърпаме дявола за опашката?
Та, чуденката е дали да звъннем в Столична община да ги питаме какво е това нещо, или да махнем с ръка и да им дадем едни пари без да ходим?

# 337
  • СОФИЯ
Claypool , обърнете се към дирекция "Образование" в СО, ул. "Оборище" № 44.
Кой точно предлага да се представят фалшиви медицински документи?

# 338
  • София
Извинявам се, ако не се включвам на място, но дали им някой приет в допълнителната група на ОДЗ "Звънче", че имаме казус за решаване?
Нас ни приеха ненадейно в края на есента на 2014, с уговорката, че помещението се достроява и ще се обадят, когато са готови.
Закъсняха, но това е бял кахър, защото се оказа, че строителството е некачествено и се налага да ремонтират. В тази връзка получихме обаждане, че детето може да тръгне на градина в наличните групи, за което трябва да заплатим 60 лв месечно.
Естествено, не е проблемът в парите, а това че ще съберат 30 - 35 деца в група, при което грижата за тях няма да бъде на ниво.
Дразнещо е, че ни карат да плащаме, а нямат готовност да предоставят качествена услуга. Още повече, ако не сме искали да даваме 60 лв, да сме изкарали болничен лист и тогава да плащаме 30 лв.
Луди ли са, какви са, че да вадим болничен лист на здраво дете и да дърпаме дявола за опашката?
Та, чуденката е дали да звъннем в Столична община да ги питаме какво е това нещо, или да махнем с ръка и да им дадем едни пари без да ходим?

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Аз веднага бих сигнализирала в СО.

# 339
  • СОФИЯ
Claypool и работата не опира само до таксата 30/60 лв. Д-ката ще си регистрира групата и ДЗ ще получава държавната субсидия за тези деца. Г-жа Цеца май пак се нааква.

# 340
  • София
За родители, които работят и в същото време са редовни студенти във ВУЗ, се начислява една обща точка, а не две отделни, нали така? Поне системата не позволява да се отбележат двете заедно?

Звучи ми несъвместимо хем да си редовен студент, предполага се да посещаваш лекции и упражение всеки ден, хем да си на редовна работа.
на мен пък ми звучи съвсем съвместимо, защото съм в отпуск по майчинство 2 години и магистратурата ми е точно толкова.

И си редовно обучение магистратура? Като си отпуск по майчинство може ли да си редовно обучение?

Говорех да ходиш на работа и да си студент редовно обучение.
да.
а и като бях редовно обучение бакалавър преди години, също работех на ТД.

# 341
Благодаря за отговорите.
Не искам да влизам в детайли и да споменавам имена за болничния лист. Явно, че сме такава държава и се прави повсеместно.
Ще звънна в Столична община за да чуя какво ще ми обяснят те.

# 342
  • СОФИЯ
Благодаря за отговорите.
Не искам да влизам в детайли и да споменавам имена за болничния лист. Явно, че сме такава държава и се прави повсеместно.
Ще звънна в Столична община за да чуя какво ще ми обяснят те.
Чак да "разболяват" зорлем цяла група деца...определено не е повсеместна практика.

# 343
Здравейте,
Моето детенце е набор 2013 и тази година ще кандидатстваме в ясла. Чудя се обаче дали да избера СДЯ или ОДЗ!?! Ако въобще ни приемат и се окаже, че е СДЯ другата година пак трябва да кандидатстваме. Има ли вариант после да не ни приемат на градина? Какво бихте ме посъветвали? newsm78

П.С. Харесала съм си едно СДЯ и предпочитам там да го запиша. Ама да не се окаже, че ще ходи на ясла една година и после пак, ще трябва да го гледам в къщи и да напусна работа.

# 344
  • София
в СДЯ обявяват повече места и според мен шанса е по-голям.
моето дете го приеха на първо класиране в сдя, аз съм много доволна, защото си е с връстници.
в одз май ги събират от всякакви възрасти  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт