Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 43 149
  • 778
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте,
Моето детенце е набор 2013 и тази година ще кандидатстваме в ясла. Чудя се обаче дали да избера СДЯ или ОДЗ!?! Ако въобще ни приемат и се окаже, че е СДЯ другата година пак трябва да кандидатстваме. Има ли вариант после да не ни приемат на градина? Какво бихте ме посъветвали? newsm78

П.С. Харесала съм си едно СДЯ и предпочитам там да го запиша. Ама да не се окаже, че ще ходи на ясла една година и после пак, ще трябва да го гледам в къщи и да напусна работа.

СДЯ - е до 3 г. след това трябва да кандидатствате отново за градина. Ако сте били в СДЯ имате доп. точка за това при кандидатстване за ЦДГ, но не мога да ви кажа дали ще успеете след това да влезете веднага.

# 346
  • София
crawford, изчакай да видиш какви места ще пуснат за 2013. Да не излезе, че за ОДЗ-то имате по-голям шанс за прием.
Хипотетично за СДЯ обявяват повечко места, ама много зависи колко точно е пуснат.
Иначе децата, ходили в чиста ясла, почти всички влизат заради допълнителната точка.
Само ако някой не прецени добре шансовете или пък държи да е в точно определена градина може да се получат изненади.

бамбарадамбара, не ги събират ясленчетата с градинските групи в ОДЗ. Най-малкото нямат интерес да го правят това. В нашето ОДЗ са 2 яслени групи и когато се налага, правят сборна само от тези групи. Имало е случаи от 2-те групи да има точно 3 деца и те си стоят отделно, не ги пращат при градинарчетата.

# 347
  • София
имах предвид, че яслената група е от деца в яслена възраст, например едногодишни с двегодишни, а те са със съвсем различни нужди, според мен.
поне така бяха в одз-то, което ми е наблизо и се колебаех дали да не кандидастваме направо там  Rolling Eyes

# 348
  • СОФИЯ
Извинявам се ,че пак ще попитам ,но има ли някаква яснота по въпроса за постоянно местожителство в София,но различен адрес от този по ЛК?ако ще трябва да сменям документи да имам достатъчно време.благодаря  Wink

# 349
  • София
Най-често и в СДЯ е така - децата от двата набора са смесени в групите. Така е поне в яслата на моите деца - има 4 групи и всички са от двата набора (2012 и 2013). Мин. година като тръгна малката бяха 2011 и 2012. По никакъв начин не й се отрази зле, че е с големите (хем е и в края на годината родена), но това си зависи много от персонала според мен.
Затова crawford, по-скоро виж за къде има добри отзиви и ако и шансовете там са по-големи - супер. Ако пък тръгването на ясла е решаващо - следиш най-добрите шансове. Гаранции за следващо кандидатстване - никой не може да даде. Точката за ясленчетата е доста обсъждана; никой не може да каже докога ще я има.
Както според мен промяната за точките за адреса си мина тихомълком, без много-много обсъждане.

# 350
Надявам се, че ако има промяна за допълнителната точка от СДЯ, то поне ще има заварено положение за вече приетите деца.

# 351
  • гр. София
Искам да ви попитам информацията, която се попълва в системата, спрямо коя дата следва да е актуална? Спрямо датата на обявяване на свободни места, спрямо датата на класиране през май или спрямо датата на записване? Ако настъпи промяна в обстоятелствата, да речем първата посочена месторабота, която е в района на градината, бъде сменена с друга, която не е в този район, губи ли се точката, ако промяната е настъпила след класирането?
Ако през август-септември има някаква промяна в обстоятелствата това отразява ли се по някакъв начин на натрупаните точки?
Не знам дали ясно го написах, надявам се да се разбира.

# 352
  • София
спрямо датата на записване. важното е като записваш да донесеш документите, които са в списъка.
иначе отказват записване и освобождават мястото.

# 353
  • гр. София
А кога става записването? След класирането през май месец ли?

# 354
Записването е в срок от 2 седмици след класирането (за основните класирания пролетта) и в срок от 1 седмица за текущите класирания (след лятната пауза). Документите, които се представят при записване, трябва да отразяват състоянието на фактите, които са посочени в системата преди заключването й за съответното класиране.

# 355
  • гр. София
Ясно, благодаря Simple Smile
А какво значи "основно класиране" и "текущо класиране"?

# 356
  • София
Ясно, благодаря Simple Smile
А какво значи "основно класиране" и "текущо класиране"?

Всяка кампания започва с 3 (или 4 бяха) основни класирания, след което системата влиза в режим текущо класиране (някъде края на август). След всяко основно класиране има срок от около 2 седмици за записване, след което системата се заключва и се обявяват останалите свободни места и се прави следващото основно класиране.

# 357
  • София
Искам да ви попитам информацията, която се попълва в системата, спрямо коя дата следва да е актуална? Спрямо датата на обявяване на свободни места, спрямо датата на класиране през май или спрямо датата на записване? - спрямо датата на класиране. Т.е. май месец. На 8 или 9 май е първото генерално класиране за учебната 2015/2016 г.; Ако настъпи промяна в обстоятелствата, да речем първата посочена месторабота, която е в района на градината, бъде сменена с друга, която не е в този район, губи ли се точката, ако промяната е настъпила след класирането? - В случая ако си ползвала точка за месторабота в района ще ти искат документ с който да я докажеш. Ако го нямаш Ви отказват записване ако сте приети.
Ако през август-септември има някаква промяна в обстоятелствата това отразява ли се по някакъв начин на натрупаните точки? - Всяка една промяна - настоящ, постоянен, месторабота е хубаво да се отразява в системата и влияе на точките.
Не знам дали ясно го написах, надявам се да се разбира.

# 358
  • гр. София
Благодаря за отговорите. Нали попълнената информация в системата може да се редактира в случай, че настъпи някаква промяна по зададените параметри? Т.е. да могат да се впишат актуални данни.

# 359
Благодаря за отговорите. Нали попълнената информация в системата може да се редактира в случай, че настъпи някаква промяна по зададените параметри? Т.е. да могат да се впишат актуални данни.
Можете да редактирате по всяко време.

Общи условия

Активация на акаунт