Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 164
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Досега щраках - градини, места, допълнителни критерии... надявам се все някъде да имаме шанс поне на томбола. Засега положението горе-долу бива.

И аз забелязах един бъг към момента - при кандидатурите от предишната кампания, децата излизат с точките по допълнителните критерии от предишната кампания, а не по новите ДК. Като си влезеш в профила и правиш нещо по него - се оправя. Но който не си е влизал в профила, в списъка точките му излизат каквито са били предходната кампания, а някъде има промени в допълнителните критерии. Надявам се да скоро да го оправят централно, че така се създават леко погрешни впечатления за шанс.

# 496
Каква беше промяната за постоянен и настоящ адрес, че не виждам в критериите разлика?

# 497
При зададен въпрос от мен относно неначислената ми точка за ясла, ми отговориха, че предстои актуализиране на критериите за новата кампания и да проявим разбиране. Значи за момента според мен кандидатурите ни не са много актуални, докато не се променят нещата в системата  Simple Smile

# 498
И аз имам въпрос от категорията " Пишем ти бавно , че бавно четеш "
Списък чакащи по социални критерии  - децата , които влизат там , излизат и в  Списък чакащи по общи критерии , но с по - малък брой точки .  
Та тъпия ми въпрос е  - може ли да не бъде зачетен списъка със  "социалните критерии " от  директорите ? Вторият ми тъп въпрос - тези списъци напълно отделни ли са  ли са един от друг , т.е. след като да речем в "Социалния " има дете с 9т.  , в "Общия"  излиза с 6т.  , защо се получава така ?
 newsm78

# 499
Списък чакащи по социални критерии  - децата , които влизат там , излизат и в  Списък чакащи по общи критерии , но с по - малък брой точки .  
Та тъпия ми въпрос е  - може ли да не бъде зачетен списъка със  "социалните критерии " от  директорите ? Вторият ми тъп въпрос - тези списъци напълно отделни ли са  ли са един от друг , т.е. след като да речем в "Социалния " има дете с 9т.  , в "Общия"  излиза с 6т.  , защо се получава така ?
 newsm78
Децата в социалната опашка излизат веднъж в нея, веднъж в общата. Няма такова нещо да не бъде зачетен социалния критерий от директорите. На голямото класиране, тези деца си се класират спрямо точките в социалната опашка, ако има по-малко кандидати отколкото места, незаетите места по социални критерии се разпределят в общата опашка.

# 500
  • София
 newsm78
Не, не може де не се зачете от тях.
Отделни са - квота 40/60 -Соц/Общи критерии. НО всички деца от соц. опашка участват и в общата БЕЗ точките си по соц. критерии -> с цел, ако не са се класирали в местата от соц. квота да участват на общи начала в общата опашка и да влязат там.

От опит колкото детски заведения съм наблюдавала в последните 3 год. (обаче те не са огромен брой Simple Smile ) не се случва това: или всички си влизат по соц. критерии, или ако не успеят, то без соц. си точки в общата опашка, попадат в гранична група или по-надолу и пак не им е сигурно влизането.
Тази тема с опашките и разделението ще се нищи постоянно в следващите 2 месеца. Може би е хубаво да помислим нещо да се добави в 1ви пост.

И последно да кажа, че е хубаво да им се каже на господата от СО, че освен, че има да работят по актуализацията на критериите по профилите е хубаво да си актуализират и ръководството, където изобщо не е отразена промяната на т. за адресите, нито новото изискване за представяне на копия от труд./осиг. книжка.
Мама Сання, не зная ще има ли скоро РГ или да пишем ние до обратната връзка? Дано тази година са по-адекватни.

П.П. Редактирам се - в 1ви пост има чудесно обяснение за опашките! Моля, който има въпроси да го прочете (една мама беше питала преди 1-2 стр, съжалявам не помня ника...).

# 501
Много благодаря за пояснението . Такава параноя ме е подгонила , имам чувството , че пак нещо не е направено като хората , че не съм прочела правилно .... абсолютно психо . Ще ме прощавате , ако пак пиша някакви нелепици  , но в тоя момент имам нужда точно от това - пишем ти бавно , че бавно четеш . Просто не мога да схвана написаното , явно напрежението ми идва в повече , пълен блокаж съм . Embarassed

# 502
  • София
Дано тази година са по-адекватни.
А дано, ама надали... Откакто поддръжката мина към СО отговорите са повече от плашещи...

Иначе и аз се надявам да актуализират ръководството щото може да ми се наложи да поспоря с директорката за някои неща Simple Smile

# 503
  • СОФИЯ
Мама Сання, не зная ще има ли скоро РГ или да пишем ние до обратната връзка? Дано тази година са по-адекватни.
Записвам и за актуализиране на Ръководството. Към момента не е насрочена дата за следваща РГ (тр да ни уведомят 7 дни по-рано), но със сигурност до класирането ще има поне 1 заседание.

# 504
  • Sofia
Имам едно питане, по т.2.2.4 може ли да се кандидатства в повече от едно детско заведение? И как става там формирането на точките, на какъв принцип директорката решава кои деца да вземе и кои да отпаднат?

И аз имам нужда от разяснения по въпроса. Кога се подават документи за прием? Имам някакви спомени за септември, но по друго време през годината може ли? Мисля, че директорът сам решава кои деца да приеме, няма точки и класиране.

# 505
Отделни са - квота 40/60 -Соц/Общи критерии. НО всички деца от соц. опашка участват и в общата БЕЗ точките си по соц. критерии -> с цел, ако не са се класирали в местата от соц. квота да участват на общи начала в общата опашка и да влязат там.

От опит колкото детски заведения съм наблюдавала в последните 3 год. (обаче те не са огромен брой Simple Smile ) не се случва това: или всички си влизат по соц. критерии, или ако не успеят, то без соц. си точки в общата опашка, попадат в гранична група или по-надолу и пак не им е сигурно влизането.

Да, не им е сигурно влизането. Но идеята за децата по социални критерии не е да им се гарантира прием, а да им се даде втори шанс по общи критерии, в случай, че не се класират по социални.
Реално обаче не знам дали изобщо това е някакъв шанс. В случай, че има много кандидати и някои отиват на лотария със социалните точки, после участват в общата опашка, но не им се тегли нов номер от лотарията, а им се запазва този от "социалната лотария". Т.е. по соц критерии са в гранична група, но не се класират, защото са изтеглили номер с 8 (примерно). И после с този номер с 8 не се класират и по общи критерии.

# 506
Пак се бъгнах . Децата от " Социалния " си  кандидатстват , както другите в "Общия " , но ако не бъдат класирани по първия ,  се "пробват във втория списък  newsm78   Да ме разберете правилно - ние сме в "Социалния " списък , приличен брой точки , това ни е първо "голямо" класиране и объркването ми е пълно , защото едва ли ще мога да си позволя още една година в къщи без работа .

# 507
Пак се бъгнах . Децата от " Социалния " си  кандидатстват , както другите в "Общия " , но ако не бъдат класирани по първия ,  се "пробват във втория списък  newsm78 .

Да, точно така.

# 508
  • София

Да, не им е сигурно влизането. Но идеята за децата по социални критерии не е да им се гарантира прием, а да им се даде втори шанс по общи критерии, в случай, че не се класират по социални.....
Аз не казвам, че не е правилно това, което се случва и не претендирам за никакви гаранции. Само се опитах да обясня по-подробно как работят опашките.  Hug

# 509
Момичета, имам въпрос. Детето ми е родено септември 2014 г. и сега искам да кандидатстваме за ясла с прием септември. Обаче в системата като избера да добавя избраните градини, системата ми изписва "няма навършени 10м. към следващо класиране". Това означава ли, че не може да кандидатстваме за тези градини/ясли с прием септември, когато детето ми ще бъде на 1 година? Или ще може да кндидатстваме като стане на 10 месеца, т.е. през юли, ако изобщо има места? Какво се прави сега? Искам да се обадя някъде, но в сайта на ИСОДЗ няма телефон?!

Общи условия

Активация на акаунт