Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 148
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Просто с всяка минута стават все повече кандидатстващите.

# 541
Защо шансовете да намаляват всяка минута? Има ли значение кога си се регистрирал или нещо друго, заради което шансовете да намаляват бързо?  Confused

Защото, колкото повече родители се записват, ние с нашите 9,1 т., отиваме все по-надолу. В нашия район има много с 9,2 и 9,3 т., така че при нас е такова положението:(

# 542
  • гр. София
Просто с всяка минута стават все повече кандидатстващите.

Защо шансовете да намаляват всяка минута? Има ли значение кога си се регистрирал или нещо друго, заради което шансовете да намаляват бързо?  Confused

Защото, колкото повече родители се записват, ние с нашите 9,1 т., отиваме все по-надолу. В нашия район има много с 9,2 и 9,3 т., така че при нас е такова положението:(

Ясно. Реших, че има нещо, което ми убягва.

Ей, големи нерви! Да не можеш да си запишеш детето спокойно на ясла или градина  ooooh!
При нас в центъра положението е плачевно откъм детски заведения.
Знае ли някой дали са планирани нови строежи или приспособяване на съществуващи сгради? Не само за центъра, а изобщо за София.

# 543
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това с връщането на 3те точки малко не го схващам... Един вид, ако миналогодишната кандидатура за 1во желяние е различна от настоящата или ако от настоящите за 1во, 2ро и 3то желание им сменяш позициите в зависимост от движението на децата....има някакъв период на изчакване ли докато се коригират точките на новата позиция? newsm78
Дано някой ми е схванал бръщолевениците, защото аз май не съм... ooooh! Tired
Тревоги, тревоги с тия градини

"Връщането" на точки ... означава, че детето е кандидатствало миналата година; било е прието и ходи в момента на ДГ. Но често се случва - далеч е прието на ясла/ДГ (това се случва почти винаги, защото родителите пишат на 1-во желание място, в което имат поне някакъв шанс да бъдат приети и после на следващата година отново пробват, за да се премести детето там, където е по-близо и удобно), или смяна на адрес ... и детето кандидатства пак ... В миналогодишната кампания си е "изхабило" 3-те точки за 1-во желание. Сега започва нова кампания и пак има "право" на тях.

# 544
Сега погледнах няколко градини, почти няма деца с точки 7.1 и 7.2, които да са на първо желание - т.е. почти няма деца, на които постоянния адрес да не е в София.

# 545
Не, няма абсолютно никакво значение кога са направени кандидатурите. Днес просто е само първия ден на кампанията.До май месец има още вода да изтече и може да се регистрират деца с повече точки , затова и позициите така се менят.
Макар, че има нещо което не разбрах. 2 дечица с еднакъв брой точки, но това което е на предна позиция е с 2ро желание, а на това след него му е 1во  newsm78 и ако попаднат в гранична група какво става?

# 546
Здравейте

Моля по-запознатите мами да ми отговорят на следния казус. По новите правила имаме 3 т за постоянен адрес на един от родителите (бащата има такъв). Семейството живее на различен адрес, който е посочен в профила на майката и е настоящ с временна регистрация (на майката). В секция необходими документи при записване ми искат документ за постоянен адрес - адреса на семейството. Реално аз съм отбелязала в профила, че адреса, на който живеем всички е настоящ за мен, но е различен от постоянния на бащата. Питах конкретно в обратна връзка как се смятат точките и кое се взема предвид, но не получих конкретен отговор. Реално те ми начисляват 3 т. за постоянен адрес , но могат да ми откажат записване, защото очакват, че този постоянен адрес е адрес и на семейството ( поне така пише в необходими докумети и пояснението към тях). Някой знае ли кое се гледа и как да съм сигурна, че няма да ми откажат записване, защото системата си приема по подразбиране, че постоянният адрес на един от родителите е адрес за цялото семейство ? Благодаря предварително!
Разиграх ситуацията в профила си, за да я осмисля и според мен има нещо недоизпипано в системата. Защото в този случай не позволява да се кандидатства по настоящия адрес - иска си си документ за постоянен такъв и туйто! Или вторият родител трябва да се пише, че е с настоящ адрес, а пък той си е с постоянен  Rolling Eyes

# 547
Със същият проблем влизах и аз. Реално си имам постоянен адрес в София, но съм на настоящ с района на градината. Не мога да кандидатсвам по постоянен, а с настоящ губя 1 точка.

# 548
Със същият проблем влизах и аз. Реално си имам постоянен адрес в София, но съм на настоящ с района на градината. Не мога да кандидатсвам по постоянен, а с настоящ губя 1 точка.

Не мисля, че с настоящ адрес е редно да губиш точка - при записване се изисква копие от личната карта и на двамата родители - там е постоянен адрес в София - т.е. по правилата щом имате такъв би трябвало да се начислят 3 т

# 549
Но в необходими документи пише, че трябва да дам лична карта с постоянен адрес, адресът, с който кандидатствам, а аз имам само удостоверение от общината.

# 550
  • София

Сега се разместват децата, проверяват се къде на кое място, каъв е шанса, не се шашкайте толкова бързо. Ние с 8.0-8.1 т. какво да кажем, ако вие сте се отчаяли.

# 551
Но в необходими документи пише, че трябва да дам лична карта с постоянен адрес, адресът, с който кандидатствам, а аз имам само удостоверение от общината.
Това ще се случи на всички родители, които имат определен постоянен адрес в София(независимо дали двамата родители или само единия от тях), но реално живеят на различен от постоянния си адрес и разбира се кандидатстват с него. Дано го измислят скоро, защото ако питате обратна връзка - нищо конкретно няма да ви кажат - вече питах 2 пъти. #2gunfire

# 552
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това ще се случи на всички родители, които имат определен постоянен адрес в София(независимо дали двамата родители или само единия от тях), но реално живеят на различен от постоянния си адрес и разбира се кандидатстват с него. Дано го измислят скоро, защото ако питате обратна връзка - нищо конкретно няма да ви кажат - вече питах 2 пъти. #2gunfire

Ох ... писахме в предните теми, че ще има проблем с това деление ..., но явно наистина не е обмислено ...
Аз лично нямам проблем, но ... пишете и обяснете ситуацията на СО и РГ ... Дано до май намерят решение ...

# 553
Аз имам таакъв въпрос. Може ли да пропусна основното класране май и да кандидатствам направо на някое от междинните?

# 554
  • София
за постоянния адрес 1т или 0.1т се получава, аз нещо се обърках.  newsm78
сметнало ми е 8.2, толкова бяха и миналата година без новостите.

Общи условия

Активация на акаунт