Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 42 137
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
И на мен ми бяха, колкото миналата година, като видях необходимите документи, промених, че всъщност кандидатствам по настоящ адрес и съответно се промени картината. Миналата година точките за постоянен и за настоящ адрес си бяха еднакви, така че в профила ми е останал постоянен адрес, а долу - настоящият ми.

# 556
  • София
Аз имам таакъв въпрос. Може ли да пропусна основното класране май и да кандидатствам направо на някое от междинните?

Че защо да не можеш? Друг е въпросът дали ще имаш шансове за прием.

# 557
  • София
Защо шансовете да намаляват всяка минута? Има ли значение кога си се регистрирал или нещо друго, заради което шансовете да намаляват бързо?  Confused
Не, няма абсолютно никакво значение кога са направени кандидатурите. Днес просто е само първия ден на кампанията.До май месец има още вода да изтече и може да се регистрират деца с повече точки , затова и позициите така се менят.
Макар, че има нещо което не разбрах. 2 дечица с еднакъв брой точки, но това което е на предна позиция е с 2ро желание, а на това след него му е 1во  newsm78 и ако попаднат в гранична група какво става?

тонито7,

В гранична група за томбола попадата децата с еднакъв брой точки по първо желание. И само те се разиграват, а ако останат места за следващите с по малък брой точки пак по първо желание и са гранична група пак те минават на томбола.

# 558
  • Малта
В профила на детето пише:
Вече сте използвали 3 точки по реда на желанията от предходното класиране!

В същото време в самата кандидатура са си отразени пълните точки.
Някой с подобен "проблем"?
[/size]

И при нас е така, според мен това важи за текущи класирания, защото аз още преди отваряне на новите места бях си сложила кандидатурите за набор 2012 и точките бяха с две по-малко. Сега вече сме с пълни точки защото се отнася за новата учебна година 2015/16.

Ние в момента си ходим на ясла и от септември ще сме първа група.

# 559
В гранична група попадат децата с еднакъв брой точки, без значение от поредност на желанията. Мисля че така беше, поправете ме, ако греша.

# 560
Може ли да ми разясни някой в критериите ми излиза това :
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти -   0.1    Работещ родител(СК9)
А тази 0.1 точка не ми я начислява в детската градина в която кандидатствам и реално сме с 8.1 точка а не с 8.2 както го смятам аз ?И какво означава това " СК9 "

# 561
  • Малта
А какво ще рече

"Край на актуализация на профилите (заключване на системата) - 18:00 часа, петък, 6 Март 2015"

Значи ли това, че който се е кандидатирал по един начин (т.е. със съответните точки) до този момент не може да променя повече кандидатурата си?

Във връзка с адресните регистрации, моят опит е следния:
По ЛК съм София, р-н Лозенец, но адрес на семейството е в Красно Село и имам от общината бележки за настоящ адрес. Съответно аз сега си кандидатствам по настоящ адрес и системата си дава 3 точки  Rolling Eyes

# 562
 Не всички градини са приели всички допълнителни критерии, вижте в профила, на тази, за която кандидатствате. Ако няма приет такъв, няма как да ви начисли 0,1

# 563
ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти -   0.1    Работещ родител(СК9)
А тази 0.1 точка не ми я начислява в детската градина в която кандидатствам и реално сме с 8.1 точка а не с 8.2 както го смятам аз ?И какво означава това " СК9 "
Градината не е приела този допълнителен критерий, затова не ви начислява точки по него.
За да имате точки по даден критерий, трябва не само да отговаряте на него, но и градината да го е приела - приетите ДК се виждат изредени с булети под основната таблица.

# 564

СК9 = Социален критерий 9 - Дете на неизвестен родител или родител с отнети родителски права - 3 т.
Може би още не сте въвели втория родител.

# 565
А какво ще рече

"Край на актуализация на профилите (заключване на системата) - 18:00 часа, петък, 6 Март 2015"

Значи ли това, че който се е кандидатирал по един начин (т.е. със съответните точки) до този момент не може да променя повече кандидатурата си?
Не, това важи само за текущото класиране за големите набори (2011 и по-големи).

Във връзка с адресните регистрации, моят опит е следния:
По ЛК съм София, р-н Лозенец, но адрес на семейството е в Красно Село и имам от общината бележки за настоящ адрес. Съответно аз сега си кандидатствам по настоящ адрес и системата си дава 3 точки  Rolling Eyes
Отиди на "необходими документи" и ще видиш, че ти иска лична карта на поне един родител с адрес в "Красно село". То това е проблемът - че си вписваш корестно данните, а ти иска задължително "лична карта" с еди какъв си адрес.

# 566
Отиди на "необходими документи" и ще видиш, че ти иска лична карта на поне един родител с адрес в "Красно село". То това е проблемът - че си вписваш корестно данните, а ти иска задължително "лична карта" с еди какъв си адрес.

И при нас има същия проблем.

# 567
  • Sofia
Здравейте,
Искам да попитам следното - има ли значение кога е подписан трудовия договор (постоянен)? Трябва ли да е от преди 23.02 или може и след това?

# 568
  • Малта
Ммм даа видях го това, обаче под полето за адреса пише:

Забележка: Вписва се постоянният или настоящият адрес на единия от родителите/настойниците, на който реално семейството живее.

Така че някой нещо е объркал в системата и ще си носи отговорността за това!

Вероятно с ПОЗВЪНЯВАНЕ в ДГ може да се уточни това ???? Ама не вдигат днеска ... хихихи

# 569
  • СОФИЯ
в градината където кандидатства моето дете са обявили 10 места за соц.критерии,а в момента има 6 желаещи.какво се случва с незаетите места по соц.критерии?

Общи условия

Активация на акаунт