Бродирана красота - Тема 128

• 60 717
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • с.Николово, обл. Русе
Реа гоблена не е оригинален в Али-то. Наистина цената  ниска, но .....

# 526
  • Бургас
Продължавам серията "Тъпи въпроси". Започнах а шия Герберите,  отдолу-нагоре и мислех в някаква степен и квадратче след квадратче. Но се усетих, че единичните бодовете  трябва да бъдат с наклона на горния конец на пълните кръстчета. Така е , нали? И сега следва да разшия това, което съм натворила грешно. Кажете, моля, бързо, че .....това е първият ми гоблен от този тип и кой знае още какво няма да съобразя. А с такъв мерак го поръчах. Благодаря.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 16:24 от armeria

# 527
  • София
Армериа, кръст: долна черта ///, горна \\\, половинка ////

# 528
  • Бургас
Армериа, кръст: долна черта ///, горна \\\, половинка ////
Въй, няма да развалям! Не знам каква е логиката, но не ми и трябва. Много благодаря за светкавичния отговор.

# 529
  • София
Няма логика, така иска дизайнерът Simple Smile. Мен ако ме питаш, кръстчето няма съществено значение, но посоката на половинката е задължително да се спази.

# 530
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Няма логика, така иска дизайнерът Simple Smile. Мен ако ме питаш, кръстчето няма съществено значение, но посоката на половинката е задължително да се спази.
Винаги ми е било чудно това - ще има ли значение  ако шия кръст: долна черта ///, горна \\\ както си шия по принцип в каква посока ще ми бъде половинката? Явно не мога да бъда в представите на дизайнерите и за зная в коя посока са "сънували" половинките ooooh!
Толкова ми беше странно едно време на Риолис Сакура да шия половинките, които исках да шия //////, а те се оказаха \\\\\  ooooh! Ох, дизайнерска му работа!  Peace

# 531
  • sof
Днес купих батерии, че снощи нямах, но първо ще кажа "шапки долу!" за Роси 123! Е, това е чудо от професионализъм, а ще искаме и снимки от сватбата, нетрезвени, ако обичате! Ако си била раздала да ти дошием бройки мотиви, ми направо сме се самопоканили - аз напр. най обичам да танцувам на чужди сватби, имай ме пред вид. Представям, почти съм свършила, обаче лентите са ми Голяма Любов и остава да наглася три на втория корниз да отбележа. Така се изпотявам направо да си кажа, докато броя, нижа и оправям гънката на 4мм лента на входа и изхода на почти късащата се 32кт ленена панама, че морално не издържам да "изнасилвам" хубавата бродерия.

http://zlatad2.snimka.bg/details/za-bg-mamma.751309.34763409

Виладжийките сте Страшни, а за цвета на контура на стеблата, си помислих дали не иска да изобрази някакво отражение от венчелистчетата? Или изобщо навсякъде е цикламен? Странно наистина, но изкуството си няма граници, мдааа...сигурно с цикламено е хармонично също. Тигъра е много ефектен, пък ina. си много бърза даже.

Имам и приготвено следващо, пак от същия тип, ама ще си дам малко почивка за ваканция. Това ми дойде доста голямо, та искам да се "проветря" за следващ шедьовър...

# 532
Aaaaaa dinkov2, може би не знаеш , но ние шием в комбина- аз и мъжа ми. Дъщеря ни също помогна малко в началото, докато беше ваканция. Но наистина колкото и двама да се борим, все пак 55 са си 55 бройки. Увижда ни се вече доста, но остават още два цвята кръстчета и три цвята контур. А за протокола : сватбата ще е в Испания между българка и румънец. Ще ми е интересно как ще се приемат нашите покани и другите украси, които ще подготвим по- късно. Ще ви държа в течение на всичко.
dinkov2, това е доста голямо, ама и много е хубаво.
Ина, фейс, фейс ама и шиеш. Продължавай!
Индира, мисля че щом ти е по- лесно да шиеш кръстчета няма да има проблем да шиеш иконата на кръстче, но наистина на 18 каунт. На 14 ще е по- груба.
Теди, тази голяма котка е разкош.
Мибобо, браво и на теб. Свалям ви шапка за този "чаршаф". Много ми харесва, но е много голяма лъжица за моята уста.
Деси, а ти уж шиеше само по едно нещо, а сега какво се получи- колко пъти захвърля селцето и шиеш други неща- Слънчогледите на Алиса, онзи Риолис сепията, който май също не завърши, сега Герберите си хванала...
Следя с интерес и на Хриси Етъра, но и тя май му изневерява с разни други гобленчета.
А аз такъв таралеж си вкарах в гащите с тези покани... Да не си шия гоблена, ами гълъби, халки и китки в несвяст...

# 533
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Роси, що не  ме  командироваш  у Вас  с нощуване,    хапване и пийване  -  мога да се  включа в    манифактурата. Ще си седя на  топло,  ще си шия, никой няма да ме търси за отчети,  справки.... Twisted Evil
Имам  доста  нещица за показване,  свърших и птичетата на Лука с, почти свърших  и другото начинание,  но то ако  има и кой  да снима ще е добре... ooooh!

# 534
Благодаря, момичета за съвета, няма да поръчам от Али-то.
Предпочитам като ще се кьора са е най-нещо качествено Simple Smile

Иначе аз по малко боцкам, ама с тия 5-6 нишки направо си е мъка, болят ме ставите вече на ръцете  Mr. Green

# 535
  • при най-добрия мъж...
Май-май наистина ще пробвам на кръстчета,но на 18 каунт.Ще видим какво ще излезе накрая-в крайна сметка пак ще и се радвам на някоя стена Simple Smile
Но преди това трябва да приключа с картичките за госпожите на сина за 8 март,с пиленцата и зайчетата за Великденския базар за училището на детето,с ангелчетата на Дим и още един гоблен почти на довършване. ooooh!

# 536
  • БЪЛГАРИЯ
                 Привет, момичета! Добре се справяте, доволна съм! Всички сте похвала, но няма как да не отбележа Росето: ЛУДОООООО! На мен пари да ми дават, толкова бройки от едно и също,... посмъртно не Фащам да правя! А, и Динков се движи в павилната посока- остава само да се океси и... пъъъълно щастие!
                 Девойки, имам нужда от съдействие от пловдивчанки! Моля някоя добра душа да се издаде и да ми пише на ЛС, за да не дразним аудиторията! И да няма желаещи, пак благодаря предварително!
                Равни кръстчета от мен!

# 537
Момичета,страхотни сте. Отдавна нищо не съм показвала/и сега няма да покажа щото и аз като бачийска няма кой да ми снима/ но се възхищавам на вашите работи tedybearm,аз много недолюбвам да шия животинки, но твоят тигър е чудесен.
ина,мибобо.много обещаващи начала и съвсем не са малки
галиа слънчогледите ти наистина греят
джемма,боцкай,боцкай,накрая и твоите ще се усмихнат.
динков много е красиво
Да не забравя и инат, Разделителят се е получил много добре.Но ти си си майстор за такива неща.

Роси,душо що не свирна, тъкмо бях набрала инерция. Неотдавна и аз извършвах същата дейност та напълно те разбирам.Сега и ние гласим сватба на племенницата ми,ама тя се смили и ми възложи само направата на неща за украсата,поканите ги пое друг и слава Богу Simple Smile

Момичета продължавайте да творите.а аз ще ви гледам и ще ви се радвам.а когато успея ще снимам и ще покажа докъде съм я докарала

# 538
здравейте нова съм в бродирането направено по схема от pcstitch искам да попитам ако цветовете са 50 доколко максимум мога да ги намаля. и как да сменям големината на гоблена примерно от 30/20 да стане на 40/30  благодаря предварително

# 539
здравейте нова съм в бродирането направено по схема от pcstitch искам да попитам ако цветовете са 50 доколко максимум мога да ги намаля. и как да сменям големината на гоблена примерно от 30/20 да стане на 40/30  благодаря предварително

Извинявай, аз съм сравнително "стара" в бродирането ама нищо не ти разбрах от въпроса  newsm78 . Каква е тая схема, на какво , къде е правена?   За програмата Pattern Maker ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт