Бродирана красота - Тема 128

• 60 703
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Дид, харесват ми тези саксийки- много добре са станали. Къде са тези лейзита, не виждам- в зеленото на листата ли има?

При най - дясната саксия, ама те и толкова си личат. Просто се отказах да разшивам, колкото толкова

# 571

Моля, няма защо Simple Smile Аз пък реших да пробвам с поръчка от украинския магазин "Муркины Рукоделки", за който съм добила представа от тукашните отзиви Simple Smile

Преди няколко месеца обаче, открих античните семплери и буквално откачих.
...
В този ред на мисли огромното ми желание е да започна след този семплер, да бродирам с копринени конци, но такива не откривам, освен по разни американски блогове. Ако можете да ми съдействате с информация, равни няма да имате.

Страхотен комплект, поздравления за прекрасното начинание. Аз имам няколко самплера в списъка с мечтани гоблени за бродиране един ден като имам време Simple Smile Но не са исторически възстановки, а авторски, предимно в американски стил. Любима дизайнерка ми е Kathy Barrick, също харесвам много Plum Street Samplings, Long Dog Samplers и един коледен на Blackbird Designs, Stickideen von der Wiehenburg... списъкът е безкраен.

За копринени конци ти предлагам да разгледаш три изпробвани магазина с добра репутация и голям избор на различни видове конци, включително и по-рядко срещани марки:
sew and so - английски магазин
casa cenina - италиански магазин
123stitch.com - американски магазин

Доставят по цял свят. Цените на коприната за съжаление винаги са били високи, това ме спира да пробвам. Иначе съм чела, че няма по-голяма наслада от бродиране с коприна върху лен, и съм склонна да вярвам  Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 13:11 от Ghibli

# 572
  • град-държава
Did_tag, защото оригиналните модели, в по-голямата си част са шити именно с копринени конци. Аз не търся максимално доближаване до оригинала, просто въпрос на отношение. Искам нещата, които ще правя нататък да бъдат с максимално качество. Това е ми е абсолютен принцип във всяко едно нещо, с което се захвана.
Такава съм - максимум вложение, максимум удовлетворение.  Laughing
Конкретно Забине от берлинските семплери, не предлага комплектовки с копринени конци и дори да закупя такива, ще видя зор докато наглася цветовете, но това ще го мисля в последствие. Майка ми също твърди, че е изключително трудно бродирането с коприна, но и тя е яхнала тази вълна в момента. hahaha
Варианти и с копринени конци, предлага
The Scarlet Letter :
http://www.scarlet-letter.com/samplers/
, но изобщо не ми се занимава с митници, но конците са френски.
Като начало исках да имам възможност, да разгледам  цветовете на живо, но явно в България това е невъзможно.
Не съм се интересувала, какво правят рускините, единствено гледах клипове как да шия и да ми стават равни кръстчетата, та за сега шия по метода със стягане с игла.  Mr. Green
Сега видях, че лейзи е вид бод, а саксиите са много сладки. Simple Smile

Ghibli, ето една сродна душа.
Изключително благодаря за подробната информация.
Все още не мога да запомня всички имена, които съм разглеждала с изключение на тези, които споменах, но тяхната работа най-силно ме докосна до момента, а и следващият ми набелязан проект, отново е от берлинските.
 И да не става съвсем досадно и напоително от думи, ще се престраша да покажа последната ми свободна бродерия.
Състои се от ленени кърпи за хранене, готварска престилка и голяма покривка, която конкретно бродира майка ми .
Мотивите са от порцелан на Meissen manufactory, който се казва Zwiebelmuster( Blue Onion)
Снимките са на кърпа в процес на работа и завършената престилка.
https://farm9.staticflickr.com/8637/16221481888_d123fe73dd_z.jpg 
https://farm8.staticflickr.com/7292/16222889749_aca144ff18_c.jpg 
Преди да откача по семплерите, се бях захванала да вадя модел от Blue Fluted Full Lace, порцелан на Royal Copenhagen, но изобщо не знам, кога отново ще се върна към свободната бродерия.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 16:59 от Vermilion`

# 573
  • София
Vermilion много е интересен семплера. Колкото до копринени конци - купувала съм такива на ДМС от осмиците.
Те имат магазин и в София и там можеш да ги видиш на живо.
Аз имам няколко цвята и с тях ших един сватбен гоблен, така беше даден от дизайнера и се получи доста интересно. Не знам дали ще ти свършат работа, но поне може да провериш и да пробваш.
Скрит текст:
did_tag чудни саксийки, много свежо са се получили, а леизитата и аз едва ги забелязах. Но добре те разбирам, нещо което почти не се забелязва, но ти като си знаеш че не е перфектно и ти боде очите.  Hug

Роси още не е късно, пращай да помагаме - 75 еднакви мотива, бррррррр #Crazy

парашутани пъстри и весели пиленца, чудесни са - носят великденско настроение.

# 574
did_tag.саксийките ти са много нежни и въобще не забелязвам че лейзитата не са перфектни. И на мен ми се е случвало нещо да не се получи ,но за тези които не го знаят не е от значение. Преди време открих,че съм изпуснала два бода на една щампа, но вече бях рамкирала и така я оставих. Ако не го спомена никой не го забелязва.
Роси. направо да ти "завиди "чувек,За кога трябва да са готови и само тях ли трябва да правиш. Ако е необходима  помощ давай насам

# 575
И да не става съвсем досадно и напоително от думи, ще се престраша да покажа последната ми свободна бродерия.

Идеята и реализацията си струват. Аз се възхищавам много на хората, които умеят този вид бродерия, защото свободната бродерия според мен е много по-трудна и много повече се доближава до изкуството. Нашето си е копиране на схема, а в свободната бродерия е нужно в много по-голяма степен да си художник.

Ако се интересуваш от The Scarlet Letter, сигурно си попадала на тези блогове:
http://scarletletteryear.blogspot.co.uk/
и инициаторката им Никола:
http://stitchingbyacornishseashore.blogspot.com/

Ще си позволя да поправя относно конците DMC Satin - те са 100% rayon, изкуствено влакно.

# 576
 Simple SmileБългарските шевици съвсем не отстъпват  на тези,както рускините ги наричат примитиви,дори са по красиви.

# 577
  • София
Момичета, как получавахте вашите поръчки от муркините? Моята замина на митница... #2gunfire #Cussing out ooooh!

# 578
Пак сте напълнили с красоти!!!Браво на вас- няма да изреждам, защото със сигурност ще пропусна някоя.
И аз да се вмъкна в стройната редичка- без аксесоарите:

Тези дни ще гледам да му ги сложа (луксовете  Wink ) и ще грейне.
Спорни кръстчета на всички!

# 579
  • София
Момичета, как получавахте вашите поръчки от муркините? Моята замина на митница... #2gunfire #Cussing out ooooh!
Да не си поръчала над 2 кг?

# 580
Did_tag, много нежни саксийки.
Роси, това вашето е геройство, аз не мога да направя и два еднакви мотива, без да ми стане досадно.

# 581
  • София
Не знам, Деси, къде пише колко кг е пратката, освен на нея? Simple Smile
Предните гоблени, които поръчах, бяха под 1кг, но отидоха на митница... #2gunfire
Инат, много хубави книгоразделители. Грабна ме този с листата...

# 582
Здравейте, момичета,

Преди време някой, ама не помня коя от вас, ми беше дала този гоблен на Доме:

На него обаче номерата са само по име, няма номера, иначе намерих сравнителна таблица с ДМЦ. Дали някой ги има приравнени вече,ч е не знам как да го направя така по име, много несигурно после за резултата....  Thinking

# 583
Здравейте, момичета,

Преди време някой, ама не помня коя от вас, ми беше дала този гоблен на Доме:

На него обаче номерата са само по име, няма номера, иначе намерих сравнителна таблица с ДМЦ. Дали някой ги има приравнени вече,ч е не знам как да го направя така по име, много несигурно после за резултата....  Thinking

Блонди имам схема и легенда и всичко, ако държиш да шиеш с ДМЦ ще ти ги пратя. Но аз лично си купих готова оригинална комплектовка от тук http://sellina.eu/dome-%D1%8E%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1% … 20a-green-village  

=Деси= го шие с ДМЦ и е показвала етапи в темите назад, аз го шия с Доме и съм показала етап някъде в началото на тази тема.

# 584
  • Бургас
Опа и нещо 'голяяямо' от мен

Общи условия

Активация на акаунт