Коледа 2014 - тема 3

• 40 677
  • 212
  •   1
Отговори
# 60
Тази година за първи път правих меденки - 3 пъти. Нито веднъж не станаха твърди, чак се чудя къде бъркам Grinning

# 61
  • Karlovo
Днес правих за първи път напуканите шоколадови сладки ,какаото ми дойде в повече и леко нагарчат.Определено другия път ще сложа само едно пакетче .
Скрит текст:

# 62
  • Пловдив
Аз изчетох най-накрая всички коледни теми.Направих едни локумки и баклавата,но ми се иска още нещо.Ако направя меденките на Джема колко време им трябва да омекнат?Страх ме е че ще са твърди.Но приемам предложения  за лесни коледни сладки които да се режат с формички.

Аз днес на правих 2 дози от меденките на Джемма и не ми станаха въобще твърди,а супер мекички,но много внимавах с печенето.

# 63
  • София
Днес забърках меденките на Джемма за частите на къщата, не ми се получи тестото, мазнината изби още преди да успя да го събера, ронеше се, супер мазно. Много ме е яд. Успях да изпека частите, де, но се ядосах, толкова пъти съм го правила това тесто, а сега аккво се обърка не знам.

Утре мисля едни линцери да забъркам, които ще са ми за НГ.

# 64
  • София
Днес правих за първи път напуканите шоколадови сладки ,какаото ми дойде в повече и леко нагарчат.Определено другия път ще сложа само едно пакетче .
Скрит текст:
колко дози направи, че сложи повече от пакетче? Аз правя двойна доза с едно пакетче от 50гр. В единична е 25г какао...

# 65
След непрекъснатото споменаване на напуканите какаови сладки и аз ще ги направя утре. Ще направя и кокоски. Мислите ли,че мога да ги направя само с белтъци?

# 66
цлете можеш с белтъци, има и такива рецети, макар че моите специално са с цяло яйце, така ги обичам. Напуканите сладки правя с 3/4 ч.ч. какао , но обикновено нямам горчиво и си ги правя с нескуик, та не ми горчат или друго и вкъщи много си ги харесваме. Вие по каква рецепта ги правите та само 25гр како? Утре мисля ако остане време да направя още една доза

# 67
Днес забърках меденките на Джемма за частите на къщата, не ми се получи тестото, мазнината изби още преди да успя да го събера, ронеше се, супер мазно. Много ме е яд. Успях да изпека частите, де, но се ядосах, толкова пъти съм го правила това тесто, а сега аккво се обърка не знам.

Вероятно си ползвала олио Калиакра? Това установих аз от неуспехите и предупредих хората, които ми писаха за рецепта за меденките ми.

# 68
Аз изчетох най-накрая всички коледни теми.Направих едни локумки и баклавата,но ми се иска още нещо.Ако направя меденките на Джема колко време им трябва да омекнат?Страх ме е че ще са твърди.Но приемам предложения  за лесни коледни сладки които да се режат с формички.

Уж доста тънко разточих тестото, може би около 3-4 мм, не повече от 5 мм, обаче във фурната се понадуха и си станаха мекички. И аз си помислих, че нещо съм сбъркала, защото постоянно пишете, че в началото са много твърди.
Така, че опитай.  Peace

# 69
  • Karlovo
petia_tag в рецептата пишеше една чаена чаша какао неподсладено ,а това са две пакетчета малки .Една доза правих и ми е за първи път.Следващите ще имам смелостта да изменям,но сега следвах точно рецептата - http://www.supichka.com/2014/01/napukani-kakaovi-sladki.html

# 70
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, чета ви от началото. Правите страхотни неща!!! Доста от вашите идеи вече са реализирани вкъщи  Crazy Crazy

Видях, че обсъждате напуканите шоколадови бисквити.. Исках само да споделя тази рецепта - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=121 , правих ги и станаха уникални! В нея си има и шоколад, и малко какао Simple Smile пробвайте, няма да сгрешите!

Хубава вечер на всички   bouquet

# 71
catty m, и моето тесто за меденките днес беше много меко, но с малко престой в хладилника се оправиха нещата. Олиото е Бисер, та не е от това.
Ох, вече половин час водя спор вкъщи защо ще прибера 6-те тави сладки от днес чааак до Коледа Joy

# 72
  • Пловдив
Момичета, чета ви от началото. Правите страхотни неща!!! Доста от вашите идеи вече са реализирани вкъщи  Crazy Crazy

Видях, че обсъждате напуканите шоколадови бисквити.. Исках само да споделя тази рецепта - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?id=121 , правих ги и станаха уникални! В нея си има и шоколад, и малко какао Simple Smile пробвайте, няма да сгрешите!

Хубава вечер на всички   bouquet

Аз днес ги направих точно по тази рецепта и са уникално вкусни ! Вадих го от фурната веднага след като се напукаха .

# 73
  • София

Вероятно си ползвала олио Калиакра? Това установих аз от неуспехите и предупредих хората, които ми писаха за рецепта за меденките ми.

Не, не е Калиакра, Роса е. Пак ще направя в близките седмици, да видим дали ще се прецака пак.  

# 74
  • София
Да, аз също от години правя по въпросната рецепта сладките. Трюфел сладки. Лека-полека, започнаха да се появават разновидности на рецептата. Явно си ги правила по подобна. Съжалявам,  че не съм разбрала по- рано, за да ти препоръчам другата рецепта. Ако имаш време, пробвай нея!

Общи условия

Активация на акаунт