Пазаруване от Amazon - тема №41

• 83 110
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Ох ама и вие сте ми едни тарикатки Simple Smile   Peace
Бъдете здрави и ви желая пълни карти Joy

# 631
Оф, айде стига вече, от 3 страници чета за някаква кикимора и нейните разсъждения върху празните карти и сиромашията у нас.  Tired Рекох, че има някакви неустоими сделки  Twisted Evil

Аз онзи ден забърсах една Брита от немския склад, ей този модел, но DHL са я оставили в някакъв пощенски клон в града, където е ММ. Чакам днес или в понеделник да я отиде да я вземе и да сподели впечатление.
Днес чакам и едни Примиджи ботушки за малкото и още едни обувчета пак за него, от английския... Споделям, че -20% за нов акаунт не лови Примиджитата, не знам защо; като че ли съм срещала и други да се оплакват от това... Аз реших проблема, като им писах в чата да ми намалят ръчно цената Simple Smile

# 632
Оф, айде стига вече, от 3 страници чета за някаква кикимора и нейните разсъждения върху празните карти и сиромашията у нас.  Tired Рекох, че има някакви неустоими сделки  Twisted Evil

Аз онзи ден забърсах една Брита от немския склад, ей този модел, но DHL са я оставили в някакъв пощенски клон в града, където е ММ. Чакам днес или в понеделник да я отиде да я вземе и да сподели впечатление.
Днес чакам и едни Примиджи ботушки за малкото и още едни обувчета пак за него, от английския... Споделям, че -20% за нов акаунт не лови Примиджитата, не знам защо; като че ли съм срещала и други да се оплакват от това... Аз реших проблема, като им писах в чата да ми намалят ръчно цената Simple Smile

А аз вчера получих тази черна  Брита Елемарис, страхотна! Страхотно качество, дизайн и пластмаса. Цената й беше 14.99 паунда. В Бг тази кана е 80 лв:
http://www.amazon.co.uk/BRITA-Elemaris-Meter-White-Filter/dp/B00 … brita+elemaris+xl

# 633
Боже кикимора, забавляваш...западноевропейците си правят сметка хиляди пъти повече от нас. Независимо какъв им е стандарта. Не случайно в амазоните има раздел за върнати стоки...

# 634
  • Варна
Имам поръчка към адрес на превозвач, но куриера (royalmail FR533414595GB) е решил да достави пакета днес в 4.59 #Crazy и съответно не е успял, въобще ако е правил опит де. В проследяването пише, че са задържали пратката и трябва да насроча нова дата на доставка. Влязох в сайта на royalmail да си попълня заявка за нова доставка, но ми искат данни от 'Something For You' card, предполагам, че са имената на получателя и номера на пратката, нали? Ами и ако следващият опит е в подобно време - какво ще стане?
Що за ненормална практика е да доставяш пратки посреднощите? Отиде ми прайм-а и еднодневната доставка  Tired

Миналата година и аз поръчах такава Брита за баба. Единственото, което мога да кажа като недостатък е, че става доста тежка, ако се напълни над половината, което до някъде обезсмисля р-ра XL.

# 635
  • София

Миналата година и аз поръчах такава Брита за баба. Единственото, което мога да кажа като недостатък е, че става доста тежка, ако се напълни над половината, което до някъде обезсмисля р-ра XL.
Е да, моята е 2л и пак ми се струва тежка и когато е пълна не мога да сипвам с една ръка. Тази явно трябва само мъже да я ползват Joy.

# 636
  • ВАРНА
МОмичета,моля за помощ - поръчах от италианския ВИП един куфар,но ми даде доставка 2-6,02,а ще съм извън страната тогава  ooooh! Коя фирма доставя пратките в БГ,за да им звънна и да предупредя предварително? ИЛИ да пиша на випа да направят доставката след 6,02?

# 637
Имам поръчка към адрес на превозвач, но куриера (royalmail FR533414595GB) е решил да достави пакета днес в 4.59 #Crazy и съответно не е успял, въобще ако е правил опит де. В проследяването пише, че са задържали пратката и трябва да насроча нова дата на доставка. Влязох в сайта на royalmail да си попълня заявка за нова доставка, но ми искат данни от 'Something For You' card, предполагам, че са имената на получателя и номера на пратката, нали? Ами и ако следващият опит е в подобно време - какво ще стане?
Що за ненормална практика е да доставяш пратки посреднощите? Отиде ми прайм-а и еднодневната доставка  Tired

Да, така е, но аз си я пълня смело. Качеството е супер. До сега бяхме с една полска, ама пред Бритата - ряпа да яде! В английския Амазон е много по-евтина от немския.

# 638
МОмичета,моля за помощ - поръчах от италианския ВИП един куфар,но ми даде доставка 2-6,02,а ще съм извън страната тогава  ooooh! Коя фирма доставя пратките в БГ,за да им звънна и да предупредя предварително? ИЛИ да пиша на випа да направят доставката след 6,02?
Габко - перфектни!

# 639
  • ВАРНА
МОмичета,моля за помощ - поръчах от италианския ВИП един куфар,но ми даде доставка 2-6,02,а ще съм извън страната тогава  ooooh! Коя фирма доставя пратките в БГ,за да им звънна и да предупредя предварително? ИЛИ да пиша на випа да направят доставката след 6,02?
Габко - перфектни!

Пратката я пратих директно до БГ адрес,знам,че куриери доставят тук,но не помня кой беше куриера предния път  newsm78 Има ли опция да пиша на амазонци да звънят на тел на съседката например и да я доставят там,италиански незнам,с английския предполагам ще се оправят?изобщо как сте процедирали в такива ситуации?

Цитат
Ох ама и вие сте ми едни тарикатки Smile   Peace
Бъдете здрави и ви желая пълни карти 35

Много грозно изказване явно от човек с излишно голямо самочувствие Peace  За мен парите,които харча в сайтовете са минутите,които децата ми са изживели без баща си.Който има излишни - да ги пръска,на мен са ми ценни  Peace Да не говорим,че Амазон не е amazon.bg и едва ли тази опция е направена спецялно за бедните българи с празни карти  Joy

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 11:28 от morgana07

# 640
  • Sofia
Изобщо не разбирам защо се връзвате на глупости, че и продължава дебата. Не обръщайте внимание на типично бг манталитета да се покажем.
Европейците не размисляли за покупки?! Я пак??Всеки уважаващ себе си магазин в Лондон има 30 дни да върнеш стоката без обяснения. Опцията се ползва масово. Не е защото нямат пари, не се бойте, просто разумните хора мислят рационално, а не се притесняват да върнат стока, понеже някой ще си помисли, че били бедни, ама че глупост. Че и носени дрехи и обувки връщат без грам притеснение, за какви тарикати в БГ става дума, не ставайте смешни!
Имаме с години да ги гоним, докато стигнем тяхната политика на връщане, за справка вижте темата за списък с магазини, в които се връща без проблем в България, има няма 5 магазина.
Не пазарували с празни карти, ами много ясно, нямат нужда, пак без проблем пращат стока обратно в магазина, в повечето случаи - безплатно! Разбира се, че в БГ всеки взима предвид пощенските разходи, които са сериозни, особено като е поръчано с посредник.
Изобщо не виждам смисъл да коментираме глупости, при положение, че дамата явно няма хал хабер от онлайн практиките, както тук, така и в чужбина.

# 641
И аз се изкажа пак по моя случай - платих снощи късно и се оказа, че са ми изтеглили не първоначалната сума в лв., а по-ниска сума.
Тотала си го пише в паунди, но интересното е, че са ми ги хванали по курс 2,5740лв.  Rolling Eyes ... което ми се струва ниско. То по-добре, де.  Hug
На моята банка днес пише курс продава 2,6539 - а по курса на Амазон беше 2,6812 лв.

Исках да споделя, че явно при празна карта, изтеглят сумата в левове по курса на деня на плащане.  Peace
Досега никога при плащане не съм следяла валутните курсове. Но тук реших да проверя как ще ми изтеглят парите.

Благодаря на всички в темата и на тези, които се отзовахте по моите питанки.   bouquet
Винаги има какво да научи човек.

# 642
Изобщо не виждам смисъл да коментираме глупости, при положение, че дамата явно няма хал хабер от онлайн практиките, както тук, така и в чужбина.
Това пролича още в първото й изречение, ама айде нали сме тука все бели и добри събрани, тръгнахме да й обясняваме какво и защо... А пък и наистина както се оказа, не си е заслужавало труда, предвид нахалното й поведение и в други теми. ooooh!

6tastliva, обмяната не е нито по курс продава на банката ти, нито по курс на амазон - гледай валутния курс тук http://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

# 643
Това пролича още в първото й изречение, ама айде нали сме тука все бели и добри събрани, тръгнахме да й обясняваме какво и защо... А пък и наистина както се оказа, не си е заслужавало труда, предвид нахалното й поведение и в други теми. ooooh!

Напълни ми пощата с три-четири лични, за да ми обяснява колко сме бедни, тарикатки и жалки в хитруването си... И как никой на запад не го правел това, защото си имали овърдрафти. Докато не я спрях   Mr. Green Stop

# 644
спешно се нуждая от нещо за безплатна доставка за немския Амазон

Общи условия

Активация на акаунт