Цветарки дайте да обменяме опит!

• 103 627
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
# 76
здравейте,и аз обичам цветя и имам много в къщи.тази година ми се появи проблем и незнам как да го реша.Имам бегония и китайска роза,които отказват да цъфтят.растат на височина,видимо няма нищо по листата,но не цъфтят.Не съм ги местила,все са си на едно и също място.Какво да ги направя.

# 77
  • Варна
здравейте,и аз обичам цветя и имам много в къщи.тази година ми се появи проблем и незнам как да го реша.Имам бегония и китайска роза,които отказват да цъфтят.растат на височина,видимо няма нищо по листата,но не цъфтят.Не съм ги местила,все са си на едно и също място.Какво да ги направя.

Деси, те цъфтят лятото...миналото лято цъфтяха ли? Каква е бегонията?
За да цъфти китайската роза трябва да се подряза редовно, знаеш, че цветовете са само на новите леторасли. Подрязвайки я, растението се оформя и разклонява и съответно цъфти повече. Сега е момента да го направиш ако не си разбира се.Simple Smile Хубаво е и да я подхранваш с тор за цъфтящи т.е. с тор с високо съдържание на калий, хибискуса има коляма коренова система и се нуждае и от пресаждане и/или подновяване на пръстта.
Моите ги орязах есента когато ги прибрах вътре, преди седмица пак малко, най-много след месец ще ги изнеса на южната тераса и са там до октомври. Искат само много вода.

# 78
мога ли лятото да ги държа на западна тераса.миналото лято не ги изнесах защото ме беше страх че ще изгорят.подрязах я ,преместила съм я в голяма саксия с нова пръст.бегонията ми  е каскадна, тубероза,стъбловидна бегонии.бегониите са ми няколко вида -имам и други.но стъбловидната не цъфти

# 79
кажете ми подходящо цвете за коридор.като се има впредвид че апартаментските коридори не са светли.може да е висящо.много ми е голо и само в коридорите си нямам цветя

# 80
Здравейте!Страхотна темичка! Hug
И аз да питам:
1.Имам спатифилум и той цъфти със зелени цветове вместо с бели ,защо? newsm78
2.Имам две драцени които много бавно растат направо се побърквам,някой може ли да ми каже къде греша? Praynig

# 81
http://www.strelitzia-bg.com/ - сайтче за почитателките на онлайн пазаруването Simple Smile)

# 82
  • Варна
мога ли лятото да ги държа на западна тераса.миналото лято не ги изнесах защото ме беше страх че ще изгорят.подрязах я ,преместила съм я в голяма саксия с нова пръст.бегонията ми  е каскадна, тубероза,стъбловидна бегонии.бегониите са ми няколко вида -имам и други.но стъбловидната не цъфти

Ами аз ги държа на южна тераса, поливам всеки ден и няма проблеми.

За бегонията...странно че не цъфти т.н. кавалер и дама, оставяш ли я да почива зимата грудката?
Дано ти цъфнат тази година.
А за коридора не знам....аз нямам нищо там, сестра ми има саксия с меч/не му знам истинското име/, не расте много ама и не умира.

# 83
  • Варна, морето и сините вълни!

Моя балкон е южен.Тези видове виреят много добре.Освен това добре виреят и петунии и газании.

Мъни, бях объркла в предния си пост че на балконе гледам гуцмания,не гуцмания а газания  Embarassed Embarassed

Сега си взех пантофки и едно великденче.Някой да знае как се гледат?

# 84
Великденчето иска много вода и по-ниски температури. Татковото продължава да цъфти на остъкления му балкон, а моето отдавна прецъфтя.
За газанията не знам нищо, но погледни тук : http://zeleno.bg/?action=view&docid=60 много ми хареса, ще се опитам да си намеря и аз.
Пантофките това ли са : http://zeleno.bg/?action=view&docid=168 ? Прекрасни са !!! ИСКАМММММ !!!!

# 85
благодаря ти Весталка,за меча.Идеята не е лоша.ще пробвам стига да не уморя някой меч.к

# 86
Купих си семена на газания миналата седмица от Билата на бул. България. Не че имах много идея как да ги насадя, ама сега ще прочета от линковете дето сте дали.  Simple Smile

# 87
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Искам да попитам азалията кога трябва да се подкастря! Имам една от миналата година и цъфтя няколко пъти! Даже още има няколко цвята!

# 88
  • Варна
Дуданка , сега като прецъфти можеш да я пооформиш спокойно.

iko , на 2-3 см дълбочина, действай смело.  Simple Smile Имай предвид, че са многогодишни а не едногодишни както пишат, зимата се гледат като съкъзчетата и мушкатата - на хладно, чат-пат поливане, напролет навън и готово.

Ефросина великденче или коледниче имаш, защото първите тепърва почват да цъфтят а казваш, че твоето е прецъфтяло. Ама изискванията и на двете са еднакви де, каквито си написала. Simple Smile

# 89
Ефросина великденче или коледниче имаш, защото първите тепърва почват да цъфтят а казваш, че твоето е прецъфтяло. Ама изискванията и на двете са еднакви де, каквито си написала. Simple Smile

Е, аз пък изобщо не знаех, че са различни цветя. Мислех, че това е едно и също цвете. Имам такова и ако се гледа правилно /светло, не много топло и леко засушаване преди цъфтеж/ цъфти като по часовник около Коледа и след това около Великден.......

Общи условия

Активация на акаунт