Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 944
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Аз пробвах калкулатора на НОИ, но той е ориентировъчен докато не дойдат 45-те дни. Иначе е добър - аз също и на ръка съм си ги смятала. Само не разбрах последно с бюджета като го приеха 24 или 18 месеца назад се смята - не намерих информация какво са решили окончателно, намерих само, че замразяват 2-рата година на 340 лв. Т.е. ако е 24 месеца - калкулаторът на НОИ го смята на 18 в момента и ще има разлики. Иначе се взима брутото за 18/24 месеца, събира се за всички месеци, дели се на броя работни дни през тези месеци и се получава дневното. Това е 100% на ден - майчинските са 90% на ден от тази сума, а болничните - 80% на ден (за болничните остана да се взима 18 месеца назад периода). Та при доход над максимума - се взимат 90% от максималния доход, дори да си се осигурявал на 2 пъти повече, защото осигуровки се плащат само до размера на максималния осигурителен доход Simple Smile

# 76
Не знам как стоят нещата с болничните и изплащането им, защото до сега не бях взимала, но се от месец октомври, когато беше първият, до ден днешен нямам и стотинка още.Какво се случва нямам идея, но се изнервям вече, не може такова нехайство.

# 77
  • София
Не знам как стоят нещата с болничните и изплащането им, защото до сега не бях взимала, но се от месец октомври, когато беше първият, до ден днешен нямам и стотинка още.Какво се случва нямам идея, но се изнервям вече, не може такова нехайство.

Е това не е нормално, обади се при работодателя?

# 78
  • София
всичко е в ММ че аз дойда ли до пластика се самозабравям, благодарение на него успяхме сами и сватба да направим и апартамент да купим  Simple Smile  Я кажи струва ли си намалението в H&M?

Хаха, ние сме обратното...или поне бяхме, до момента, в който аз не започнах да купувам бебешки дрешки като луда, а ММ даже се амбицира и продаде някои неща, които само ни седяха в гаража и заемаха място...Simple Smile
Ами двоумя се за намалението, да ти кажа. Сега като видях в pumpkin patch какви са цените, както и в mothercare като пуснат намаление... Не бяха скъпи де, комплект боди с панталонки и шапка беше по 17 лева, купих едни пижамки - 2 за 25. Но тия по-изгодните с по-големите намаления бяха ошушкани като отидох (това в The mall). Това не ми попречи да напълня една торба, нали... Simple Smile

Welinity - говорили сме и преди за кръвта от носа, за мен това си е редовно от много години, стига да ти минава бързо според мен е ок. Но не знам дали има общо с лекарствата и удара.

Аз също се чудя за университета, понеже прекъснах преди време сега мисля да се обадя да видя дали като ми се пазят правата мога да презапиша... да се възползвам.

# 79

О, питай си работодателя кога ти е занесъл болничния и от там смятай 15 работни дни, по закон, НОИ трябва в рамките на тези 15 дни да ти изплати болничния. Ако са минали, направо от сайта на НОИ вземаш телефона на ТП към което си и се обаждаш в отдела им за болничните, не го помня точно как се казва, нещо за временна нетрудоспособност май и питаш директно какво става. Другия вариянт е на място или през сайта им да пиешеш официален въпрос/сигнал/жалба... каквото сметнех за необходимо. Аз на тия от НОИ така съм им набрала от години, че на 17 ден почвам да задавам въпрости. Ей така лятото с едни болнични ме мотаха повече от месец и като почнах да питам в кой закон им се позволява такова протакане за 4 дена ми преведаха парите, е по-малко ама не ги оставих докато не оправиха и тази бакия.

Хм, сега се чух с АГ-то според нея няма с какво да ми помогне тя, затова да съм отидела на УНГ. Ама аз реших да не ходя. Най-много от обикаляне по болници или да лепна нещо или да вдигна високо кръвно... Надявам се причината да е травиялна, лигавици едно друго и всичко да е ОК!  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 09:40 от welinity

# 80
Добро утро мамчета.

Welinity, и на мен ми се случва това с кръвта, но обикновено като се издухам има кървави следички. Не съм звъняла на АГ- то, но като се рових из нета оставам с впечатление, че е често срещано и идва от тънки капиляри. Ако не е всекидневно мисля, че е нормално, но ако се притесняваш звънни на джипито.

# 81
Дидолино - мерси за съвета, сега и с една бременна приятелка говорих и тя като теб казва. Кръвното ми е ок, реших предпразнично, че съм добре и спирам да го мисля. Simple Smile Ако се задълбочи тогава.

# 82
днес заминаваме за празниците при нашите newsm44нямам търпение!там ,обаче нямам компютър,а от телефона просто нямам нерви да пиша!ако докопам от някой племенник лаптоп,може и да драсна някой ред.но ще ви чета редовно!отивам да събирам багажа,че сме един катун.....пожелавам на всички мноооого хубави емоции за празниците и дано всички ги изкараме в добро здраве,лека душа и щастливо сърце!иииии не прекалявайте с диетите smile3532

# 83
Маргаритка, 18 месеца назад се смята последно.  Peace
Мария, имаш ли ПИК код? Провери в сайта - ако са подадени болничните там пише, че документът се обработва. Най-вероятно /90%/ проблемът е във вашето счетоводство /най-добре им се обади/, НОИ са изпълнителни и по принцип си изплащат редовно всички подадени документи.  Peace Аз от края на октомври съм подала вече два болнични, които дори ми изплатиха преди да е изтекъл последния /заради празниците/.  Peace
welinity, спокойно, говорили сме и преди, че е нормално краткотрайното кървене от носа при бременни.  Peace

# 84
Здравейте момичета Simple Smile

Вчера ме заболя кръста сутринта, после започнаха и яйчниците и ме викнаха на преглед. Направо ми изкараха акъла, правиха ми тест за преждевременно раждане ( някой беше писал за този тест), слава богу всичко е наред. Като ми казаха, да видим дали е започнало раждане щях да откача  Shocked   За мое голямо щастие теста е отрицателен, шииката е перфектно затворена и няма скъсяване  Praynig  Напоследък много си дадох зор понеже се чувствах перфектно, но пак ще намаля темпото. 

Някой беше питал за теста, взеха ми секрет и за 10 мин. бяха готови резултатите, който показват с 99,8 %  сигурност, че раждане не е започнало и няма да започне в близките две седмици. 

Тиквичка  Весели празници Simple Smile

# 85
Вярно ли е , че в тези седмици вече може да се определи цвета на косата /въпреки , че след това се променя/ представяте ли се го на външен вид дететнцето?

# 86
  • София
Вярно ли е , че в тези седмици вече може да се определи цвета на косата /въпреки , че след това се променя/ представяте ли се го на външен вид дететнцето?

Joy hahaha ти ме разбиваш с твоите въпроси хаах

tikvi4kata весело, хапвай лежи и почивай  Peace

C a r r y и аз така бях в неделя, след като си починах бях много по добре, наваксвай сега тия дни с лежане

Между другото взех си от Икеа някаква напитка която е с аромат на греано вино за 5лв, мисля да я тествам по коледа  Sunglasses

# 87
margaritka_malka и на бруто и на нето пишеш толкова колкото взимаш като болничен. Нашата счетоводителка на работа така ми ги попълни.
Мария92 и аз съм в болничен от октомври и вече трети ми изплащат. Питай във вашето счетоводство първо и после, ако трябва отиди до НОИ, на мен поне не ми дадоха информация по телефона, казаха, че трябвало на място или с ПИК по интернет. Една идея- помисли на коя сметка последно са ти превяеждали болнични, защото при мен миналата година се беше получило доста голямо забавяне, а се оказа, че те на някаква стара сметка ся ги превели парите. Със счетоводителката бяхме пропуснали да сменим сметките когато си сменях банката и понеже старата не беше закрита е нямало проблем да ги преведат там, та аз си чаках, а те били преведени.

# 88
  • София
иииии не прекалявайте с диетите smile3532

Бих казала и с винцето, хахаха  Joy

Ние от днес почваме маратона с гостите, довечера чакаме едни приятели, утре нашите и свекърите, както и една моя приятелка (като сестричка ми е). На Коледа в бабата на ММ, после пак ние на гости... Охххх, ей сега е момента да наддаваме!
Най-хубавото е, че след като тия дни и аз си давах много зор (вкъщи, ама пак...), от утре НЯМА ДА ПИПНА=) Само ще ми готвят и ще ми принасят.
Красота Simple Smile
Весели празници, девойки!

Маце,
Скрит текст:
Скрит текст:
Имаме си нов култов образ Simple Smile

# 89
  • Враца
Здравейте,  Hug. Какво ви е мнението за ходенето на дискотека на този етап от бременноста, бихте ли отишли? Имам покана за коледната нощ, но май клоня към това да откажа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт