Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 31 145
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Shantel - Честит рожден ден  nbirthday, здраве за теб, бебчето ти и цялото семейство! А и двойни подаръци - под елхата и до елхата Simple Smile   Gift  Gift  Gift

А на вас момичета (ако не пиша по-късно пак) Спокойни приготовления за довечера и още по спокойна и приятна Коледна нощ!   santa2

# 121
Shantel   bouquet nbirthday  Gift Много и само хубави емоции  Wink

Момичета весело посрещане на празниците!  

за готвенето и аз съм се уредила , свекървата ще прави всичко за тази вечер, ние с ММ само салатите  Laughing  А за утре моя мъж ще приготвя специалитета , а свекито останалото  Crazy

За температурата и настинките .... моя док ми каза, че може да пия Тайлолхот тъй като е на основата на Парацетамол. Аз пих два пъти, защото бях почнала да се разболявам и вече съм добре. Може да пробвате,коремчета. Успешно и бързо оздравяване   Hug Praynig

Аз съм към 10-ти на преглед , но нищо не са ми казвали за тоновете.

А за момичето с болничните, ти колко пъти ходи до болницата за да ти пускат болничните от Октомври . Да не си изпуснала срока. Мен на 18-ти са ми ги превели вече .

# 122
  • Перник
Добро утро и весел празник!!!   bouquet
Shantel, честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая!  Hug

# 123
Привет и от мен дами!

Честит Рожден Ден, Shantel.    newsm59 newsm67  Gift newsm38  cook Gift  ura  Gift  bigdance2 nbirthday
Бъди жива , здрава и благословена!

За довечера.. свекито ще приготви всичко , единствено сaрмите ще ги направя аз.

Моето бебче беше активно тази сутрин риташе ме ниско от лявата страна.

За болничните - аз съм в болничен от Октомври. Изкарах си и ПИК , чрез който проверявам какво се случва в сайта на НОЙ. Първият болничен го внесох на 2 Октомври в счетоводството на фирмата и чаках ли чаках , но до началото на Ноември нямаше нищо , тогава отидох изкарах си ПИК кода и ги попитах каква е причината толкова да се бавят , а те ми обясниха, че от фирмата имат срок да внесат документите в НОИ до 15 число на месеца, следващ този през който е започнал болничния. Т.е. аз внесох болничния на 2 Октомври, а фирмата го подаде към НОИ чак на 13 Ноември (не се учудвам тъй като фирмата ми е към обща счетоводна къща , която води счетоводството на целия град и околията, та винаги чакат крайния срок). Първият болничен обаче ми го отказаха, но самата обработка стана много бързо за около 7-8 дни. Сега вторият е пуснат към НОИ на 11 и още се обработва. По принцип от НОИ имат 15 дневен срок от пускането на документите , в който да изплатят болничния и доколкото знам в тези 15 дни влизат и събота и неделя (само за празниците не съм сигурна). Но има и друго една моя приятелка беше в болничен от Август и до Ноември се чудеше защо болничния още не и е преведен. Посъветвах я да отиде в НОИ и се указа, че болничните са и преведени в някаква стара сметка , която е предоставяла в НОИ преди време с друг болничен. Затова са необходими според мен тези ПИК кодове да си ги имаме, там информацията е пълна и актуална, там пише и коя банкова сметка е предоставена и дали е преведен болничния.

Весели празници пожелавам на всички ви! Нека бъдем благословени и ние и бебоците и да се родят живи и здрави покрай следващия голям празник - Великден Simple Smile Hug

Последна редакция: ср, 24 дек 2014, 12:48 от vstoilova

# 124
  • София
Ихаа Ро3и до Скопйе ще ходи Simple Smile  имай в предвид че пътя е малко зле, запаси се с магнезий. А впрочем знаете ли че магнезия разсхлабва? Аз нали сега съм на 3x2 и много добре ми идва Wink

Май по Коледа всички го раздаваме мързеливи красавици  Joy да са ни живи и здрави свекитата Simple Smile

За този ПИК реших че ще ида с нашите мадами от Пейрол като носят болничните, хем да им правя компания хем да си свърша работа Grinning

# 125
Да се включа пак за НОИ, ако болничния ви е от октомври, фирмата е длъжна да го представи най-късно до 15 ноември. От там нататък по закон НОИ имат 15 работни дни да го обработят. По-подробен пример:
Скрит текст:
Така, ако фирмата ви го занесе по-рано, съответно се брои от деня в който са го представили 15 работни дни. Ако нещо НОИ има възражение или иска допълнително нещо по болничния ви, пращат писмо на вас и на фирмата с проблема и вие има срок в който трябва да реагирате и от там пак текат нови 15 работни дни. Но понякога НОИ си прави оглушки.  Аз лятото имах проблем с 1 болничен и уж срока им един а те ме мотаха 2 месеца, докато аз лично не почнах да ровя и да задавам въпроси. Сега декемврийския ми започваше от 25 ноември. От работата ми го бяха представили на 26 ноември и до 3 декември ми изплатиха остатъка от 5 дни за неомеври, ама за декември ми се забавиха. Като се обадих да питам кога - отговора до края на месеца, щото бил представен за по-дълъг бъдещ период. Ама в наредбите и законите им такова нещо аз не видях да пише. Попитах официално в писмен вид, при такива ситуации какъв е срока. Отговор още нямам, но на 4 ден ми изплатиха болничните за декември. И аз имам от години ПИК код и смятам, че е много полезен и всеки трябва да си извади, за да може малко или много да си следи нещата.

# 126
  • София
Май по Коледа всички го раздаваме мързеливи красавици  Joy да са ни живи и здрави свекитата Simple Smile

Ааа, и тъщите, и тъщите =)

Запасявам се, магнезий, но-шпа... И без това с моята "любов" към 00 ще спираме през час да пътуваме... Simple Smile

Този ПИК и аз ще си го изкарам след нова година.

# 127
  • Пловдив
Иха и аз ще изляза най-мързелива (по точно ослушваща се) хихих. Ние си стягаме нов наш си дом, та сме почти на финала, но решихме да празнуваме Бъдни вечер само двамата там (голям таралеж си вкарах с тази идея). Сега се чудя как да си занеса манджите на там, че се разбрах пък с нашите да сготвим за тях и за нас на едно  Joy Хубаво, че е на 5мин пеш.. И Сега трябва да ида да разчистя малко (че мъжо си човърка разни неща и не знам какво е сътворил след себе си  Grinning ) , а така да ме мързи, толкова да е хубаво и удобно в леглото... Joy

# 128
Shantel, честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая и весел двоен празник днес.
Момичета - честити празник на всички и дано здравето да ни се падне и всичко да е наред до април, а и след него! Simple Smile Hug
Хм, аз пък готвя от вчера и малко се уморих, но вече приключих - само хляба остава да се опече Simple Smile И чакам вече гостите да идват  Grinning
За болничните - не знам дали са ви казали и дали сте наясно, но въвеждат нови номера за тях - ето линк към сайта на НОИ: http://www.nssi.bg/newsbg/3324-izdavanenomerabolnichni Процедурата е малко по-различна и болниците трябва да пращат болничните към НОИ.
Обаче като цяло болниците не са готови с това и сигурно ще има гратисен период за въвеждането. На мен ми се струва много глупава идея, защото пак трябва да се носят документи към НОИ, но никой не ме пита  Twisted Evil Това ви го казвам да знаете - ако взимате болнични през януари да попитате дали има промяна.

# 129
Shantel честит рожден ден  Hug newsm59 newsm59 nbirthday nbirthday  party023  Gift newsm67 Tada newsm38
Минавам да ви пожелая весели празници, момичета  Hug
Палави ритничета и здрави и щастливи бебчета   bouquet

# 130
Момичета, извинявам се, но как се казваше лека за киселините Sad  Sick

# 131
Shantel Честит рожден ден!  nbirthday  party023  bigdance2
На всички момичета желая уютна Бъдни Вечер споделена с любимите хора,весело посрещане на КОЛЕДА и много,ама много любов в сърцата!

# 132
# 133
Shantel, честит рожден ден! Много здраве, любов, късмет и поводи за усмивки!   bouquet
Аз пък днес и утре абсолютно нищо няма да правя.  Whistling Не че не мога да направя тиквеник или питка примерно, ама нещо ме наболява корема и няма да си давам зор. Днес сме при свекитата, утре пък майка ми е именичка, та хубаво са ме тренирали по празниците нищо да не правя, особено пък сега ...  Joy
Ейми, дано си по-добре вече и си изкараш спокойно празниците!  Hug
Ааа, и тъщите, и тъщите =)
newsm10
Никол, моят доктор ми препоръча Деган за киселините, но не съм го пробвала.  Peace
Весели и незабравими празници и от мен, момичета!   bouquet

# 134
Shantel,Честит Рожден Ден!   bouquet
Момичета,колко често ви риткат бебчетата? Мен доста често през деня ме подритва,но днес не съм я усетила нито веднъж  newsm78 Дали е нормално да има толкова дълга пауза без да ме срита? Пследно я усетих снощи....

Общи условия

Активация на акаунт