Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 983
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • София
jasmin_veni ооо да повиват си още при нас, и не излизат до 40-я ден. Сега това което аз ви показах въобще не се сравнява с повиване, четох по много американски сайтове и се препоъчва за новородено. Ама вие всички на повиване го ударихте   ylinfant

pokita писахме, избирахме, мен ме мързи да се повтарям  Wink Sunglasses

# 586
  • Sofia
estelitka, браво за хубавите новини  Hug
Ние избрахме и кошара и количка на Cangaroo са. Но все още няма да бързаме да ги взимаме. За количката имам и друг вариант на Chipolino.
И аз не мисля да спазвам 40- те дни, но също не би ми било приятно всеки да пипа и целува бебка  Naughty
Болница не съм избрала все още, преди време бях питала мамите от Пловдив те дали са се ориентирали, но никой не беше писал. Чувам много хубави отзиви за Торакс. Иначе първоначално мислех за Окръжна.
И аз подкрепям мнението, че бебето трябва да спи отделно.

# 587
Болница не съм избрала все още, преди време бях питала мамите от Пловдив те дали са се ориентирали, но никой не беше писал. Чувам много хубави отзиви за Торакс. Иначе първоначално мислех за Окръжна.

Аз ще раждам в Селена, поради причина, че първо съм след ин- витро и второ лекарката, която ме следи изражда там.

Нещо ми се загубиха Смехорани и Тиквичката ???

# 588
  • София
Какво мислите за това нещо, на мен ми се вижда доста практично. Измества повиването а бебето има свобода за движение.Мисля да поръчам летен вариянт.

http://www.amazon.co.uk/s/=nb_sb_ss_c_0_4?url=search-alias%3Dbab … =swad%2Caps%2C322
Аз мисля да ги тествам тия пеленки или поне подобна техника на повиване с прибиране на ръцете към тялото. Има някакви теории как бебето, оставено по гръб и размахващо свободно ръчички, имало чувство за пропадане, доста ужасно звучи, макар че не зная как може да се докаже, и затова се препоръчва, действало успокояващо. Но горното няма нищо общо с класическото пристягане и повиване, просто ограничава бебето да не ръкомаха безпомощно.
Ако бебокът ще е ревльо като кака си, ще ми се наложи да го пробвам Crazy

Ако не вали ще си го извеждам от самото начало, ще направя леко адаптиране на терасата за седмица, десет дни. Имах такива планове и с голямото, но валя почти цял месец и не ми се получи.

Категорично съм против спането на бебето в леглото на родителите.

ПП. Много ми хареса финландския кашон Peace

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 16:01 от Елица

# 589
  • София
Това с 40-те дни в България е основно по религиозни причини и аз смятам, че е безумно.
Ако е зима - ок, може и 2 месеца да не се извеждат бебетата, ако времето не позволява, ама това е друго.
За спането - много съм против. Бебето си има легло, трябва да си спи там. Инцидентно при кърмене - може да спи и при нас, но да не се превръща в навик. В началото и без това ще е в нашата стая, ако трябва и легло да делим минсе струва множко...

Ние почти всичко сме купили, от големите неща само количка остана.

Аз днес за пръв път май усетих какво е истинска контракция, но пак не съм сигурна дали не е от стомаха, червата и тежката чанта:) Обядвах и после ми стана толкова тежко, бях тръгнала на разходка и освен че ми се стегна корема, ме прободе и нещо в кръста. И си хванах едно убер такси и се прибрах. Мислех да пазарувам, но май само ще си лежа и ще кротувам.

Днес с Елица бяхме на много интересна лекция за къпането и тоалета на бебето, после като включа компютъра ще ви препиша записките. Една много симпатична акушерка води в началото, напрВо ме хвана яд като я прекъснаха после, защото дойде ред на рекламната лекция...

# 590
  • София
Аз за пръв път виждам такъв тип пелена за повиване. Може и да е удобно, ако бебето не е много щуро. Марин спеше и още спи с ръцете на горе, но в началото наистина много се стряскаше. Според мен, това въобще не би могъл да издържи:
https://www.youtube.com/watch?v=ZjuUmdxgGvA
На мен ми хареса варианта за количка или столче за кола.
Ние си имаме и количка и легълце, само още се двоумя между МД и Окръжна, май накрая ще решаваме.
И аз имах желание да излизаме като се роди, но веднага след като ни изписаха няколко дни валя сняг и духаше. Излязохме след 20-я ден като се постопли. Много критика отнесох, че влизах с него в Кауфланд, преди да стане на 6 месеца.

# 591
Аз също съм на мнение, че бебето няма място в леглото на родителите. Нашите ще си спят отделно.
Тези пелени за повиване са ми странни, изглеждат точно като усмирителна риза  newsm78
pokita аз ще раждам в Токуда. Писала съм и преди, затова сега набързо. За да не се разделяш с бебето в Токуда значи да си вземеш вип стая. Другите стаи са за по четирима и бебето може да е при теб само, ако другите три мамчета са съгласни. А отсега мога да те уверя на 99% че те няма да са съгласни  Naughty
Нямам представа кога  режат пъпната връв след раждане, нито как стоят нещата с окситоцина. Знам обаче че след раждането всички бебета стоят два часа на монитор и им се наблюдават сърдечна дейност и изобщо жизнените показатели. През това време бебето също няма да е при теб, но това може да се отнесе и към графа "необходими манипулации", така че ако си ок с това няма проблеми.
Ние засега сме купили кошарки, количката съм я оставила за последно. Не е купена още, но е набелязана коя ще е.
За излизането надявам се и ние да можем да излизаме при първи удобен случай и да не чакам тези 40 дни.

# 592
  • София
О, да, лекцията днес беше много сполучлива, лекторката изключително приятна и обстоятелствена. Подробно и бавно с показване обясняваше как да хванеш бебето, как да му придържаш главичката, как да го изкъпеш... Изобщо идеално за първораждащи, като си спомням колко се притеснявах тогава, кое, как точно... И сега си припомних разни детайли. Peace

# 593
Благодаря ви за мненията, мен ме интересуваше главно въпроса с бебето и чаршафите (изобщо покривала, дивани и т.н) Иначе ще си спинка в неговото легло, то при нас хем ще ме е страх да не го смачкаме, хем аз обичам да се ширя на 2/3 и то за татко му няма да има място ако и бебо е на спалнята.  Grinning Grinning

Аз тези дни редовно ви пиша, но ми е супер скучно в болницата и се развличам главно с форума, фейсбук и една дебееела книга.
Иначе съм в Селена, изключително доволна съм - от отношението, чистотата, стаите, храната. След раждането ако всичко е наред бебоците са си при майките. Мисля да раждам в Селена, ако нещо много, много не ме разколебае.  Като цяло съм мног чувствителна и даже вечерта като се разбра, че ще оставам за няколко дни едва не се разплаках. При раждането стресът е още по-голям, емоции, бушуващи хормони и отношението към родилката в този момент е много важно.

# 594
  • София
metlichina спокойно,важно е да няма контракции. Ей го и днес мина  Hug

# 595
  • Перник
Не знаех, че има още майки, които не изкарват бебето до 40-тия ден. Никой от моите познати не го е спазвал, аз също няма да го спазвам, мисля, че една две седмици след раждането ще сме навън, ако времето позволява.
Ние почти нищо не сме купили. Спряхме се на трансформиращо се креватче, но определена марка не сме избрали, количката май ще бъде s line на адбор, за болницата се двоумя...май се ориентирам  към МД ( София) без избор на екип, защото се следя в Перник и не познавам никой лекар там.

# 596
  • Пловдив
Synni__ и аз съм в подобно положение, само където моята свеки е на другия край на града, но вече няколко пъти си правя устата, че искам да взимам нещата които е купила, но отговор никакъв Tired Аз съм от тия където не се молят по 150 пъти, та на края ще си купя което ми трябва за допълване (имам повечето неща вече) и така.
Shantel аз ще съм в Окръжна болница. Едно, че чувам само хубави работи
За леглото - всеки да си знае мястото, колкото и крайно да звучи Naughty

# 597
А поради една или друга причина ми се е случвало да говоря с татковци, които вкъщи за пред мама са ок с това да има бебе между тях, ама всъщност се оказва не баш така и това си дава своите последствия в тяхното поведение Crazy
В едно семейство, ако татковците, не смеят да си говорят говорят с мама очи в очи, а се оплакват зад гърба им на познати, според мен имат мнооооогоо по-сериозни проблеми от това къде спи бебето...

Знам обаче че след раждането всички бебета стоят два часа на монитор и им се наблюдават сърдечна дейност и изобщо жизнените показатели. През това време бебето също няма да е при теб, но това може да се отнесе и към графа "необходими манипулации", така че ако си ок с това няма проблеми.
Мен лично миналия път това рутинно държане на бебетата точно през първите им два часа, когато са будни и разучават света, ме отказа от Токуда. За мен лично това е най-малкото излишно за здраво доносено бебе, отделно, че има изследвания, че е добре първите часове да прекара в майката или бащата, за да може микробиомът да се насели с техните бактерии, а не с болничните. Но всичко е въпрос на лични разбирания и обстоятелства.

Малко са ми крайни съвременните виждания за някои неща. Привързано родителство, никаква стерелизация, къпане на седмица веднъж с чиста вода, без мазане...абе крайни са ми.
Съвременни, съвременни, колко да са съвременни Simple Smile Добре забравеното старо всъщност. Всички тези неща са правени векове наред, до преди да започне индустриализацията Simple Smile
В крайна сметка вече подходи и възможности - бол, всеки може да избере най-доброто за себе си и семейството си.

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 18:01 от ada_smiles

# 598
Такаааа ... дойде и моят ред да се оплаквам. Аз от снощи съм с болки ниско долу в корема и кръста, ама не са контракции, понеже са постоянни и коремът ми е мек. Докторът ми изписа разтворим магнезий, глобули и утре сутрин росна-прясна на системи, понеже ми е скъсена шийката. Не е много, 33 мм е, но той се притесни, че бебето било много ниско и реши да се подсигури по всички възможни начини.  Rolling Eyes Трябва и да си полежавам повече ... колко повече от това, не знам!  Whistling

# 599
Vaseto29
  Стснати палци по-бързо да минават болките и всичко да е наред  Praynig

За спането на леглото на мама и тате и аз бях твърдо против, бях 100% сигурна, че няма да допусна такова нещо, да ама не. Детето ми ме усещаше само да мръдна, оставям го заспал и излизам от стаята, за да се изкъпя, е веднага усещаше, че ме няма и не искаше да стой при баща си, само мама, приспивам го, оставям го на кеватчето и същата работа, той се събужда и така до безкрай, издържах един месец без да мигна и се предадох. Нямаше кой и за секунда да ми помогне едиствения вариант да се наспя беше да спи при нас, кърмихме се на поискване, макс на два часа и така. Та детето понякога определя други правила, различни от нашите Wink Както и да е, дойде време и в негова стая да спи и т.н, но беше когато той реши. Иначе беше много спокойно бебе, без ровове, колики и т.н., но с кърменето на по-голям интервал и спането в кречаватче, не се преборихме. За второто бебе не се заричам нищо, че общо взето какво се бях зарекла с първото да не правя, точно това ми се наложи да правя. Както дойде, очаквания нямам. С първото дете мисля, че ако бях дала адаптирано мляко щеше да е друго и за креватчето по-лесно с биберона и за интервала между храненията, но пък въпреки неспането се радвам, че го кърмих и се постарах да дам всичко от себе си. Преди раждането си мислим едно, но след като родим съвсем друг акъл ни идва, поне при мен беше така Wink И най-важното всичко си е до дете. Пожелавам на всеки спокойно и спящо бебе Peace

Общи условия

Активация на акаунт