Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 699
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Менюто ни за Бъдни вечер общо взето се състои от - питка, салата от варен боб, постни сарми с ориз, лук, моркови и гъби, тиквеник, печена тиква, варено жито, туршия, печени чушки, мед, чесън, орехи, плодове. Някои ястия варират и гледаме да ги сведем до нечетен брой. Приготвяме ги заедно с майка ми и празнуваме в тях.
На Коледа сме в свекърва ми. Обаче там съм само гост. Mr. Green

# 31
Здравейте, честита нова седмица  Hug
Нека ви се сбъднат желанията - кой каквото си пожелае.

Форумът продължава да подскача.
Много е изнервещо.  

# 32
Ей, не ми казахте дали ви стават твърди портокаловите бисквитки?  Rolling Eyes

На мен много ми се иска вечерята на Бъдни вечер да е според традицията - без месо. Обаче моето семейство не може без месо.  ooooh! И никога не се спазва. Още повече, че сме на гости у нашите. Ако бяхме в нас, по-лесно щях да ги склоня да хапнат постно.  Thinking

# 33
Ей, не ми казахте дали ви стават твърди портокаловите бисквитки?  Rolling Eyes
Аз още не съм ги правила, като си остана у дома ще правя, имахме гости събота и неделя, а днес и утре съм на работа и нямам кога, само чета и набирам скорост  Simple Smile

На мен миналата година питката ми беше голям провал. По принцип правя много хубави питки, защото имам машина за хляб и там се месят, но със мляко, яйце, масло, а тази за Бъдни вечер не ми се получи, направих я само содена, но беше като камък  Sad

# 34
Добро утро, на всички пожелавам всичко което си пожелават да се сбъдне. Аз приключих с подаръците, след обяд ще отида взема последния- пуловер за девойката.
Вчера си направихме коледния подарък за дома- кафе машина. Девойката малко се разсърди защото "Пари за нова кафе машина има, а за мен за прекрасния пуловер- нямате" Ще я изненада Дядо Коледа Simple Smile
Пожелавам си здраве за всички.
Обещавам да бъда по- търпелива и добра.

# 35
  • югозапад, под "Марков камък"
Катя добре дошла на българска земя Simple Smile
Лиляна   bouquet за темата.
Аз си пожелавам здраве за всички близки, а обещанието ми е да сваля 3 кг. и да реша, че искам да спра цигарите!
След работа ще купувам последните подаръци.

# 36
  • София

Стават твърди като бисквити. Не са зъботрошачки.

П.П. Пристигнаха ми книгите най-накрая. Един дядо беше доставчика, сърце не ми даде да му се скарам.

# 37
Аз също си пожелавам здраве за близките ми и за мен, обещавам, че след празниците започвам някаква диета, хранителен режим, този път сериозно. Имах прищипване на нерв на кръста и силна болка, станах по-бавна, и намалих движенията, качих килограми тази година, а това ми пречи допълнително. Обещавам да съм по-търпелива с хората около мен, не веднага и не на 100 %
Пожелавам на всички вас здраве и сбъдване на желанията  Simple Smile

# 38
Може ли рецепта за някоя лесна и сполучлива питка, че не съм правила никога.

# 39

Стават твърди като бисквити. Не са зъботрошачки.

Абе моите почти.  Rolling Eyes

Аз не съм приключила още с подаръците. ooooh! ooooh!
На мъжа ми съм му взела само една книга за АББА, че много ги харесва. Обаче още нещо трябва.  newsm78

# 40
За Бъдни вечер правя постни сърми с праз и стафиди, пълнени чушки с ориз (детето тях обича), боб плакия и тиквеник. Питката ми винаги се регистрира като смъртоносно оръжие, но аз съм упорита Simple Smile та и тази година ще правя.
За Коледа се събираме с ще доста хора и аз правя капама. Някак си не ми се ще да прекарам два дена в готвене, но....Следващата Коледа ще замина за някъде.
Днес целия ден нищо не съм свършила, но пък човек има нужда и от такива дни Simple Smile.

# 41
  • София
Аз на Бъдни вечер ще съм сама с децата, а те постното не го броят за ядене, така че ще сготвя нещо минимално, колкото да спазим традицията, че нито има за кого, нито за кога... Знам си, че ще ядат само питка. А, може един боб да им направя, боб обичат Simple Smile
Аз Бъдни вечер много я тача, обикновено се развихрям подобаващо, но тази година така се случи...

Ая, кажи каква питка искаш, имам всякакви рецепти. Постна за Бъдни вечер или погачя с яйца, мляко и пр.?

# 42
  • Ямбол
Аз не празнувам Бъдни вечер с манджи и готвене и почти винаги сме канени някъде. Тъкмо сега се чудим къде ще ни поканят. В краен случай ще уважим отново свекървата. На Коледа традиционно се събираме компанията и тази година пак ще е така.
Та готвене - ни постно, ни блажно от мен.

# 43
Така тези с обещанията за режим и спорт ви записах, за да ви тормозя от януари, спазвате ли или пак от понеделник:) От все сърце ви желая да се сбъднат желанията ви, особено на момичетата мечтаещи за рожба и на Джулка да проговори малката принцеса.
Аз си пожелавам здарве и годината в бизнеса да не е по- лоша от отиващата си.
И обещавам да прекарвам повече време с децата и да поработя върху самоконтрола.

# 44
За Бъдни вечер ще ходим до баба ми. Коледа на обяд в свекървата.
Като започнат тези празници и това постоянно ходене някъде....на мен ми е изнервящо. Sad
Предпочитам да си стоя в къщи, да си приготвя каквото аз искам и ми се яде....не да се налага да ям разни неща, щото такава била традицията.

Общи условия

Активация на акаунт