Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 686
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Тази година няма да обикаляме родата в празничните дни. Който иска да ни види, е добре дошъл вкъщи.  bowuu

# 46
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лиляна, благодарности за темата  bouquet

За трапезата на Бъдни вечер - класика: сармички с лозов и зелев лист, сухи чушки, пълнени с боб, с ориз и с двете заедно; печен боб на фурна; варено жито с ядки и сушени плодове, тиквеник и щрудел, ошав (който освен майка ми, никой не яде), туршии и зимни салати - кьопоолу, печени чушки; Най-важното:  питка с паричка. Нечетен брой ястия. Ако се е получил четен - добавяш нещо - още един вид плодове, примерно.  

Пожелавам си и аз здраве, мир и сговор.
Обещавам си да се науча да казвам "Не!"

Пожелавам на вас да ви се сбъднат желанията, и най-вече желанията за бебе и здраве на децата и на вас.

Сесил, ами не ходи. Кажи, че искаш да си създадеш собствени традиции за този празник. За теб и твоето семейство. Ако много настояват - покани ги у вас - да направи всеки по нещо и да дойдат. Така ти ще диктуваш условията. Поне опитай.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 19:37 от svetal4o27

# 47
Точно за Бъдни вечер много държа да съм си у дома и да си приготвя всичко според традицията. Обожавам постните ястия, които се сервират на този ден, а и всички у нас ги обичат. Канят ни всяка година, но ние с мъжа ми държим да сме си семейно и никъде не ходим, на Коледа обикаляме роднините да раздадем подаръци.

# 48
......
Ая, кажи каква питка искаш, имам всякакви рецепти. Постна за Бъдни вечер или погачя с яйца, мляко и пр.?
Постна, нали на Бъдни вечер трябва да е такава...и да е сполучлива въпреки уменията на готвача.

# 49
Добро утро в Коледната тема!
Болна съм много, обаче ми едно радостно. Само днес и утре и после имам 5 дни с детето.
За Коледа ще пожелая на всички да сме здрави и да имаме хора около нас, които да обичаме и да ни обичат!

# 50
И аз обичам на Бъдни вечер да си приготвим всичко и да сме вкъщи, пък по Коледа започва голямото обикаляне, макар че пак ми е семейна, не обичам да се събираме с компания на връх Коледа, за НГ е друго вече  Peace Тази година планът е готов - Бъдни вечер вкъщи, Коледа всички заедно - нашите, свекърите, сестрата на мъжа ми и нейния приятел, брат ми, ще се получи много добре, малко е зор със слагането на масите, ама аз съм се жертвала за помагач, но поне няма да има обикаляне по семействата  Crazy

Сега чакам да ми намерят формичките за меденки, защото още не съм ги правила, тази година в края малко беше стресова и всичко покрай Коледа остана на заден план - сладки, подаръци... с нищо не съм готова, но поне имам елха, добре, че я украсих в началото на декември  bowuu Даже се чудя дали да не си намеря пош и да се опитам да украся меденките, като никога. Дано не е много сложно, че съм малко вързана в ръцете откъм украса на сладки, винаги е било така.

# 51
Сега ми попадна този клип и се сетих за Вас  Laughing
Да ви е сладко  Hug

https://www.facebook.com/video.php?v=10152982363949189

# 52
  • някъде по морето
Сега ми попадна този клип и се сетих за Вас  Laughing
Да ви е сладко  Hug

https://www.facebook.com/video.php?v=10152982363949189
Страшно коте... Joy
Ама питай ми душицата....на строг хранителен режим съм....а обичам тази тема и направо си калих волята с нея....то не бяха Нутела....питки, меденки сладки... Joy
Живи и здрави да сме  Hug всички и сбъдване на желанията...

# 53
  • Бургас
Добър ден! Наближава любимото ми време от годината. Ако може малко снежец да падне Simple Smile
Пожелавам си здраве за мен и любимите ми хора и леко раждане
Ние за Бъдни вечер,Коледа и Нова година ще сме в къщи ,заедно с моите родители.

# 54
Искам да кажа, че взе да ми става неприятно да чета коледен хейт, Коледата била комерсиален празник и отрудените китайчета с кървава пот заработват подаръците на нашите разглезени деца. Ми да не купуват, кой ги кара? На мен ми е приятно да купя подаръци, не са излишни и непотребни, носят ми радостта да подарявам и радостта да получавам. Който намира купуването на подаръци за излишно, да каже на децата си, че няма да получат подарък, защото принципи им са такива. Но на бас, че са купили подаръци, на когото трябва, а на нас пробутват словесния си шит.

# 55
O, Янечек, ама то с всеки празник е едно и също. Не на Коледа, не на Св. Валентин, не на 8-ми март и така до безкрай. Аз също купувам подаръци с кеф, също и получавам подаръци с кеф. Не купувам, за да отбия номера, а наистина желани неща.

# 56
  • Пловдив
Да,ама в един момент се пренасищат децата...сега така е при нас - остава въпросът какво да купя???
Те вече имат всичко или каквото искат е носилно в парично измерение и/или излишно...

Добре,че моето синче поиска нещо "земно" - футболна топка и вратарски ръкавици.купих ги Wink Ама за племенниците и кумците...свободни съчинения.

Ние за Бъдни вечер сме у свеки,а за Коледа при мама  Grinning Можеха и те да дойдат,ама сутринта баща ми се подхлъзнал и счупил ръката  ooooh! Та сега както казва-един месец болнични...

# 57
Има нещо вярно в пренасищането на децата. Играчки имат много, а тези, които ги нямат,  излизат доста скъпи. Визирам онези зарибяващи рекламки по тв за играчки на баснословни цени. Щото аз такава играчка, дори и да мога да си я позволя, не бих дала толкова пари за нея.

Виж, книжки, никога не смятам, че са излишни и винаги мога да измисля нещо ново дето го нямаме и пак да е забавно.

mystic woman , да оздравява бързо ръката на баща ти!  Peace

Аз в обедната почивка купих едно сако на мъжа ми. Той си го избра. Сега остана той да вземе за техните и ще сме готови. Аз се отказах да участвам, защото  каквото и да му предложа за тях, все не му харесва. Тогава сам да си им купува.  Crossing Arms

# 58
  • Пловдив
utro77 ,  Peace благодаря!

# 59
... днес ми е ден за мързел. Утре ще правя баклавата.

Грее слънце, но хапе.

Нямам празнично настроение.

Общи условия

Активация на акаунт