Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 692
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На Бъдни вечер по традиция сме при моите родители. Обожавам постните ястия, които се поднасят тази вечер  Heart Eyes На Коледа обикновено сме в свекървини, но тъй като тази година са грипави и двамата ще си бъдем у дома. Ще си приготвим коледни ястия вкъщи и съм много щастлива

# 61
  • Пловдив
ние пък никога  не сме си били по Коледа сами у дома  Rolling Eyes Не ми е интересно...при семействата ни е най-добре,плюс това отивам и на двете места на готово  Mr. Green Мързеливата я карам аз...ни пазарувам,ни приготвям нещо.

И да кажа,че нямам търпение да дойде почивката...писна ми от тая работа  #Cussing out Искам почивка и то за дълго. При това от оня ден съм ядосана и не ми се ходи и на банкет.Не,че ще накривя на някой шапката,ама... Crossing Arms

# 62
И ние едната вечер сме при свекърва ми, другата при майка ми. Те двете са се разбирали тази година коя вечер къде сме. Аз все забравям да ги питам.

# 63
  • Euskal Herria
За мен Бъдни вечер си е семеен празник. И спазвам традициите. Постни ястия, нечетен брой, питка с паричка. Масата не се вдига до сутринта, според поверието се оставя така и заради мъртвите от фамилията. Преди да седнем, прикадяваме с тамян. Дори и тук си спазваме обичаите. По време на коледните празници са гостуванията при близки и приятели, но за съжаление тук няма къде да ходим. Освен на разходки из града.
А Нова година я посрещаме два пъти - по испанско и по българско време. И ритуалите са различни  Grinning. Миналата година празнувахме виртуално - семейството ни е пръснато в три държави. Добре, че е скайпа  Grinning.

Бъдете здрави и каквото сте си пожелали, да се сбъдне!

# 64
  • София
Ая, ето тази рецепта е сполучлива, на Мастерчето от форума, правила съм я много пъти:
" Замесвам тестото в купа.
Около 500 гр брашно се размесва с 1 1/2 пакетчета бакпулвер  сол 1/2 ч.л.
Правя кладенче и в него слагам 2 с.л. олио и топличка вода,около 200 гр.
Замесвам с лъжица тестото,ако трябва добавям вода или брашно за да градуса най-много)...
Пека и проверявам с клечка дали вътре е изпечено....Като извадя питката - напръсквам с вода и се захване тестото.Когато вече не мога да бъркам с лъжица прехвърлям на плота и меся за кратко .Тестото трябва да е меко,колкото меката част на ухото.
Прехвърлям в намазнена тавичка,надупчвам с вилица отгоре ислагам в СТУДЕНА фурна.Включвам на умерена Т (180 завивам да омекне коричката. "

Аз имам малоумен въпрос към имащите таблет и ще помоля за спешност, защото нямам време, трябва да опаковам подаръка. Нали взех на малкия, заредих му го с любимите филмчета...обаче не тръгват newsm78 Мислех, че андроида си има някакъв плеър вграден, обаче цъ, не тръгват от никъде...Порових се в нета, намерих някакви плеъри за андроид, обаче като тръгна да ги свалям, ми изписва съобщение, че за да си купя еди какво си, трябва да се регна. А аз едно, че не ща да си купувам, а искам нещо фрий, второ, че не искам профили да права, защото баткото така с профил в плейстора на телефона си, беше успял някак си да ми натовари кредитната карта с игри Twisted Evil Малкото съвсем ще ме подреди, затова не искам да правя никакви профили през таблета. Та, мога ли отнякъде другаде, а не от гугъл плейстор, да си сваля плеър за филмчета на таблета? Помощ, моля Praynig

# 65
# 66
Хмм, щерката е с Андроид, но нищо специално не съм сваляла като програма.
А може и да съм, но аз свалям през гугъл плей магазина. Просто си влизаш с регистрацията за gmail пощата.

Правих един двойно портокалов мус. Голямо бъркане, 2часа. Нещо обаче едната част не ми се сгъсти, направих една глупост с оризов грис....сложих повече отколкото трябваше. Сега като се охлади ще видя на какво е заприличал. Тъкмо за след вечеря ще е готов. Използвах всички налични чаши в къщи, доста количество излезе. Simple Smile

За подаръците....аз не казвам, че не съм купила за децата си. Купила съм.
Количеството което се събира обаче, далеч надхвърля това с което те реално могат и ще играят. При 3бр. баби, 2бр. лели и ние, отделно още 3приятелски семейства, които задължително подаряват по нещо. Може да си представите бройката на подаръците, които получават всяка година.
Ето това за мен е излишно. А не като цяло един хубав и смислен подарък.

# 67
  • Sofia
Аз пък успях да си сецна кръста  ooooh!
Голяма гимнастичка, голямо чудо. Реших да тренирам ударно днес, че да мога да се освинвам доволно с Коледни гозби- и ей,на. Така ме боли сега кръстчето,че ми се реве. Ще диря някакво мазило да се омажа.

Ходих с младежа да мери скиорски гащи,ама-нъц,едните тесни,другите дълги  Crossing Arms Хич не му се занимава, досадно му е, ще ходи с миналогодишните, ама поне едни тиранти трябва да му изнамеря,че му се свличат.

Отдавна съм решила въпроса с подаръците, пари в брой и туй то.Досадно ми е на мен да се чудя кой какво, дали, какъв размер и т.н. Лични подаръци само за лични празници  Peace

# 68
  • София
Да, и аз не мислех че ще е необходимо нещо допълнително, но уви Rolling Eyes
Онна, ама те и другите,които харесах, пишеше, че са фрии, но ето и тук - в момента, в който цъкна на "инстол", ми изкарва съобщението  "In order to purchase BSPlayer FREE, you must sign in." Rolling Eyes Ми не искам да се регистрирам пък Confused

# 69
Благодаря Белинда  Hug

# 70
  • някъде ... тук ...
Стигнах и до тук  Tired
Белинда, без да влезеш с пощата си (дали твоя или на някой друг) няма да стане. Синът ми е качил и на таблет, и на телефона mxplayer.

Няколко години подред си оставахме у дома за Бъдни вечер. Тази година ще сме при мама и после при свекървата. За НГ още нямам никаква идея....
За новата година си пожелавам да сме здрави, да има работа и пак да можем да пътешестваме, дали в Бг, или навън!

# 71
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не знам коя добра душа даде идеята за онези сладурски кутии за малки госпожици, обаче днес купих една такава и съм много доволна от покупката. Много красиво нещо! Толкова ми хареса, че ми се иска и аз да седна на земята и да се заиграя с нея, отдавна толкова не бях се радвала на покупка. 13 кинта, а каква красота! Отвън едни бонбонести кученца и котенца, а вътре е облечена с розова хартия на ситни бели точици...а бе само за малки сладки госпожички Joy Joy
Благодаря за хубавата идея, който и да я е дал  Hug

Мистик, бързо да оздравее баща ти!

# 72
svetal4o27 може ли кутиите, че уж чета в темата а съм пропуснала.

# 73
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ох, мила Силве, не мога да качвам снимки, за съжаление. Много съм зле с техническите умения. Имаше снимка в предната тема. Ще потърся в нета.

Намерих, Силве:

Само че моята е с котета и кученца, не с розички.

# 74
  • Варна
Аз дадох идеята за кутиите  Blush
Много се радвам, че сте доволни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт