Искам да кажа ... (16)_22.12-28.12

• 39 661
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
И аз харесвам снега, но да съм си вкъщи или да ходя на разходка. Сутринта едва стигнах офиса, сякаш се движех в планината.
Синът ми също бълнува, напоследък често пее на сън Simple Smile

# 601
Добро утро! Много е снежно и ветровито, мъжът ми е станал в 8 и рине ли рине сняг от коли, пътеки, пътища, чак се чудя дали да не го уредя в някоя снегопочистваща фирма  Mr. Green Ама от 2 часа е навън, а аз се излюпих едва преди половин час и то защото работния ден започна и да си отворя мейла.... но така като си говорим се зачудих какво очаквам да получа след като трябва голяма част от постъпващите неща да си ги саморазпределя  ooooh! Но едва ли някой днес ще се мори да внася писма  Wink (не работим с граждани, само да поясня).

Но като гледам прогнозата, това му беше на снега. Чакам още 10 мин. да мине ефектът на хапчетата на гладно, за да пия кафе най-вече, да ям и да пия другите, аз ви казах, че бетер баба ми съм станала.

И Жаки, баницата остана за днес, по-късно ще я врътна, защото много ми се е дояла   chef

# 602
  • HH
И аз харесвам снега, но да съм си вкъщи или да ходя на разходка. Сутринта едва стигнах офиса, сякаш се движех в планината.

В планината изобщо нямаше да можеш да се придвижиш. Трети ден никой не чистил улиците, а от вятъра има много навявания и става сложно. Ей не обичам зимата, защото като натрупа седим и чакаме да стане три градуса, че да се стопи снега.

# 603
  • Ямбол
Добро утро и от мен.
Тук все още няма сняг.
Чудя се да пускам ли нова тема, че тази още не е изписана. Може би по-късно през деня.

# 604
И друг път съм го споделяла във форума.

За мен, лично съм се убедила, че малките деца страшно много попиват негативна енергия. Или и аз не знам как точно да го обясня, но със сигурност има нещо.
Малката ми дъщеря беше на две годинки, когато започна да се буди с неистови писъци нощно време. Ревеше с часове и нищо не можеше да я успокои. Ние също приехме, че е период и зачакахме да мине. Само дето времето си минаваше и нямаше никакви изгледи да мине. В продължение на повече от месец абсолютно всяка нощ детето ми се късаше да реве. Без причина и нямаше успокояване. Чак като се умори да реве, заспиваше за малко. Направо ме плашеше. Няма да е пресилено, ако кажа, че се държеше като обсебена.
А ходих и на работа. С мъжа ми бяхме станали като зомбита от недоспиване.
След поредната безсънна и истерична нощ, реших да си взема почивен ден и да търся разрешение. Имах идея и аз да я водя да й баят, но не знаех къде да я заведа. Все пак се облякохме да излизаме и вече на вратата се сещам, че някой ми разправя как в църквата четяли молитви против уроки и т.н. А ние живеем до църквата. Реших, че това е по-безобидния вариант от баенето.
Жената, която продава свещите, ме посрещна все едно много добре знае за какво става дума, като й обясних, че детето плаче нощем. Свещеникът също не се изненада и се захвана да чете молитва.
Казвам ви, още на същата вечер детето спря да се събужда и да реве. За мен е цяло чудо и няма да се уморя да ви го разправям. За да знаят повече майки как да постъпят в такива случаи.

Може би 5-6 пъти се е случвало през изминалите години да водя детето да му четат молитва в църквата. Щом я усетя, че започва с нощните истерии и още на другия ден сме там. Винаги има ефект!

А на няколко пъти дори аз сама вкъщи съм й чела докато спи от таблета молитвата на св. Киприян. Тя е точно против уроки и подобни неща. Абсолютно винаги помага! Слава Богу!

Единия път я забелязах, че започна с нощните истерии точно след среща с далечна роднина, която всички в семейството избягват именно заради негативно влияние.  

При нас няма грам сняг. Само кал и мокротия. Дори не е мн студено.
Искаме сняг и ние!!!

# 605
Не обичам особено студа и снега, но има и приятни моменти - да си отпуска, когато другите работят, да ги гледаш от високия си прозорец как като мравки пъплят около затрупаните си коли и кой с метличка, кой със снегорин, се опитва да направи пътечка.
После чуваш звука от коли, които не палят и гледаш по-възрастните мъже да се запътват обратно към жилищата си с акумулатори в ръце, а по-младите се пързалят по леда и се опитват да хванат такси.
Да пиеш кафе и да благославяш откривателя на теца, докато комшията проклина замръзналите перки на климатика си.
Някой чука по прозореца и като погледнеш, се оказва, че това е не друг, а замръзналите гащи на мъжа ти, забравени на простора отпреди Бъдни вечер.

# 606
Хахх, Янечек, как ми усмихна утрото. Аз сбирах три деня стояло пране - забулено като планинска хижа:))

# 607
Редактирам се - докато съм писала и при нас е заваляло!

Момичета, стискайте ми палци - отивам на зъболекар сега. От много ядене по празниците ми се счупи пломба...  Thinking

# 608
Янечек, интересен поглед. Малко злорадо, ама много хубаво написано.   bouquet

И тук няма сняг, прихвърча само.

# 609
Вали цяла нощ....в момента продължава...
Снега е към 15см., мокър и тежък. Гледам как продължава да се трупа върху колата....и ми е кеф, че не се налага да ходя където и да било. Simple Smile А ако все пак реша....тролеите вървят през 10мин.

# 610
Аз не съм излизала от Коледа навън. Чак ми се доизлиза, ама пък мъжът ми и синът ми не искат, а аз без компания не обичам. Синът ми е на компа с приятелче си говори и играят нещо, мъжът ми нещо си чете и той на компютъра, но сутринта излезе и изрина балкона и около блока, много се беше наточил на снега, толкова че сега не иска да се разхождаме, май поизмръзна малко  Mr. Green Аз пия кафенце още по пижама и се чудя какво да правя, ще пусна една черна пералня и пак ще гледам филмчета  Simple Smile

# 611
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро снежно утро.
Много сняг, много нещо. Добре, че не съм на работа. До другия понеделник се надявам да се понормализира, че и аз да пооздравея. Варя си чай в промишлени количества. Емма още спи  Crazy , Констанца си чете. А тя няма читави ботуши и не ще да има  ooooh! Има едно подобие на такива - велурени боти Конверс, които хич, ама хич не са зимни. Другото е нещо като гумени кецове, което пак не става за сняг. И не, нямала била нужда от ботуши.

# 612
... само да кажа, че мъжът ми още не се е прибрал, след малко ще ходя да видя дали не го е хванала бялата смърт, навън е ужасно студено, а той от 4 часа рине ли рине  #Crazy Nature Snowman

# 613
Тролеите вървят м/у 8 и 16мин. по график.Друг е въпроса колко успяват да го спазят.Не ми се налага да излизам,но ми се излиза.В такова време съм като завързана.''Веселбата'' ще настане,когато тепърва ще се налага да се излиза по задължение.Лед,вятър,студ,трафик,идва ти въобще да не излизаш,но и вкъщи не те свърта.Ако тази'' красота'' продължи в следващите два месеца не знам какво има да и се радва човек.

# 614
  • София
Бяла приказка е тук. Просто приказка Heart Eyes Планината е като поръсена с пудра захар, най-много я харесвам така! Мисля утре да я посетя, въпреки липсата на апрески.

Онна, аз като един експерт по въшки, да ти кажа, че ако са се мазали и чистили преди два дни, според мен няма шанс да са ви предали нещо. На всички лекарства пише, че утрепват около 97-98% от гнидите, а ако евентуално нещо оцелее, цикълът на излюпване му е на 7-10 дни, поради което препоръчват след седмица мазането да се повтори. Така че ако са се мазали преди два дни, вероятността нещо да е хем оцеляло, хем да се е излюпило в тези два дни, че и да прихвръкне при вас, клони към нула, не се притеснявай излишно.

Сесил, а така, предвай за мен какво е времето при вас, децата са там, сигурно са се строили до шейните Simple Smile Така ме е яд, не им слоших шушляците, не очаквах толкова сняг, от тук тръгнахме на 15 градуса, но нищо - ще се пързалят по панталони, ние едно време да не би ски екипировка да сме имали. Мокриш се до кости и това е Laughing Леле, като се сетя...Дупето ми посиняваше, обаче не се прибирах, докато мама не дойде да ме подкара с крясъци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт