Забременели след ин витро - тема 3

• 51 439
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Пинки, 12+6 дни /почти 13 г.с./. CRL 6.45 sm. Каза, че това е очаквано за тези размери, не знам.  newsm78

# 736
Дани, ами значи, явно около 13 седмица тази е средната нормална мярка, защото и аз бях в 13 седмица вчера и сме с 1.9мм, CRL 70mm. Значи да го приема за нормално тогава, щом не съм само аз Simple Smile

# 737
Оооо, ами да, даже супер ми звучи! Simple Smile
Аекара, какво стана, бе, момиче... върна ли се от доктор, какво изписаха?

# 738
Кате, добре дошла отново! Дано няма повече мъки вече!
Момичета, само аз ли не съм питила точно колко е тая нухална какво беше? Само ми казаха в норма е и аз да си призная повече не искам и да знам. Иначе само се филмирам..
Иначе тази вечер казах и на последната порция приятелки за бебето Simple Smile Само се моля всичко да е наред, че понякога ме обхваща леко суеверие. ooooh!

# 739
Аз днес пак имах големи притеснения. Вчера много се изнервих и вечерта ми прицапа пак,посреднощ се събудих с болки в корема и ме боляха и бедрата от вътрешната част. Днес отидох до аптеката и навръщане ме заболя много корема и като се прибрах видях,че цялата превръзка ми е в кръв. Цялата се разтреперих и се обадих на мъжо веднага да си идва и да ходим на лекар. Бебчетата са на място,видяхме как тупкат сърчицата,пораснали са съвсем малко,казаха ми че лигавицата се лющи а и сега съм около дата на овулация. Не се налага да лежа в болница,но да лежа вкъщи и да си почивам. Корема си ме боли и сега и май се очертава не лека бременност.

# 740
Ех, Иринка. И ти ли бе, момиче. Май всички тук минахме през това кървене или зацапване, а аз дори два пъти бях в болница за много силно кървене. Явно тов е доста срещано явление в първите месеци. Важното е, че бебчетата са добре. Ти се успокой, аз след това цапах и се чистих около 10- ина и повече дни така че не се шашкай ако зацапваш леко. Лежи си и си почивай и не се изнервяй, че не изнервят и бебоците.
Момичета, гледам си сега резултатите от ФМ, в 12г.с. бебето е 57мм/отговарящо на 12с2д/, нухална гънка 1,6мм, носна кост 1,7мм. Какво мислите за тези резултати? Доктора каза, че са ок. Ама аз си чакам резултатите от БХС с притеснение.

# 741
Не се притеснявай излишно... слушай какво ти говори лекаря и толкова. На мен днес ми излезе БХС, който се оказа, че излиза още на следващия ден... ама кой да каже. И утре ще се чуя с док, да го разчете тя, че няма легенда... и не знам въобще кой и как...  newsm78
Не искам да чета, че само ще се филмирам допълнително....

# 742
  • София
Който е казал, че бременността след IVF протича като при нормално забременялите, нещо сериозно се е заблудил. Май са единици тези ... и със сигурност не съм от тях.
Аз например развих гестационен диабет от лежането. Е, имам и ПКЯ, а и не съм 50 кг., но лекарите категорично казват от лежането. Засега съм на строг пост - зеленчуци, обезмаслено кисело мляко, овесени ядки, пиле на скара... И ако не стане - болница и инсулин. Всеки ден меря КЗ по 6 пъти. Начев казва да съм ходела по 3 км. на ден  Joy Аз 3 м. не смея да мина  ooooh! Да се смея ли, да плача ли... Шийка ли да вардя, КЗ ли да свалям   #Crazy И само се радвам, че не са две.. че там вече щях съвсем да загина.
За нухалните гънки - при мен 12+1 г.с. на ФМ беше 1.9 мм., при норма до 3 мм. и CRL 6.7 см.
В 20+1 г.с. на същинската ФМ - 4 мм., при норма до 5 мм. Докторката каза супер.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 07:39 от Frida*

# 743
Ей ама тия зацапвания край нямат ..Всички минахме през тях като се замисля.
Иринка, не се притеснявай, почивай си повече.. Обади се на д-р Стаменов..
Какво ли става с Мон Шери?Дано всичко е минало благополучно..

# 744
Джи-Джи, при предната ми бременност в 12+2 нухалната гънка беше 1.4мм, но мисля че и 1.6мм пак е ок. По принцип притеснително е, ако е над 2мм, което може би е ок в 13 седмица, защото и бебето е по-голямо, но тук всички сме се събрали шаш и паника и искаме всичко да е перфектно, та когато не  е такова, каквото очакваме и почваме да се шашкаме.

Фрида, не знаех и че в 20 седмица на ФМ пак мерят нухалната гънка. До колкото съм чела след 13+6 седмици нухалната гънка не се мери. Може би при вас процедират по друг начин.

Вие давате ли втори път кръв - между 14-16 седмица, като втора част от БХС? Аз сега дадох, и между 14-16 седмица пак ще давам и чак след това ще определят колко е риска на основата на нухалната гънка, и двата кръвни теста.

Сигурна съм, че при всички ни, всичко е наред с бебчетата и ще гушкаме живи и здрави бебета лятото Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 02:42 от pinky

# 745
  • София
Ами и аз не знаех, че се мери. И като каза лекарката - НГ 4 мм., попитах дали е добре и тя каза, че нормата е до 5 мм. в тази г.с. Явно за всеки период, г.с., си има някакви граници.
В 14-16 г.с. не съм правила БХС, а и не са ми предлагали. Май най-точно показва кръвното изследване в периода 11-13 г.с.
Тук около 20-24 г.с. някои правят ехокардиография, но ако има някакви съмнения от страна на лекаря при втората ФМ или при желание естествено. Аз ще си го спестя. Аман вече от скрийнинги, изследвания и какво ли още не  #Crazy
Сега вече чакам ФМ в 28 г.с.... ама много далече ми се вижда  Tired

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 07:44 от Frida*

# 746
Фрида, тук се прави БХС в 11+0-13+6 седмица, като се дава и кръв 2 пъти- веднъж в този период и веднъж между 14-16 седмица. После дават какъв е риска на основата на ултрасаунда и двата кръвни теста. После в 20-22 седмица е ФМ и това е. Ако всичко е наред няма повече ултрасаундове и се виждаш с бебчето чак като се роди. Ако искаш да ходиш на 4д трябва да си изискаш направление от лекаря и се плаща не помня колко беше.Ние предния път не правихме 4д, и сега не мисля да правим 4д.

# 747
  • София
На мен докторката по фетална медицина ми каза на следваща ФМ да отида 28 г.с. и май няма да има повече при нея.
Това с двата БХС сигурно е добре да се направи по този начин. Само дето се проточва малко повече във времето, докато си разбереш окончателния резултат.
Тук в BG-то естествено всичко се плаща, законодателят е решил, че в една бременност няма нужда от ФМ и БХС, въпреки че възрастта за раждане на първо дете драстично се е вдигнала. Всичко е оставено на личната отговорност и воля на двойката. Както и да е...

# 748
Добро утро, момичета. Току що ми пуснаха резултатите от БХС и не мога ца разбера защо има резултат за бременната жена (1:2600)и допълнителна информация за консултиращия лекар( биохим. риск за Даун 1:620, възрастов риск 1:340). Не знам как да ги тълкувам и мисля днес да звънна да се консултирам с доктора. Вие какво мислите, висок ли ми е риска?

# 749
  • София, Бургас
Джи, нищо не разбирам, затова си записах час при генетик утре. Във фемина така правят и според мен е много добре точния специалист да ти ги разтълкува...

Общи условия

Активация на акаунт