Забременели след ин витро - тема 3

• 51 475
  • 776
  •   1
Отговори
# 750
  • София, Бургас
Иринче, в тая тема надали има спокойна бременност. Имам чувството, че някой ни подлага на изпитание преди да заченем и след това. Слушай доктора и всичко ще бъде наред. Около 80% от момичетата тук имаха прокървявания..

# 751
Момичета, от вчера ми се наруши спокойствието  Embarassed. Ходих на преглед- доки долови сърдечна дейност-сърдечни импулси. В 7.2 г.с. изчислено спрямо пункцията и 6.6г.с. го дава техниката при GES 20.8. Как мислите имам ли основание за притеснение,че не се е чуло сърце ? Връщах се назад в темата, но не намерих отговор за себе си.
Много е трудно чакането, а и това бездействие е депресиращо.

# 752
  • София, Бургас
Е аз не знам каква е разликата между пулсации и сърце. А при мен винаги изчисляваме от дата на цикъл. Ако изчисляваме по пункция и ние бихме имали изоставане. В началото се принеснявах, но като напреднах осъзнах, че няколко дни не са явно проблем..

# 753
  • София
Инче, аз се следя при трима лекари + лекарката по ФМ. Винаги ме питат за ПМЦ и по него определят термина.
Чувала съм, че при ин-витро е коректно броенето да започва от деня след пункцията, който е първият ден от 3-та г.с.
Обикновено сърдечна дейност се установява в 7 г.с. При някои по-рано, зависи от ехографа, при някои в 8 г.с.
При мен в 5 г.с.+6 имаше пулсации, а сърце чухме в 7 г.с.+6.

# 754
  • София, Бургас
А на какво му казвате пулсации и на какво сърце? Ако е само звука, да ви кажа, че много зависи от техниката. В св. Лазар в 6с и 4дни чухме много ясно сърце. Пет дни по-късно на апарата в Щерев, докторката не успя да намести апарата така, че да чуем нещо. Видяхме само на екрана, че тупти..

# 755
  • София
Не знам  newsm78
На мен на първия преглед, за сакче, лекарката ми каза, че ембриончето има и пулсации, но да отида в 7 г.с. за установяване на сърдечна дейност. Може би се вижда трептене, но не се чува звук.

# 756
Не се чу звук, но на екрана имаше трептене /появяване и изчезване/ на една точка. В Надежда ходя и нямам съмнение в техниката и док., затова май ми стана и кофти.

# 757
Току що говорих с доктора по ФМ. Каза че се гледа резултата 1:2600, което било хубав резултат и няма нищо обезпокоително.
Инче, аз в 6с4д видях и чух сърце. Не е тревожно че не сте го чули, нали го видяхте че мърда. Спокойно, другата седмица ще го чуеш. Hug

# 758
Ирина, съжалявам за преживелиците ти Sad Лежи си повече във вас, недей да бродиш напред-назад колкото и да ти е досадно. Просто това е най-важното. Като зацапах на мен ми казаха - лежането е най-важно, повече от хапчетата даже. Все едно си в болница, поне една седмица, после просто по-лек режим.
Ина, и аз не знаех, че има разлика между пулсации и сърдечна дейност. Щом нещо мърда и се движи, мисля че е на добре. Кога ти беше последния цикъл и кога ти беше пункцията?

Иначе и аз много се дразня - шефката ми, която ме натиска от време на време да ходя на работа, само ми обяснява как вече ситуацията ми била като нормално забременяла. Хем интелигентна жена, знае ми проблемите, но изобщо не може да ми влезе в положението и не разбира, че просто не е същото - и усложненията са повече и психологическият момент.. Гледам да не й обръщам внимание, но се дразня.
А вчера да ви се оплача как се скарах с майка ми, ужас и то за глупости разбира се. Още ми е гузно, че се ядосах и че съм ядосала и бебето. Направо не знам и на нея защо й обръщам внимание...  #2gunfire

# 759
Бистракова, благодаря за куража.
Ето дати МЦ 30/11. Пункция 11/12.Трансфер 16/12.
Мечтая да не чета нищо, да си ходя на работа и да се получи, но ...

# 760
  • София
Ина, а какво каза лекарят? При някои жени се чува по-късно. Сигурна съм, че и при теб ще бъде така! Още повече като има пулсации  Peace

# 761
Ина, мисля че нямаш поводи за притеснение. И аз ходя в Надежда. Когато бях на преглед между 6-та и 7-ма седмица докторката ми каза че има начало на сърдечни пулсации но още не можем да ги чуем. На следващия преглед чухме сърчицето. Така че, споко момиче!
И мен ме тормозят от работа въпреки че съм болничен..Даже на няколко пъти се наложи да ходя да помогна , но вече започна да ми дотяга..
Забелязала съм, че съм станала много чувствителна и за най-малкото нещо се дразня на всички..Имаше една седмица в която се изпокарах с всички близки..Направо не се понасям..

# 762
Момичета време ни е за нова тема...някой заел ли се е със задачата?
Че да не ни заключат Wink
Иначе аз съм в голяяяяма чуденка, днес отивам в Благоевград да се запиша за ЖК и доктора ми вика "Е добре каква е целта да се запишете при мен на ЖК, като ще се следите в София, а кой ще носи отговорността и т.н. и т.н." В крайна сметка ме заведе! Но на ме чуденката ми е сега след БХС в 12 г.с. при Георгиев в Надежда, док ми каза да си запиша час за след 4 седмици...и кога е следващата ФМ и кой трябва да ми я прави? Не ми се смейте, ама хич не съм наясно и малко се попритесних да не съм сгазила лука  Embarassed

# 763
След БХС , д-р Георгиев ми каза да си запиша час когато ще бъда в 20-та седмица .Пише ми го даже на резултата от изследването което ми даде.

# 764
  • София, Бургас
Аз да се похваля..чиста съм кат' сълза...нито песъчинки, нито камъчето, което видяхме..нямам и хидронефроза..въобще щастлива съм, че свърши тая мъка най-после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт