Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 212
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на всички за мненията! Вече си взех мей-тая. Simple Smile По-натам и ерго-раница.
Весели празници!

Камик, може ли да споделиш за колко голямо бебенце го ползваш? Нали става дума за модела Diana на Cangaroo? Удобен ли ти е и имаш ли някакви забележки? За тази цена бих го взела да го пробвам, но все пак си мечтая за Тула Тодлър аз Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 17:37 от ♡ Bells ♡

# 31

но все пак си мечтая за Тула Тодлър аз Simple Smile

[/quote]

И аз за това си мечтая Simple Smile Попаднах случайно в една втора употреба на Patapum toddler и си го купих за три лева. Хем съм доволна, хем сега не мога да мрънкам за Тула вече.

# 32
  • София
Bells, мисля да пробвам от новородено, защото има парче плат на мей-тая, което да държи главичката. Разбира се, ако не стане, ще си го возя в количката, пък като порасне... Но за тогава си мисля и аз за една ерго-раничка. Simple Smile
Моделът е същият, който цитираш. Още не съм го пробвала, защото бебокът още не се е родил. Simple Smile

# 33
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Hip Dysplasia: Why we should burn forward facing baby carriers

Една откровено страшна статия, което трябва да бъде преведена и разпръсквана по молове и чакални.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 20:45 от kalei

# 34

Една откровено страшна статия, което трябва да бъде преведена и разпръсквана по молове и чакални.

Нещо не ми се отваря линка  newsm78

# 35

Няма линк обаче.  http://www.northernmum.com/2013/09/hip-dysplasia-why-we-should-b … ng-baby-carriers/

Според мен по-големият проблем в Англия е, че нямат профилактични прегледи при ортопед за ранно диагностициране на дисплазията. Без да омаловажам останалото, защото наистина при едно дете с дисплазия носенето в кенгуру може да влоши състоянието.

# 36
Голям съм идиот  Embarassed

Оправих го, въпреки че Lexie вече го е постнала.   bouquet

Според мен по-големият проблем в Англия е, че нямат профилактични прегледи при ортопед за ранно диагностициране на дисплазията. Без да омаловажам останалото, защото наистина при едно дете с дисплазия носенето в кенгуру може да влоши състоянието.

Така е и май този проблем не е само в Англия.

Но напоследък, като видя бебе да се вее в кенгуру и всичко ми се обръща.  Sick
Не съм човек който ще заговори непознат (че чак и да му дава акъл), но сериозно започнах да се замисля да си направя тениска  " Носенето на дете напред и в кенкуру е вредно"   Crazy

# 37
Камик, благодаря за информацията  Simple Smile Би ли могла да ми кажеш с какви размери е и евентуално дали можеш да качиш реална снимка? Предполагам, че сега, в очакване на бебенцето, няма да ти е съвсем до това, но ако ти остане време, ще съм ти благодарна  Hug.

Поздрави  Peace

# 38
Здравейте, момичета!

Попаднах на темата ви и я чета с интерес. Имам бебе на три месеца и много искам да си взема ергономична раничка. С първото си детенце ползвах ето такъв слинг и все още си го пазя. През пролетта обаче съпругът ми иска да отидем на екскурзия и бебчо ще е с нас - още ще е много мъничък и вероятно ще го кърмя, така че задължително ще го вземем. Мисля, че с раница ще е по-удобно за него, а и за този, който ще го носи.
Има ли вариант на раница, която мога да ползвам от шестия месец до няколкогодишна възраст, да речем 3-4? Голямото ми детенце сега е на три годинки и бих се радвала да мога да ползвам раничката и с него, когато се налага. За жалост, съм в Търново и няма как да тествам модели на живо в магазините, в които се предлагат. Вариант е евентуално да наема съответния модел, за да опитаме как бебчо ще се чувства в него. Молбата ми е само да ме насочите към марка и модел! Благодаря предварително!

# 39
Тула имат нещо като разширител на основата за по-големи деца.

# 40
А защо всички тук припадат точно по Tula? Това ли е най-доброто на пазара? Защо не примерно Pognae? Значително по-евтини са, а поне на външен вид ми изгеждат съвсем прилично, даже повече ми харесват. Не ме разбирайте погрешно - целта ми не е да обиждам ничий вкус, само да разбера предимствата на Tula-та и защо повече хора я предпочитат.

# 41
Повечето раници на картинка изглеждат еднакво, но в действителност характеристиките и качеството им са доста различни. 3-4-годишно дете няма да се чувства добре в Погни, а на теб ще ти окапят раменете и гърбът за отрицателно време. Написала си, че си искаш раница за 3-4-годишно И шестмесечно бебе едновременно, и ти давам такъв вариант. Раница не бива да се избира "на външен вид" (освен ако човек няма много излишни пари), а с проба.

Аз лично не "припадам" по нищо, а ползвам това, което ми е най-удобно. Носила съм тригодишно (при това не особено тежко) в Боба - не става, бедрата на детето нямат достатъчна опора и освен това тежи.

# 42
Носила съм тригодишно (при това не особено тежко) в Боба - не става, бедрата на детето нямат достатъчна опора и освен това тежи.

Потвърждавам това и за Ergobaby.

# 43
Т.е. един от основните критерии за избор трябва да е широчината в основата на раничката, за да има добра опора за крачетата на бебето/детето, правилно ли съм разбрала?
Наясно съм, че най-добре да се тества на място, обаче, както споменах, съм от Търново и нямам такава опция, уви!

Да нося големия си син в раницата не е задължително - той си е достатъчно голям, за да ходи. Ако има такава опция, ще е добре дошла, но и да няма, не е страшно. Не бих се отказала от даден модел само защото не събира 4-годишен малчуган. Важното е да е удобно и комфортно за бебето, защото именно то ще е основният ползвател на раницата.

# 44
В първия си коментар отговорих на твоя въпрос, който беше
Цитат
Има ли вариант на раница, която мога да ползвам от шестия месец до няколкогодишна възраст, да речем 3-4?

Затова и препоръчах Тула.

Aко не държиш да ползваш раницата с голямото дете, то и Погни може би ще ти свърши работа.
Скрит текст:
Въпросният магазин от линка предлага и раници под наем, които могат да се пробват, преди човек да вземе решение за покупка.

В алиекспрес и olx има реплики на ергономични раници, от които някои хора също са доволни.

Скрит текст:
Аз лично не ги препоръчвам, тъй като идват без никаква гаранция за качество и безопасност на материалите и изработката.

Т.е. един от основните критерии за избор трябва да е широчината в основата на раничката, за да има добра опора за крачетата на бебето/детето, правилно ли съм разбрала?

Да, основата на раницата трябва да е достатъчно широка, но също така и кройката на самата предна платка трябва да има "дълбочина", за да може детето да заеме удобна позиция, без краката му над коленете да стърчат прекалено от раницата и без да е сплескано.

С моята дъщеря ползвахме Боба, която е малко по-скъпа от Погни и малко по-евтина от Тула. От втория месец до сега (1 г. и 6 м.) без проблем се побира в нея и носенето е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт