Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Windy, аз имам Погни, но много бързо ни стана малка. Взех я точно, защото припаднах по дизайна със слончетата. Не ще и дума - раницата е удобна, но Ирина натежа и се издължи и е вече малка. Аз минах директно на тодлър вариант. Днес пристигна раницата ми на Connecta. Тя е тодлър вариант и за моя изненада пасна идеално. За пореден път се убеждавам, че ширината на платката е от голямо значение за доброто разпределение на тежестта и комфорта на носещия и бебето. Смятам като имам време да постна снимки и ревю. Според мен няма удачен вариант за ползване на една и съща носилка едновременно от 6-месечно бебе и 3-годишно дете, освен ако не е тъкан/неразтеглив слинг-шал.

# 46
Да, и аз се убеждавам, че вариант бебе + голямо дете ще е твърде компромисен както за малкото, така и за голямото, и няма да е достатъчно удобен за нито едно от двете. Съдейки по баткото и темповете на наддаване на бебчо до момента, май ще се откажа от Pognae-то.

Dao, щом на твоята госпожица е умаляла бързо, представям си с моите бързорастящи мъжки бебета колко по-бързо ще стане... А да не би случайно да продаваш твоята раница и колко и искаш, ако е за продан? Thinking

Lexie, много благодаря за полезните коментари! Аз също обмислям вариант за наемане точно с цел проба. Ще ми излезе по-скъпо, отколкото направо да купя, но пък ще знам дали с бебо ще се чувстваме комфортно с избрания модел. Имам време, той е още малък, но се подготвям, затова и реших да пиша тук. Мненията на всички са изключително ценни за мен и искрено ви благодаря, че вземате проблема ми присърце!

# 47
  • ул. "Мечтание"
Dao, чакам с нетърпение снимки и ревю на Кънекта-та. Grinning

# 48
  • София
Windy, раниците са единственото нещо на бебето, което не бих продала даже и когато спра да нося  Laughing Съвсем сериозно. Продавам/подарявам всичко, ама раниците ще си ги запазя и докато стана пра-баба (да даде Господ!) Simple Smile

Рошаво имат секция "Втора любов": http://roshavo.com/oc/preloved-carriers Там се качват раници втора употреба.

Отделно във ФБ има група "Бебе в слинг", може да се добавиш там и да пуснеш запитване дали някой не продава раница.

# 49
Здравейте, някой може ли да ми обясни разликата между ергономична раница и кенгуру??? Изглеждат ми едни и същи.... Само където раниците са в пъти по-скъпи - незнайно защо....

# 50
"От медицинска гледна точка носенето в кенгуру и особено продължителното носене е вредно за гръбнака и седалището на бебето, тъй като в кенгуруто цялата тежест на бебето пада върху неукрепналия му гръбнак и седалището, а крачетата му оставят да висят без опора. Продължително носене в такава поза е нездравословно!
За родителя тежестта при носене в кенгуру пада върху раменете и тежестта на бебето се усеща болезнено в раменете, особено при продължително носене. Кенгуруто увисва върху раменете на носещия на своите презрамки, които дори да са подплатени, започват да се впиват и да оказват неприятен натиск."

Пише го на първа страница на темата.

# 51
Има хора, които си правят труда да систематизират и селектират дадена информация в първия пост на темите! Жалко, че няма кой да им уважи труда ...
Ето и статия

# 52
Така виждам ,че раницата я дават по-полезна, но тогава защо хората масово носят бебетата си в кенгуру???
 Защо се произвеждат като са толкова вредни???
 И не на последно място защо са толкова скъпи раниците, като не се различават кой знае колко от кенгуруто....??? Най-евтината раница е 160лв, а най-евтиното кенгуру е 40лв...

# 53
Поради същата причина, поради която хората произвеждат ГМО продукти, въпреки вредата им ...
Има хора, които не са осведомени, а има и такива, които биха направили компромис със здравето на детето, за сметка на парите. Всеки си преценява кое му е по- важно  Laughing

# 54
Между раницата и кенгуруто единственото общо е, че и в двете се слага бебе.

Раницата не я "дават" по-полезна, а кенгуруто е вредно. То не е полезно. Изобщо.

Защо се произвеждат като са толкова вредни???

Защо се произвеждат цигари и алкохол?

защо хората масово носят бебетата си в кенгуру???

Защото не знаят, че е вредно; защото не ги интересува, че е вредно или защото не смятат, че е толкова вредно.

Има и раници по 30 лв., както и кенгура по 150.

П.П. Ще те помоля да не ни се караш, темата е за обмяна на опит. Никой не ти забранява да носиш в кенгуру, нито те принуждава да си купуваш скъпа раница.

# 55
Ето едно евтино решение. Писали са го "кенгуру" и цената му е като на такова, но е по-скоро слинг и детето седи като хората в него.
Защо хората масово носят във вредните кенгура - ами защото не си дават сметка за вредата, според мен. Не се опитват да си представят те как ще се чувстват, ако ги вдигнат за гащите. Често се случва бебето да започне да простестира, но ако бебето е по-търпеливо, родителите просто не се усещат. И аз с първото си дете се опитвах с кенгуру, ама човекът ми просто не траеше вътре и се отказах. Бях млада, зелена и неинформирана.

# 56
Lexieq
Извинявайте, не исках да прозвучи като караница и най-малкото срещу вас... просто съм възмутена на масовото производство и носене на кенгуру, без предупреждение за вредата за която разбирам днес от вас....
nevenski
Мерси за линка - супер сладко изглежда това, от колко месеца мога да го нося малкия в него, защото личната лекарка казва,че е рано на 2 месеца сме... ,можело от 4-ри???

# 57
  • Щастлива мама на 3 слънца
записвам се да ви следя

# 58
Дами от известно време надзъртам в темата ви. В момента съм бременна с второто си дете. Още с първото бях с намерението да си взема слинг. Но голямо чудене и отлагане се получи и така и не се сдобих с него. Сега обаче съм решена да опитам. Прочетох малко по темата и смятам, че това е правилното място за да помоля за съвет. Терминът ми е май месец. Бих искала да нося бебето от началото, а това ще е летният сезон. Какъв тип слинг или раница бихте ми препоръчали като се има предвид че съм абсолютно начинаеща в тази област и за съжаление нямам познати около мен, които биха ми помогнали със съвет (за сметка на това съм с голямо желание за този вид носене. Simple Smile ). А и  ако има възможност за кърмене на бебето ще е идеално.

# 59
Жълто пате, аз бих ти препоръчала за новородено слинг- шал. Еластичен или тъкан, ти ще си решиш  Peace
Ето статия  Wink

Общи условия

Активация на акаунт