Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 204
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Нямат физически магазин, можеш да си уговориш среща. Но до 06.07 са във ваканция.

bouquet

А до тогава мога ли да питам, ако нещо се разбира от снимките, къде греша? Сякаш ми бе стегнато, а тя не стоя с глава настрани - или забита в мен, или килната. Едното краче е по-високо, трудно свалих и слинга накрая, а как ще кърмя в него, умът ми не го побира  Crossing Arms

Скрит текст:

# 646
  • ул. "Мечтание"
Сетих се сега да проверя, както бях обещала...
Здравейте, имам Амазонас тъкан памучен слинг, който върви с едно плакатче, на което са изобразени wrap i back cross carry. Обаче никъде не пише за каква възраст са подходящи. И на двете бебенцето е много малко и се чудя и двете ли са подходящи от новородено?  Rolling Eyes
Мисля че са подходящи. Утре ще погледна моя плакат, защото не съм сигурна точно какво се има предвид с тези връзвания.

Потвърждавам - подходящи са, дори препоръчителни за новородено.
Видях сега, че са показали и поза люлка, която категорично не е подходяща да се използва.

И още нещо се сетих : Мей тай по принцип ли не са удобни за по-тежки деца? Защото гледам ето това:
www.facebook.com/pages/PS-Обичам-те/1441889766112242?fref=ts
и на него започвам да му се чудя.

Точно тези по-скоро не са подходящи за по-големи и тежки деца заради тесните презрамки.
Имам мей тай на ЗиЛана, той е с широки презрамки и съм носила в него тригодишно дете (около 15 кг). На мен лично ми беше удобно. Неприятното е, че този мей тай не е удачен вариант преди детето да стане на 3-4 месеца поне и да си държи стабилно главата.

Connecta имат различни варианти, включително "тодлър" и с по-широки презрамки, както и с по-широк колан. Харесвам ги аз, но не съм ги тествала с тежко дете, само с дъщеря ми, която тогава беше около 7 кг.
Каквото и да се избере е добре да се тества предварително.

А до тогава мога ли да питам, ако нещо се разбира от снимките, къде греша? Сякаш ми бе стегнато, а тя не стоя с глава настрани - или забита в мен, или килната. Едното краче е по-високо, трудно свалих и слинга накрая, а как ще кърмя в него, умът ми не го побира  Crossing Arms

Скрит текст:

Щом се "кандилка" така най-вероятно не е стегнато добре. От снимките също ми изглежда да не е добре стегнато бебето. Слинга какъв е - еластичен или друг? Това има значение при вързването, което се използва.

# 647
А до тогава мога ли да питам, ако нещо се разбира от снимките, къде греша? Сякаш ми бе стегнато, а тя не стоя с глава настрани - или забита в мен, или килната. Едното краче е по-високо, трудно свалих и слинга накрая, а как ще кърмя в него, умът ми не го побира  Crossing Arms

Скрит текст:

Щом се "кандилка" така най-вероятно не е стегнато добре. От снимките също ми изглежда да не е добре стегнато бебето. Слинга какъв е - еластичен или друг? Това има значение при вързването, което се използва.

Тя само главата й се местеше, на мен ми бе леко стегнат като цяло, затова съм и объркана Simple Smile
Не знам какъв е, подарък ми е, но не е еластичен, не се разтяга

# 648
  • ул. "Мечтание"
Не съм разбрала, че само за главата е ставало въпрос, извинявам се.
Щом не се разтяга, то в такъв случай това вързване е по-подходящо като вариант:

Когато завършиш вързването на врата на бебето се навива нещо (хавлийка, парме плат, пелена), което допълнително уплътнява и омекотява и дава нужната опора на вратлето.  Peace
Не бързай с кърменето в слинг, първо усвои и двете умения поотделно и после ги съчетавай.
Тази статия може да ти е полезна: http://www.fairyknot.org/blog/slings/karmene-nosene-v-sling/

# 649
Мерси, Нощни очи!
Може ли да ми пуснеш линк към клипчето, че не се отваря на моя РС...?

Статията я четох аз. От една страна бебка е много малка и няма сили да яде като хората и поза жабче не й е удобна засега. А да я смъквам до поза люлка, ми се вижда страшно Simple Smile Но си права да, първо да свикнем с носенето. Бързам аз обаче, защото кака й си идва и започват дългите разходки и трябва да сме се нагодили  #Crazy

# 650
Нощни очи, благодаря!

# 651
  • ул. "Мечтание"
geni_66, ето линк: https://www.youtube.com/watch?v=FvWyMSpJEqo
Изглежда има някакъв проблем с вградените видеа в момента.  newsm78

Какво те притеснява с дългите разходки и това, че в момента не успявате да се нагодите за да кърмиш в слинга?  Thinking

Morrano
, моля!  Hug  bouquet

# 652
Ще го погледна, мерси отново!
Притеснява ме това, че тя яде още през час-два, особено привечер е супер неспокойна и е на гърдата постоянно Simple Smile Искаше ми се хем да излизам с кака й, хем и бебка да не е ощетена и да си цока на воля.

В момента спи в слинга, у нас, мисля, че е една идея по-добре. Крачетата са равни, явно защото са миниатюрни, не съм ги оправила вчера. Главата е на една страна, не мърда, освен ако не се наведа надолу.
Трябва ли презрамката, към която е обърната главичката в момента да е смъкната леко по рамото, за да диша? А предната част, с която се започва връзването и се вдига накрая по гръбчето, трябва ли да хваща главата /така съвсем си мисля, че ще се удуши/?

# 653
  • ул. "Мечтание"
Това вързване е доста неподходящо за тъкан слинг. Неодубно и трудно за затягане. Не е добра идея бебето да има презрамка върху главата си.
Погледни клипа и опитай вързването, което е показано.  Peace Кърменето с него също би трябвало да ти е по-лесно, само с леко разхлабване.
С вързването което ти правиш става да се кърми само в еластичен слинг. Rolling Eyes

# 654
Здравейте, търся си приставката за новородени на Ergobaby
Скрит текст:
ако някоя от вас има такава излишна, моля да ми пише на лични  Hug
*извинявам се, ако темата е против такъв род публикации  Blush

# 655
Здравейте, предстои ми този месец да родя. Изчетох темата и се ориентирах в част от нещата, но все пак имам нужда от помощ. Планирала съм да посетя срещата на 11 ти във Варна, но дали ще успея не зная. Ще се възползвам и от възможността от неамане. Понеже планирам да се носим веднага след раждането искам всичко да съм проучила сега.
Планирам да ползвам тула стандарт веднага щом е възможно. Проблем ми е с какво да се носим веднага след раждането. Видях, че сте обсъждали май тай, който става за новородено. Ще може линк към такъв? С тъкан слинг мисля, че няма да се справим с мм. Бях се насочила към еластичен слинг, но заради горещините разбрах, че не добър вариант. Начинът на връзване показан в линка, който е постнала Нощно очи подходящ ли е за еластичен слинг?

# 656
Нарцис, от моя немного голям опит със слинг шалове (от 6 месеца) мога да ти кажа, че еластичният е изключително удобен за новородено, защото можеш да си нагласиш бебето, след като вече си си сложила слинга; можеш да го кърмиш дискретно, да му покриеш главичката, да го извадиш и после пак да го сложиш без да го развързваш и изобщо да "оперираш" с него в движение без затруднения, стига да си го вързала правилно. Тъканият се връзва малко по-трудно с малко бебе, но това е мое мнение. Аз използвам еластичен слинг почти от самото начало (след като падна пъпчето) и излизанията ми с количка буквално се броят на пръстите на едната ръка. Наистина в горещините не е подходящ, защото можете да получите топлинен удар и двамата/двете, но с новородено предполагам, че няма да излизаш в най-топлите часове. Огледай се за някой слинг от по-тънко трико, има голямо разнообразие.

# 657
В жегите няма да излизам навън с бебето, но в момента и у нас не мога да си представя да стоя увита с три пласта плат. Предполагам като родя ще се промени и усещаното ми за топло и студено.
Понеже ще ми е първо дете варианта да сложа един път слинг и да вадя бебето при нужда би бил перфектен.

# 658
  • ул. "Мечтание"
jazzzzy, разгледай в olx. Също в библиотеката имам приставка за новородено, можеш да си я наемеш, ако прецениш, докато си намериш.  Peace

Нарцис, DidyTai например е чудесен мей тай за новородено. И не само за новородено. Simple Smile Цените обаче са високи. Би могла да потърсиш в групите за продажба във ФБ втора ръка.

Иначе ако еластичния слинг е по-тънък и бебето е само по пелена може да си ви е добре в топлото. Просто няма как да предвидим какво би било когато родиш и започнеш да носиш бебето. Слинга с халки също е чудесен вариант за новородено.  Peace
Ще се радвам да се видим на 11-ти. Simple Smile

Видеото от линка по-скоро не е удачен вариант за еластичен слинг, тъй като еластичния слинг не може да даде същата стабилност като тъкания слинг.

# 659
Нощни очи, много благодаря за отговора. Този май тай за мен е много скъп,  а в десена на тулата се влюбих и тя е задължителен елемент от бебеносенето  Embarassed слингът с халки ми изглежда доста несигурен вариант. Явно след като се роди бебчо ще трябва да пробваме.
Дано се видим на 11ти  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт