Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 194
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз имам точно тензухеният на Шушулка. Той е тъничък и за това писах, че не съм сигурна дали става за еднопластово вързване.

# 721
...да мога да сложа и баткото вътре, който в момента е 110см и 18кг.
Амиии доста е голям.  newsm78 Моят племенник е на 5г. и 1/2 и е с подобни мерки (с 2 кг е по-лек).
Дори и тодлър раниците, които са специално направени за по-големи деца, ги дават до 4 годишна възраст (или по-точно 4+). Само ще се начупи много раницата. Бобата е до 20 кг, което си е на ръба. Иначе е много хубава раничка. Има и стремена за по-големи деца, но въпреки това не мисля, че е вариант.

# 722
Миналата година съм носила сина ми в Боба, като се има предвид, че беше на три и не е едър, тогава около 98 см. и 12-13 кг. - за мен лично също не е вариант. По-скоро Тула, може би, защото има приставка за разширяване на седалката и преразмките са по-добре подплатени. Но 18 кг дете, в каквото и да се носи, ще тежи много.

# 723
Привет, подариха ми baby carrier, но не знам кенгуру ли е или ергономична раница. Ето го:
Скрит текст:

# 724
Благодаря мами. Ами той си е тежичък, ама като каже "искам и аз" Simple Smile, а и по някой път се изморява доста, та все пак ще ми е по- добре да го нося така, вместо на ръце и да бутам количката с бебето  Laughing, то се е видяло, че за него е само Phill&Tedds ама....
А коя е най- тъничка, да не спарва много, че бая си е жега?

май, ще се ориентирам към Mobi Aria. някой да има отзиви?

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 10:58 от YoannaM

# 725
Привет, подариха ми baby carrier, но не знам кенгуру ли е или ергономична раница. Ето го:
Скрит текст:

От тази рисунка е трудно да се каже, но на мен ми прилича на кенгуру.  newsm78

Но 18 кг дете, в каквото и да се носи, ще тежи много.

Преди 2-3 месеца ми се наложи да понося каката ( 5 години и ~20кг.) в Тула тодлър. Разстоянието беше около километър. Честно да си кажа я чувствах по-лека от малката.

# 726
Не знам, аз сина ми го нося само в много крайни случаи, и с тодлъра пак ми тежи.

# 727
Предполагам, че много зависи и от телосложението на човек. Аз съм горе-долу висока и голямата ми се лепва перфектно на гърба и си обляга брадичката на рамото ми. От това тежестта се разпределя перфектно.
Иначе и аз голямата само в супер крайни случай я нося.  Mr. Green

А коя е най- тъничка, да не спарва много, че бая си е жега?

май, ще се ориентирам към Mobi Aria. някой да има отзиви?

Mobi Aria (и по-нагоре беше споменато) буквално току-що навлезе на българският пазар, така че още няма отзиви за нея. Може би в някой чуждоезичен форум...

А раниците си спарват малко или много. Мога дам мнение за Тула и Ергобейби - втората е страшно плътна и спарваща, Тулата е доста по-тънка и с нея жегата е по-поносима.

# 728
Аз от гледна точка за детето, на мен дали ще ми е топло, майната му дето се вика. А Мобито има мрежичка на гърба, за това..

# 729
То главното потене се получава там, където се допират телата на майката и бебето, затова с мрежичка или без, при тези температури няма голяма разлика.

# 730
# 731
  • ул. "Мечтание"
Ерготата като цяло са доста дебели раници.  Rolling Eyes
Варианта, който си показала е този, с който бебето уж може да гледа напред (и Ергобейби страшно се изложиха, че направиха такъв модел).

Тънък вариант е Connecta. Има разнообразни варианти, включително и летен вариант. Макар че летния вариант на мен лично не ми допада, защото не е естествена материя.

http://www.connectababycarrier.com/

# 732
Здравейте, каква е разликата между еластичните слингове на Гуга и Съни - като дебелина, еластичност и най-вече кой е подходящ за начинаещ. Пробвала съм Съни - беше ми удобен, но може би е прекалено дебел за сегашните температури. През деня ще се носим само вкъщи, но пак си е 28 - 30 градуса.

# 733
  • ул. "Мечтание"
Здравей!
Гуга е по-тънък, но не е толкова еластичен и еластичността му е предимно на ширина. Сънито е по-подходящ за начинаещи и като цяло на повечето хора той е по-удобен. Peace

# 734
А на ЗиЛана,  в сравнение с тези двата еластичният по-тънък ли е (изглежда ми доста тънък на снимки), че ако не се престраша за тензухен на Шушулка да пробвам техния за жегите  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт