Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 4

• 90 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тогава предлагам носилките да ги наричаме "коала" или "торбести мечки", защото коалата също носи малките си по този начин. Simple Smile

# 91
Щом "торбеста мечка" е първото, с което ти асоциираш носенето на бебе от майка му ...
Останалите явно за кенгуру се сещат първо, затова и въпросната носилка така наричат.

# 92
  • София
Чувството за хумор е полезно от време не време, но явно очакванията ми са завишени...

Теории за етимологията - много, интерпретации - също. Мен лично ме дразни наричането на каквато и да е носилка "кенгуру", независимо кой какво разбира под това и какви асоциации има.

Може би публикации в специализирани издания и някаква по-масова информационна кампания може във времето да изгради коректна представа у хората кое какво е. Работа с педиатрите, детските ортопеди и т.н., които да предоставят информация на родителите също би могло да сработи в положителна насока. Търговците на носилки и ползващите такива спокойно могат да създадат нещо подобно на организация с идеална цел, която да предоставя подобно "ограмотяване".

Приятно съм изненадана да открия, че Je Porte Mon Bébé се продават и в България. За който търси еластичен слинг шал:

http://bebelandia.bg/productv/13160/je-porte-mon-bebe-sling-az-n … a-moeto-bebe.html

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/95_2016

Забележете, че пак са в категория "кенгуру", но очевидно това е думата, която хората в България търсят като название.

# 93
130 лв. за еластичен шал...  Stop

# 94
130 лв. за еластичен шал...  Stop

Да, цената е прекалено снобска за еластичен шал ...

# 95
Момичета слинга ми от Зилана избеля на първото пране 30 градуса  #2gunfire писах и ами нищо, било от праха ми за пране, аз пера с бебешки прах. Иначе що годе успешно се носим с него 4 етажа пеш, удобен ми е, иска ми се и раничка, но нямам възможност за скъпа. Какво ще кажете за тази раничка има много добри отзиви http://www.aliexpress.com/item/Hot-Selling-most-popular-baby-car … h/1930415733.html

# 96
  • София
От България също можеш да си вземеш реплика на Ерго Бейби. Съмнителното при репликите е дали са добре ушити и съответно дали не представляват риск за бебето. Можеш да разпиташ за повече детайли, размер на платката и т.н. Да не се окаже, че ще ви стане малка рано-рано.

# 97
Ние вървим едрички и затова исках раничка, че слинга с халки ще ми омалява рамото скоро. Не съм наясно за какви размери да попитам..

# 98
  • София
Попитай за височината и широчината на платката - това,  което оформя седалката и държи гърба. Отделно питай и за обиколката на колана (максималната).

# 99
Аз не виждам какво има да пита...репликата си е реплика и е умалена (ширина на платката до колана 28,дължина от колана 33см)! Дали ще ти върши работа... по всяка вероятност да, а какъв им е проблема освен размера....качеството на платовете и закопчалките е съмнително.
Носех малката с реплика от 4-ия месец и ми вършеше работа, но с натежаване на бебето започнах да се притеснявам за закопчалките.Все още и става, а е към 70 см, но реших да я сменя.
Моят съвет е да се оглеждаш за секънд хенд или друга приемлива алтернатива са мей тай слинговете.

М/у другото през 5 страница обсъждаме темата с репликите  Peace  Laughing

# 100
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Като се разграничим от оригинали и реплики трябва да знаеш, че Ергото принципно е една от най-тесните раници.

Ако все пак се решиш на реплика, разгледай ОЛХ. Раниците там са от Алиекспрес, но поне ще имаш възможност да я разгледаш преди да я купиш.

# 101
  • София
Нека да се информира, така ще вземе информирано решение. Иначе, kalei, е права - възможността за проба прави купуването на реплика от България по-примамливо, но ако не се лъжа цената идваше по висока. То и репликите са различни, така че - мечо пух, огледай:)

И още една идея - можеш да вземеш оригинална раничка под наем или за проба, за да можеш да сравниш на живо и да прецениш за себе си кое ще е най-добре като сигурност, комфорт и бюджет.

# 102
Благодаря ви много за идеите  Hug , прочетох и по-ранните постове, но имах на предвид ако някой е ползвал точно такава...
Тук давате добри съвети, то ако не бяхте вие щях да се откажа от слинга, че все си мислех, че за новородено е поза люлка, а тя се късаше да реве в нея, сега преминаваме стълбите успешно, че без асансьор не се виждам как бихме излизали навън.
Една приятелка си намери едва втора употреба раница за 150лв, но пак ми е много, ще обмисля вариант да пробвам от продавалника или ще поръчам направо от Алито.
Ще пиша като се снабдим с раница може  да сме полезни на някой  Heart Eyes

# 103
Здравейте,момичета.Ние си имаме мандука раница обаче е студено на вън и ме е страх да я извеждаме.Бебчо имаше бронхолит до преди седмица и ме е страх да не вдишва студения въздух Confused Вие как се справяте със студения въздух и мъглата?

# 104
В мъгла аз не излизам, какво остава да извеждам бебе.

Общи условия

Активация на акаунт