Италия 147

• 42 455
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Купихме нова хлебопекарна и тя прави невероятно тесто за пица.И въпреки това едвам се справих с разстилането му в тавата.Много съм зле с тестените изделия...........а какви красоти гледам в нета ...

# 31
  • MI
Купихме нова хлебопекарна и тя прави невероятно тесто за пица.И въпреки това едвам се справих с разстилането му в тавата.Много съм зле с тестените изделия...........а какви красоти гледам в нета ...
Може би бъркаш съотношението брашно-вода, т.е. не е достатъчно меко? Би трябвало да е много меко, еластично и лесно за работа тестото за пица... Важно е и какво брашно ползваш, по принцип би трябвало да е 0, аз обичайно смесвам от твърда пшеница и обикновено 00, дори по-добре се получава. Само с 00 няма как да е същия резултата, не разбирам нищо от химия, но не било достатъчно 'силно' брашно и не втасвало по същия начин.  Thinking Друго нещо, което прави пицата много лесно смилаема (почти като истинската наполетанска) е да оставиш тестото 24 часа в хладилника след като вече е втасало (около 2-3 пъти увеличило обема си) и после го оставиш да втаса още един час и в тавата.
Извинявай за подробния нАучен подход, останало ми е от времето като работех в университета  преди 100 години Laughing

# 32
Може би бъркаш съотношението брашно-вода, т.е. не е достатъчно меко? Би трябвало да е много меко, еластично и лесно за работа тестото за пица... Важно е и какво брашно ползваш, по принцип би трябвало да е 0, аз обичайно смесвам от твърда пшеница и обикновено 00, дори по-добре се получава. Само с 00 няма как да е същия резултата, не разбирам нищо от химия, но не било достатъчно 'силно' брашно и не втасвало по същия начин.  Thinking Друго нещо, което прави пицата много лесно смилаема (почти като истинската наполетанска) е да оставиш тестото 24 часа в хладилника след като вече е втасало (около 2-3 пъти увеличило обема си) и после го оставиш да втаса още един час и в тавата.
Извинявай за подробния нАучен подход, останало ми е от времето като работех в университета  преди 100 години Laughing
А не се извинявай,знаем ги всички тези неща,внимателно слушаме Бончи  Mr. Green
Имах  в предвид ,че тестото беше лесно за разсточване ,еластично разкошно,ама аз с тези две леви ръце и това не успявам да разсточа и прехвърля в тавата.А иначе се получи тесто много еластично, абе като живо беше в ръцете ми .Правя го точно както си пише в книжката

# 33
  • MI
А не се извинявай,знаем ги всички тези неща,внимателно слушаме Бончи  Mr. Green
Имах  в предвид ,че тестото беше лесно за разсточване ,еластично разкошно,ама аз с тези две леви ръце и това не успявам да разсточа и прехвърля в тавата.А иначе се получи тесто много еластично, абе като живо беше в ръцете ми .Правя го точно както си пише в книжката
Кой(я) е Бончи?  Thinking

# 34
Известен е с фантастичните си пици.Често гостува на Клеричи

# 35
  • MI
Трябва да гугълна тогава, мерси Hug Аз обичайно с питане, гледане като другите правят и ровене из книги за регионална кухня се справям, но всеки нов източник е добре дошъл...

# 36
Трябва да гугълна тогава, мерси Hug Аз обичайно с питане, гледане като другите правят и ровене из книги за регионална кухня се справям, но всеки нов източник е добре дошъл...
Гледай по рай 1 готварското шоу на Антонела Клеричи ,има ммного интересни и хубави рецепти.Аз от там се научих да приготвям хубаво суго за пастата

# 37
  • MI
Гледай по рай 1 готварското шоу на Антонела Клеричи ,има ммного интересни и хубави рецепти.Аз от там се научих да приготвям хубаво суго за пастата
Кога го дават?

# 38
Кога го дават?
По обед всеки делничен ден към 13.30 май. newsm78

# 39
# 40
  • MI
Благодаря!  Hug За съжаление е много неудобно времето на излъчване, ще използвам почивните дни тази седмица да го видя

# 41
  • София
Свекървата готви наистина много добре, но накрая имах чувството че ще трябва да се търкалям след влака... Поне ме научи как да подобря лазанята си, мисля че за нова година ще трябва да направя  Laughing
Ще трябва да ни научиш и нас как да си я подобрим лазанята  newsm78
Аз пък нямам такава нужда .. фук фук. Crazy Party Mr. Green Joy

chef Еми явно си намерих източник на съвети за пастите и лазаните...има си тънкости, които си се предават от един на друг - в рецептите рядко си пишат пинизите  ooooh!

# 42
Благодаря!  Hug За съжаление е много неудобно времето на излъчване, ще използвам почивните дни тази седмица да го видя
Има сайт предаването , също и много видео в ютоб с предавания по дати, месец и години.
По късно ще ти дам линк.

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 00:53 от Markrit

# 43
  • MI
Супер, много ти благодаря! Намери ми ново занимание  Grinning Ще ми е интересно да споделяме опит, в кулинарната тема не видях нещо подобно, но може и аз да не съм се ориентирала още. Тъй като сега си стоя вкъщи повечето време, цялото време, което преди изкарвах в път до и от работа, пиене на кафе с колеги и т.н. го влагам основно в готвене...  Confused
Иначе за мен голямото откритие в италианската кухня не е пастата и пицата, а рибата и морските дарове. Невероятни рецепти има, напълно нова за мен област, ...

# 44
  • в едно миланско село
Мирена, моите съболезнования  Hug

Общи условия

Активация на акаунт