Съвместно съжителство

• 14 889
  • 173
  •   1
Отговори
# 150
Скрит текст:

- за храна ми дава - 150 лв. /Закусва вкъщи овесени ядки, варено яйце, кисело мляко. ,

Искаш пари от сина си? Shocked Нямам думи.

През ум няма да ми мине да искам пари от собствените си деца, освен ако не умирам от глад и нямам пукната стотинка.

Аха, трупове на животни е кофти, но маргаринец и палмово масълце е ОК.
Да, разбира се. Не можеш да сравняваш животно (прасе, кон, слон...) с листа на дървета или храсти...

По-скоро ми беше странно как Jesus каза, че те рядко ядели тестени неща, а изведнъж излезе, че за закуска ядат сандвичи, а за обяд - бургери (сигурно някакви вегетариански, защото нали не ядат трупове на животни) или предлага закуски, форнети и подобни.
Сега, не ми се иска да задълбавам, но на човек на работа все и едно кафенце ще му се припие, и водичка ще си вземе и т.н., ма темата ще стане прекалено дълга вече  Mr. Green
Добре, ще уточня. Не ядем макарони, кус кус, спагети, фиде... всичко тестено от този сорт. Това наричам гадости и не ги ядем.

Тя като възрастен човек е натрупала някакъв резерв, организмът й вероятно е растял в условия на ядене на трупове и без липса на основни вещества, но децата й ще израснат на картофи с моркови и царевица и няма как да си го изградят този резерв. Задължително е да включи поне по 100 гр. ядки на дете дневно, кисело мляко, извара и сирене.  
Много си заблудена и неинформирана. Наистина много. Но не си единствена, и доста други са като теб. Нямаш идея как работи организма, нямаш идея от какво има нужда и нямаш представа къде се намират нужните вещества, при това смяташ, че в месото има нещо полезно... Яж тоалетна хартия, поне не е вредна, за разлика от месото.

Добре, заблудена и неинформирана съм, ама ти като не си, можеш ли да направиш разбивка каква храна купуваш за 250 лв. - вид на продукта, количество и цена.

# 151
То Jesus изобрети нов метаболизъм, за който има разлика между макарони и форнети (разлика няма, и двете са преработена пшеница и за организма са едно и също: захар).

Сори, ама наистина си нямаш представа от хранене...

# 152
Добре, заблудена и неинформирана съм, ама ти като не си, можеш ли да направиш разбивка каква храна купуваш за 250 лв. - вид на продукта, количество и цена.
Не, ако мислиш, че си водя отчет и записвам... за един месец купувам всякакви неща, но не си правя труда да ги помня. Не съм предполагала, че в близките 2 години ще трябва да обяснявам на някого как да си прави бюджета за храната. Купувам продукти, нищо готово, защото сама готвя или мъжът ми готви. Зеленчуци, плодове, зърнени... не мога да ги изброя по килограми и цена. Единственото, което ме интересува, и запомням, е колко ще ни трябва за следващите 2-3 дни и готвя според това.

То Jesus изобрети нов метаболизъм, за който има разлика между макарони и форнети (разлика няма, и двете са преработена пшеница и за организма са едно и също: захар).

Сори, ама наистина си нямаш представа от хранене...
От човек, който яде трупове, това е похвала.

И обясних, че имам предвид тестените, които си готвите вкъщи, но нейсе. Кой да чете...

# 153

И обясних, че имам предвид тестените, които си готвите вкъщи, но нейсе. Кой да чете...

Може и да съм в заблуда, но ми се струва, че ръженият хляб, който редовно приготвям у дома е далеч по-добър от форнетите, сътворени от бяло брашно и маргарин, съдържащ знайни и незнайни боклуци.
За да не е спам, ще добавя, че 500 лв. за двама души, неплащащи наем е спартански малко на месец. Не го казвам от позицията на лигла. Осем години бях самотен родител, след като първият ми съпруг почина. Голямото ми дете тогава беше на 14, а малкото бебе. Така че имам чудесна представа как се прави бюджет, с който да отглеждаш деца без лиготии, но и без лишения. Но 1400 си е ОК за двойка без деца, дори и да плащат наем. Моите наематели са точно такава двойка- плащат ми 300 лв наем, та не е като да няма евтини наеми.

# 154
Айде стига с тия глупости - трупове на животни, не знам си какво! Не всеки може или е длъжен да бъде вегетарианец! Мен пък такива крайни изказвания неописуемо ме дразнят. Харесвам и уважавам вегани и суровоядци, но не ми се отдава физиологично да живеят като тях. Това значи ли да седна да ги обиждам, не, нали?

# 155
  • София
Много ви моля, да не превръщаме темата в бойно поле веге-месо.
Впрочем аз от НГ почти не ям месо, на 90 дневната съм и мисля че яденето за мен излиза с една идея по-скъпо.

# 156

Не, ако мислиш, че си водя отчет и записвам... за един месец купувам всякакви неща, но не си правя труда да ги помня. Не съм предполагала, че в близките 2 години ще трябва да обяснявам на някого как да си прави бюджета за храната. Купувам продукти, нищо готово, защото сама готвя или мъжът ми готви. Зеленчуци, плодове, зърнени... не мога да ги изброя по килограми и цена. Единственото, което ме интересува, и запомням, е колко ще ни трябва за следващите 2-3 дни и готвя според това.

Ти си точно от вегетарианците с промит мосък, които наричат месото мърша и трупове. Опасна си, защото използваш опасни за здравето сурогати, с които храниш децата си, убедена, че ги храниш суперздравословно, а не защото си вегетарианка. Вероятно поради липса на пари е цялата работа, но имаш огромен дефицит в културата си на хранене.

# 157

Има и то не малка..Особено ако ще си играем на здравословно хранене,както виждам ,че Jesus прави

Едното(фидето) е чист глутен/с някой и друг добавен ензим,/а другото,(форнетките)освен тези екстри е бъкано и с маргарин/модифицирана мазнина..

То кат се замисля,не знам кое е по гнусно..Хубава телешка пържола,или форнетки с маргаринче Laughing

п.п.Между другото..Имам позната,която също върти казани с картофи,леща и ориз и се опитва да убеди всички,че не е щото е циция,а щото така е по-здравословно..

# 158
Ти си точно от вегетарианците с промит мосък, които наричат месото мърша и трупове. Опасна си, защото използваш опасни за здравето сурогати, с които храниш децата си, убедена, че ги храниш суперздравословно, а не защото си вегетарианка. Вероятно поради липса на пари е цялата работа, но имаш огромен дефицит в културата си на хранене.
А тялото на умряло животно не е мърша... ок. Ами следващия път, като видите прегазена котка на улицата, вземете я и си я сгответе, като е нормално. Аз го смятам за извратено.

# 159
  • Blondeville
А тялото на умряло животно не е мърша... ок. Ами следващия път, като видите прегазена котка на улицата, вземете я и си я сгответе, като е нормално. Аз го смятам за извратено.

Jesus, честно, приеми, че нито е нормално да говориш по този начин за най-разпостранения модел на хранене, включващ месо, нито цитираните от теб неща от менюто ти имат нещо общо със здравословното хранене - бургери, форнети... Stop

Звучиш фанатично направо, не знам как някои хора успяват така да се изчаткат на тема вегетарианство/веганство

# 160
Абе то и домата като го откъсна вече е мъртвец,ма подробности ся Laughing

# 161
Ами...обикновено като утрепем нещо с колата, може да се изяде. Зайци, най-вече.

Сори, ама аз повече уважавам животните- не може да те отвращават, те могат да ти спасят живота и са за ядене. Може да не ги ядеш, като форма на аскеза, но да се гнусиш от тях не знам какви активи ти носи, освен високо самомнение колко си "чист".

# 162
Ами...обикновено като утрепем нещо с колата, може да се изяде. Зайци, най-вече.

Сори, ама аз повече уважавам животните- не може да те отвращават, те могат да ти спасят живота и са за ядене. Може да не ги ядеш, като форма на аскеза, но да се гнусиш от тях не знам какви активи ти носи, освен високо самомнение колко си "чист".

За каква чистота говориш?

# 163
  • Другата България
Звучиш фанатично направо, не знам как някои хора успяват така да се изчаткат на тема вегетарианство/веганство

Аз нямам против хората съзнателно да правят избор какво да консумират и какво не, но когато го натрапват на децата си, лишавайки ги както вече се каза от ценни ....елементи за съзряването и развитието им, съдържащи се в продуктите, от които съзнателно ги лишават...това вече ми идва в повече.

# 164

Аз нямам против хората съзнателно да правят избор какво да консумират и какво не, но когато го натрапват на децата си, лишавайки ги както вече се каза от ценни ....елементи за съзряването и развитието им, съдържащи се в продуктите, от които съзнателно ги лишават...това вече ми идва в повече.

О, това вегетарианци и вегани са... Доста пощурели хора повечето. Моя позната не даваше на ротвайлера си месо, после като роди и на детето също. Както и яйца. Все си мисля, че каквото причиняваш на себе си, си е лично твоя работа. Но когато невръстни същества зависят от теб и да ги третираш така, малко ми дойде и на мен в повече

Общи условия

Активация на акаунт