Съвместно съжителство

• 14 890
  • 173
  •   1
Отговори
# 135
"Едната е с картофи, чушки, патладжан, домати и моркови, другата с картофи, грах, броколи, моркови и царевица (е, това ако не е разнообразно, здраве му кажи)"

Ами хич даже не е разнообразие, наглед има много продукти, но си е недоимъчно хранене.

Холин откъде? Омега-6 мастни киселини?
Ти, като готвиш, по 30 зеленчука ли слагаш в тенджерата? Надали. Разнообразно е самото ястие...

Ами слагам 5-6 лятото, 3-4 през зимата. Но не само зеленчуци.

Освен това царевицата е зърно, не зеленчук.

А тоя обяд с геврек или форнети...айде моля ти се! това не е храна, това е фураж.

Но иначе с доходи за двама над 1500 лв. в София може доста добре да се наредят, а и да е наистина възпитателно. Ще трябва малко бюджетиране, но не много.

# 136
Аха, трупове на животни е кофти, но маргаринец и палмово масълце е ОК.

# 137
Не, то е ясно, че и с 2 може. Но това ли е смисълът на живота? Да работиш, за да мизерстваш и да си броиш стотинките?
Иначе по казуса - 1400 лв. са добър доход за двама млади, гаджета или младоженци. Вярно, може да не са нашироко като при мама и тати, но няма и да мизерстват. Друг е въпросът, че така е по-педагогично. Да се научат да си правят сметката.
А ако успеят да се справят с по-ниски доходи и връзката им не се разпадне, значи наистина може да създадат стабилно семейство. И да се справят успешно с 200, когато започнат да си ги заработват.  Simple Smile
  202uu  Е, това мнение много ми хареса!
И аз мисля, че за голям град 500лв. са малко за двама. Моите разходи идваха почти толкова +- с включен разход наем 150лв. Без кола и без скъпа карта за фитнес (големи разходи са си, при мен ги нямаше) - става. Но пък не бях сама на квартира, та за ток и вода повече от по 50-60лв. рядко сме събирали.
Но се убедих, че не съм луда да си мисля, че с 1400лв. ще си живеят хората съвсем спокойно на квартира. Laughing

# 138

Като ядеш палмово масло, все едно ядеш труп на органгутан и други екзотични джунглови хайвани.

А тая карта за фитнес за какво е? Има едно безплатно действие, нарича се "движение". Или си купуваш тежести у дома на цената на 3 месечни карти за фитнес и си тренираш.

# 139

Като ядеш палмово масло, все едно ядеш труп на органгутан и други екзотични джунглови хайвани.

Леле, представих си как някой е приклещил един клет орангутан и екстрактира масло от него. hahaha

# 140
  • Другата България
С риск и аз като Google76 да бъда обвинена, че си държа мъжа гладен, нашите разходи за пазаруване много рядко надвишават 260 лева.
Обядът в офиса ни е 5-10 лева на човек на ден - нещо готвено с хлебче и десерт.
22 /средно/ работни дни *минимумът, посочен от теб - 5 лв. за двама души =220 лв. за двама само за обяд.
И 260 лв. посочените от теб, та ги докарахме пак около 500 лв. само за храна. Peace

# 141
Ок, да направим тогава тази сметка, макар че аз не вярвам, че ще изхарчат 500 лв само за храна, но ок:
500 лв храна
400 лв наем
200 лв сметки - пак, това не са 2ма родители, а 2ма млади човека, които не висят по цял ден вкъщи и аз не виждам как ще плащат повече. Ние плащахме нещо от порядъка на 110-120 лв общо сметки, когато бяхме под наем. Сега положението не е много по-различно.
300 лв - за глезотии

Е, ок. Няма да ходят на спа всяка събота и неделя, ама чак пък мизерстване, айде сега. На куп щастливи и разбиращи се семейства не им остават никакви пари в излишък на сметки и храна, а са заедно и деца имат, пък двама влюбени няма да се справят така. Може би просто не са толкова влюбени, че да си струва.

# 142
Google, въобще не ме интересува готвенето ти  Laughing
Ние вкъщи пък не ядем тестени неща. Не ядем хляб, спагети, джънк, маргарини, майонези и от сорта.  Готвенето ми е по-скоро  хоби и обичам да го правя, но държа като готвя да е с качествени продукти. Също така ядем доста сезонни плодове и ядки. Не пропускаме хранене и не сме затлъстели. Даже откакто започнах да се храня редовно и да внимавам какво ям - отслабнах  Laughing
Да, мъжа ми яде повече, но какво да го направя. Общо взето много зле влияе на семейния бюджет с това ядене  Laughing Нооо, много вече оспамихме темата. Мисля, че авторката си направи правилните изводи, затова смятам да спра.

# 143
Google, въобще не ме интересува готвенето ти  Laughing
Ние вкъщи пък не ядем тестени неща. Не ядем хляб, спагети, джънк, маргарини, майонези и от сорта.  Готвенето ми е по-скоро  хоби и обичам да го правя, но държа като готвя да е с качествени продукти. Също така ядем доста сезонни плодове и ядки. Не пропускаме хранене и не сме затлъстели. Даже откакто започнах да се храня редовно и да внимавам какво ям - отслабнах  Laughing
Да, мъжа ми яде повече, но какво да го направя. Общо взето много зле влияе на семейния бюджет с това ядене  Laughing Нооо, много вече оспамихме темата. Мисля, че авторката си направи правилните изводи, затова смятам да спра.
Ами чудесно.  Peace Ние ядем хляб рядко, маргарин и майонеза - никога. Спагети - веднъж в месеца, че и двамата ужасно обичаме. Джънк - не. Само не разбрах за какво след всеки мой пост бяха реакциите в стил: И да, ядете салами, хлябове и джънк и това ви е при все, че не съм споменавала нищо от посоченото в менюто ни, но... си права, че вероятно авторката е успяла да види ситуацията от всички страни вече. Дано успее да прецени кое й е възможно и кое не.  Peace

# 144
Виж сега, аз досега, освен в последния си пост, никъде не съм те цитирала. Това че ти се разпознаваш в моите постове си е твой проблем  Laughing
По-скоро ми беше странно как Jesus каза, че те рядко ядели тестени неща, а изведнъж излезе, че за закуска ядат сандвичи, а за обяд - бургери (сигурно някакви вегетариански, защото нали не ядат трупове на животни) или предлага закуски, форнети и подобни.
Сега, не ми се иска да задълбавам, но на човек на работа все и едно кафенце ще му се припие, и водичка ще си вземе и т.н., ма темата ще стане прекалено дълга вече  Mr. Green

# 145
С 1400 лева може да се оправят двама човека, без да имат някакви екзистенциални липси. Ама недейте вашите сметки и разходи да ги проектирате върху други хора, когато в тях има нещо неестествено като ядене по-рядко, отколкото е нормално или липса на жизненоважни вещества.

Смятам, че при много добре балансирано меню е възможно човек да е вегетарианец и пак да се храни добре. Но това не става с 250 лева за петима души на месец. Конкретната потребителка е просто за затвора, защото го причинява не само на нея, но и на деца. Тя като възрастен човек е натрупала някакъв резерв, организмът й вероятно е растял в условия на ядене на трупове и без липса на основни вещества, но децата й ще израснат на картофи с моркови и царевица и няма как да си го изградят този резерв. Задължително е да включи поне по 100 гр. ядки на дете дневно, кисело мляко, извара и сирене.  

# 146
  • Другата България
Абсолютно съм съгласна с теб.

# 147
Ако имате някакъв съвет или опит в подобна ситуация ще съм ви благодарна да ги споделите.
Сигурно ще повторя някой преди мен, но.... няма как:

Запретнете ръкави, станете финансово независими и освободете едни 500 лв. за наем.

Толкоз.

# 148
  • Русе
Ние сме двама, нямаме деца все още и живеем на квартира. Месечен доход... малко по-малко от 1400лв и се справяме без да мизерстваме. Вярно, че не ядем хайвер и не ходим по кръчми през ден, но смея да кажа, че не живеем лошо. Плащаме 250лв наем (не в София, в Русе), лятото сметките са около 100лв, но зимата стигат и 300 (отопление, вода, интернет, ТВ), поддържаме автомобил, както и домашни любимци (грубо 70лв за месец, ако не боледуват). Готвя, но понякога поръчваме нещо готово или хапваме навън (поне веднъж седмично). Освен това половинката е успял да спести някой лев (малкичка сума, ама ще плати тока някой месец), което вероятно ще ни е  от полза, тъй като започва собствен бизнес, който няма да има твърда заплата. Та... с 1400лв двама души се оправят, пък било то и лишавайки се от някоя глезотия. Не знам в София как са нещата, може и да не съм права, но гледайки и хората около мен, пък и познати, живеещи в София, това не е никак лош доход за двама млади и здрави хора. С деца предполагам нещата са много различни.

# 149

- за храна ми дава - 150 лв. /Закусва вкъщи овесени ядки, варено яйце, кисело мляко. ,

Искаш пари от сина си? Shocked Нямам думи.

През ум няма да ми мине да искам пари от собствените си деца, освен ако не умирам от глад и нямам пукната стотинка.

Да, разбира се. Не можеш да сравняваш животно (прасе, кон, слон...) с листа на дървета или храсти...

По-скоро ми беше странно как Jesus каза, че те рядко ядели тестени неща, а изведнъж излезе, че за закуска ядат сандвичи, а за обяд - бургери (сигурно някакви вегетариански, защото нали не ядат трупове на животни) или предлага закуски, форнети и подобни.
Сега, не ми се иска да задълбавам, но на човек на работа все и едно кафенце ще му се припие, и водичка ще си вземе и т.н., ма темата ще стане прекалено дълга вече  Mr. Green
Добре, ще уточня. Не ядем макарони, кус кус, спагети, фиде... всичко тестено от този сорт. Това наричам гадости и не ги ядем.

Тя като възрастен човек е натрупала някакъв резерв, организмът й вероятно е растял в условия на ядене на трупове и без липса на основни вещества, но децата й ще израснат на картофи с моркови и царевица и няма как да си го изградят този резерв. Задължително е да включи поне по 100 гр. ядки на дете дневно, кисело мляко, извара и сирене.  
Много си заблудена и неинформирана. Наистина много. Но не си единствена, и доста други са като теб. Нямаш идея как работи организма, нямаш идея от какво има нужда и нямаш представа къде се намират нужните вещества, при това смяташ, че в месото има нещо полезно... Яж тоалетна хартия, поне не е вредна, за разлика от месото.

Общи условия

Активация на акаунт