Съвместно съжителство

• 14 900
  • 173
  •   1
Отговори
# 45
Ми то и ние живяхме един месец пробно, ама ако ти кажа, че след като се взехме беше много по-различно Laughing Вече нещата са други. Абе изчакайте си 2-3 месеца щом имаш вариант, дето се вика 2 години си изтърпяла. Ама без компромиси няма как да стане, и без трудности. Ако може - да сте живи и здрави да си се радвате на щастието! Grinning

# 46
Аз доколкото разбрах след 2-3 месеца ще имате собствено жилище? Изчакайте тогава.

# 47
Заживяването заедно само по себе си има моменти. Simple Smile И ние бяхме заедно почти съвсем за известен период от време и всичко беше по мед и масло. Когато официално заживяхме заедно си имахме известни търкания и моменти на напрежение. Свикването с нов човек в ежедневието изисква доста усилие.  Peace

# 48
  • Blondeville
Ние заживяхме заедно някъде след месец и нещо заедно, абе почти веднага. И въпреки ремонтите, майсторите, обзавеждането и всички останали битовизми, не сме имали никакви проблеми, веднага се стиковахме сякаш си бяхме живяли заедно винаги. С бившия ми приятел също живяхме заедно, може би малко повече от 2 години, там съвместното съжитество си имаше своите сътресения и проблеми, което само по себе си беше знак, че и връзката ни явно е имала проблеми.

Колкото по-рано заживее една двойка заедно, толкова по-добре според мен. Нещата много бързо се изясняват - или си пасвате или не.

# 49
Заживяването заедно само по себе си има моменти. Simple Smile И ние бяхме заедно почти съвсем за известен период от време и всичко беше по мед и масло. Когато официално заживяхме заедно си имахме известни търкания и моменти на напрежение. Свикването с нов човек в ежедневието изисква доста усилиеPeace
Освен това усилие да си прибавят и новите проблеми - драстично намаляване на разходите, лишаване от много неща. Има разлика да получаваш 700 лв. /за по-лесно им деля дохода поравно/, да живееш без да плащаш наем, сметки, храна /или ако се плаща е минимална сума/ и да си ги харчиш за колата, някоя дрешка, кино, кафенце, евтина козметика /защото с тези пари..../.

След като очаквате някаква промяна до 2-3 месеца, според мен е по-добре да се изчака. Бедността не е най-добрия приятел на любовта, особено ако е дългосрочна.

# 50
Промяната е вече след 1-2 месеца.  Laughing Отгде ги намирате тия теми, чааак от миналата година.  Grinning

# 51
Промяната е вече след 1-2 месеца.  Laughing Отгде ги намирате тия теми, чааак от миналата година.  Grinning
Ми да се сети авторката да каже как е след промяната, настъпила ли е, какво става.

# 52
  • Sofia, Bulgaria
Още няма промяна поради настъпили доста неприятни моменти(финансови и здравословни), но явно всичко с времето си.

# 53
Ние заживяхме заедно (въпреки, че само аз работех тогава, поради здравословни причини на мъжът ми), когато мина година от връзката ни... и да ви кажа, всички недоразумения до тогава по този начин се изгладиха. Разбираме се отлично. Simple Smile Въпреки, че не плащаме наем пак финансите ни си вървят.. но няма как.. С малко или много доходи, под наем или не, има ли любов и разбирателсво всичко се постига!

# 54
И аз мисля,че за 2-3месеца може да се преживее преди да се съберете.Както е писано по-горе 2 1/2 наема трябва да приготвите за квартира.И не знам къде има реални наеми от 400лв. в Гео Милев или за едностаен ап.става дума?

# 55
И аз мисля,че за 2-3месеца може да се преживее преди да се съберете.Както е писано по-горе 2 1/2 наема трябва да приготвите за квартира.И не знам къде има реални наеми от 400лв. в Гео Милев или за едностаен ап.става дума?

За двустаен - две стаи с две тераси плюс големи кухня и баня, като е доста голям - всъщност е етаж от къща. Едната стая също е много голяма, докато другата е по-малка за сметка на огромната тераса. Но приятелят ми плаща почти толкова за едностаен апартамент в блок.

# 56
  • Пловдив
Извинявай много, но с този доход спокойно може да си купите жилище, колкото и невероятно да звучи. При ипотечното кредитиране не се гледа навсякъде осигурителния доход, така че имаш възможност. А после като получиш другото имаш няколко варианта:

- даваш го под наем и с парите си плащаш вноската на новото жилище, така накрая ще имате два апартамента
-продаваш го и си погасяваш кредита
-продаваш и двете си биеш шута някъде Mr. Green

# 57
Беше ми забавна тази тема да я чета.
Авторке, звучиш ми доста наивно. Значи е сътресение да живееш извън централната част и да ползваш градски транспорт? А къде си оставяш колата? На синя, зелена зона? То там защото е стотинки на ден, нали.
И мислиш, че един месец пробно е нещо? С бившия ми приятел две години живяхме заедно и чак след половин година изгладихме различията. Няма как да не ви застигне битовизма.
А компромиси има и винаги ще има. Представи си се изнесете и единия от вас остане без работа? Пък било и без наем, както пишеш ти? Не ми се мисли какъв апокалипсис ще е тогава.

Май проблема ти е повече в главата, а не в банковата сметка. Ако не сте готови за подобно нещо и ти (той) си търсите оправдания, ами няма и да бъдете.

Моя приятелка с 1000 лева заплата плащаше кредит от 400 лева на месец за апартамента, отделно плащаше и собствените си сметки по него. А родителите й се пенсионери и те общо не взимат повече от 500 лева пенсия. Значи трима с 1500 общ доход, два апартамента и кредит 400 лева. Да, не стигаха парите. Но се оправяха. Сега работи за повече и е добре, но година и половина така беше.

Така че може, просто на вас не ви се иска да се лишите от удобството на живота вкъщи.

# 58
Иначе доходите ни са около 1400лв общо, но накуп изглеждат прилична сума, а разпръснати в разходи са нищо.
Лигава работа... Аз съм издържала 2 деца самостоятелно на квартира с около 800лв на месец, вие с 1400 не можете да се оправите!
Е, не купувах дрехи всеки месец и не държах бойлера включен денонощно. Но иначе... за к'во ги харчите? По барове ли ходите всеки уикенд? В OLX има двустайни и за 300 лв, сметките на месец ще са ви около 100 лв, оттам нататък разполагате с хилядарка да си я правите каквото искате. 200лв за ядене да кажем - ще готвите и ще ядете манджата и на следващия ден, няма само да купувате от пицарии и да се храните по ресторанти. Ще се научите какво са ориз, кус-кус, гювеч... всякакво ядене, направено в голямо количество, стига за няколко дни, а и вие сте само двама, ние бяхме трима и с доходи на половината на вашите... лигава работа... Та да кажем, че за храна ви отиват още 200, остават ви 800 чисти за КЕФ! Еми малко пораснете и смятайте по-реалистично. Вие сигурно сте го сметнали... квартира на центъра за 800 лева... Че вие и това да направите, с останалите 600 пак ще се оправите... Лигава работа.

# 59
А защо трябва съзнателно да си причиняват това - да живеят в мизерия? Ако по непредвидими причини ти "дойде до главата", е друг въпрос - гледаш да се справиш. Но, осъзнат избор.... особено за млади хора... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт