Да е здрава и щастлива Новата Година за мами и бебоци от Декемврийската дружина!

• 36 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
И аз съм на мнение, че не бива децата да се лъжат или да се отклоняват въпросите им относно "неудобните" въпроси. Просто трябва внимателно да се подбират думите и се даде някакво достъпно за тях обяснение на нещата. Като стана дума за къпането, аз също се къпя заедно с дъщеря ми и даже онзи ден си мислех, малкия като порасне, как точно да процедирам, доколко е уместно да се къпя и с него, все пак ще е доста мъничък още, но пък определено ще забележи разликите. Simple Smile

# 676
Да споделя опит и аз и се надявам да бъда полезна:

за стимулирането на кърмата - ако сте привърженици на хомеопатията Ricinus communis 5 CH, вземат се 3пъти на ден по 5 гранулки, на мен литрите чай, сок и айрян не ми помогнаха, само това

за пишлетата на момченцата - от опита ми с баткото и препоръките на педиатърката ни, не забелвахме, но след навършен месец всяка вечер при баня отваряме до където може и измиваме добре, така при баткото без травми се отвори около 2-3 годинки, надявам се и сега така (лекар ми обясни, че ако се направи, докато са много малки има голям риск да се слепи бързо обратно а също и да не може да се върне кожичката в някои по-редки случаи)

А в аптеките ли се продава и трябва ли рецепта? Аз пия всякакви чайове, последно купих на Веледа 11лв, поръчах Фенугрийк от един сайт, но ефект нямам. Признавам, че сега като излизаме навън съм намалила течностите.

Нашият батко като стана на 6 мес. ни пращаха на хирург да му забели пишката (е, на ръка де, не с инструменти), но той има къса юздичка и лесно залепва.

А днес бяхме на консултация. Дари е качил 1070г (5330) и е 58см, увеличиха ни Вигантола на 3к. Отложихме ваксината, че сме контактни на вирус. Той също спи основно върху мен, а аз нямам нищо против; често си го гушкам. Баткото толкова бързо порасна, че не можах да му се нагушкам от страх да не се разглезел...

# 677
  • на брега на морето
И аз мисля, че не е хубаво да се завоалират и отклоняват въпросите на децата. Peace
Мимаса, имай предвид, че изцеденото количество може да е съвсем различно от това, което изсуква бебето. То вероятно изсуква повече. Аз не бих се занимавала с цедене и да му предлагам цеденото. Така ще се научи и няма да иска да суче после. И някои бебета просто обичат да си посукват по-дълго. Като го кърмиш гледай да няма какво да го разсейва, да е тихо и спокойно, и да няма други хора наоколо(по възможност). Иначе някои бебета почват да се озъртат и се проточва кърменето. Hug
Мен хич не ми пука, че са момчета. Гушкам си ги и си ги целувам когато ми се ще. Heart Eyes Тук така и препоръчват, малките деца много трябва да се гушкат, за да израстнат спокойни и самоуверени. Hug

# 678
Момичета, кажете какви упражнения трябва да правят бебоците на два месеца? Някакви за укрепване на гръбче, крачета, ръчички..? И с какво трябва да ги занимаваме, освен активната гимнастика, която вече му писна на Вики..

# 679
Привет!  bouquet
Днес бяхме на първата ни консултация (отложиха я заради грипната епидемия) и се оказа, че сме наддали 1600 гр.  smile3532 и към момента беборанчо е 4700 гр.
Все си знаех, че е пораснал, но като ми казаха - се опулих! #CrazyДобре че ЛЛ каза, че е нормално за кърмените бебета!Освен това сме се издължили с 3 см. - станал е 53 см.
Бях му облякла гащеризончето от изписването - след подуването на памперса, копченцата отдолу не можеха вече да се закопчеят!...Дебеланчето ми то! Hug Ами как няма като всяка вечер продължава да суче по 3-4 часа!

Изписаха ни нови капки за коликите - колийф, и ще ги менкаме с абоколикен и еспумизан.
Също и вит.Д на Jamieson по 1 капка. Пишлето ни се забелва лесно и само, така че дано нямаме там проблеми.

...Ами това е най-важното...само ме е яд, че от многото въпроси, забравих да питам, дали се прави гимнастика във втория месец и трябва ли да ходим на ортопед!? newsm78

Сега продължаваме с цоцането!

# 680
  • на брега на морето
Просто е хубаво като е будно да лежи от време на време по корем. Докато не почне да протестира. Ако се сърди- трябва веднага да се обърне обратно на гръб. Peace Аз го слагам на гумената постелка и там сам си се вихри, през повечето време. Най-много да сложа ръка да си оттласква крачетата, както вече писах. Hug Тази гумена постелка беше скъпичка, но е една от най-хубавите ни покупки(купихме я Кирил като беше на 3 мес).

# 681
Аз му правя такава гимнастика: кръстосва ръцете отпред, после опъвам настрани, после нагоре-надолу, крачетата като колело и притискам леко към корема, после като колело, но с потупване по леглото с краче; хващам крачетата под бедрата и завъртам; и оттласкването, дето Мелина писа. От време на време го слагам по корем, но той не обича много-много, въпреки че спи по корем върху моя. Това нз до кой месец се прави, но го правя от началото. Ще погледна тук в една книга.

А операцията и мен ме наболява, но след като бебето ме изрита яко в корема. Също кожата ме боли, и линеа негра си стои.

Днес на консултацията питах за стряскането, дето онзи ден с вас си "говорихме" - каза, че потенето и стряскането са признак за дефицит на вит.Д и ни го увеличи на 3к., понеже бил много пораснал. И нещо още се изследвало, но след 3.месец. А забравих да питам за ортопед...

# 682
#2gunfire Ииии значи  #Cussing out и аз забравих да питам за стряскането!А през деня се стряска много често и размахва ръчички!

# 683
  • Варна
Dakota това е лекарство от хомеопатията на Боарон има ги в почти всички аптеки и е без рецепта (само ако не си ползвала хомеопатия - 15 Мин. преди и след гранулките не се приема нищо)

За ортопеда аз питах и педиатърката ми каза на 1 месец (ние на 1 не сме ходили тя ни прегледа и сметна че няма нужда) след това на 5, също в 5 или 6 се правело ехо на коремче - бъбречетата и отделителната система се гледали главно

# 684
десивб, благодаря! Hug
някой още беше споменал за това, но сега ме подсети.

# 685
Малката я заведох на ортопед но ок 50'тия ден. Показани упражнение което се нарича жабче . Погледоа тазобедрена  кост и ни каза, че вече е започнала да обраува ядро, даже по -рано от обикновено. Следващото ни посещение ще е 4 м.
Искам да питам мамите, които са сложили шествалентната ваксина как са я приели бебоците?

# 686
На нас ни сложиха ваксините преди два дни,добре ги приеха децата,малко плакаха имаха лека температура но има дадох панадол бебе и сега са добре

# 687
  • София
И ние бяхме на консултация миналата седмица!
Девойката е наддала 700 грама от изписването, което малко ме озадачи, защото е доста лакома и си изяжда всичко, което И давам, нищичко не връща  Laughing  та очаквах, че ще е качила повече! Иначе на височина сме дръпнали със 7 см. , което пак ме озадачи и се замислих дали в родилното са я измерили правилно 50см.

За гимнастиката- казаха ни да я поставям по корем, опряна на лакти! Тя се задържа доста дълго време, но определено не И харесва и се сърди!
Иначе е много жилава, много е силна и раздава страхотни шутове, не престава да размахва ръце, както каза Мелина, само да има от къде да се оттласне, избутва се яко!

# 688
  • София
аз вчера се мерих при сестра ми, измерих и Огнян.Имам кантар, но той показва различно във всяка стая, та се измерих там и сега ще слагам кантара там, къдеот показва същото  Laughing
Та аз се измерих 56, не съм мръднала от след раждането.Тогава бях 56.6, то това 600 е някое ядене или дреха. С бебето се премерих 61.6, което прави разлика от 5600  newsm78 Но хич не ми се вярва да е толкова.На 12 този месец го измериха 3700, няма как за две-три седмици да е станал над 5 кг. Нали  Laughing
Иначе си има въртележка вече з алегло, купих една на таф тойс.Кръгче с увита лиана, долу висят зебра, маймуна и слонче. Но му падат ниско, защото му е повдигнат матрака от едната страна. И тъпата зебра все запира с крака и спира въртенето  #2gunfire Ще я повдигна някак, но си ми харесва.Той я гледа, но го е страх.Мята ръце и като докосне някое започва да реве  Laughing

# 689
  • на брега на морето
Ирайн, според мен може и да е станал. Simple Smile Може и като го теглиш да сгънеш една хавлиена кърпа на две, да я сложиш на кантара и да го занулиш с нея. После слагаш Оги по гръб отгоре и и го теглиш. Аз така тегля Бобо на ел. кантар вкъщи. Последния път като го водих на акушерка, го изтеглих и вкъщи, и нямах отклонение.Hug

Общи условия

Активация на акаунт