Отговори
# 270
Госпожата Heart Eyes Hug, мерси, че оценяваш усилията ми newsm51 Като си нямаме филмче да коментираме, трябва да си намираме теми Wink Това, че не робува на марки и сам го е казвал и ние нямаме никакви основания да не му вярваме след снимковия анализ Simple Smile Peace

Много хубави новини, благодаря и  за тях   newsm51 Сигурна съм, че на много няма да се харесат Simple Smile Сега се сещам за Берен, четох в контакта, че с Кенан присъствали скоро на тържество на свои приятели по повод 20 годишнина от сватбата им. Кенан ги изненадал, като излязъл на сцената да ги поздрави с песен и си пожелал и те с Берен да имат късмета да празнуват след 20 години съвместен живот сред приятели. Ами нямам какво повече да коментирам, освен както турците казват в такива случаи - иншалах Wink  Heart Eyes

Айра Heart Eyes Hug, може пък да има няколко еднакви Heart Eyes

# 271
  • AMS
Цитат
Дива, благодаря за коментара  Ако може само едно разяснение. Така както го чета, с почти всичко съм съгласна, само не разбрах защо точно този финал си очаквала

Миси,  Hug не ми се пишеше нов пост в темата, защото виждам, че сте на друга вълна.
Да, наистина малко лошо съм се изразила, но не успях да се редактирам.
Имам предвид, че ако сериалът не беше спрян предсрочно, очаквах на финала КС да се самоубие, както е в действителност.
За мен това щеше да бъде финалът, който ме удовлетворява.
А, финалът, който видяхме в 21 еп., за мен, е нереален.

Използвам случая да добавя, че според мен, Петро сам даде идеята на КС как да го накаже. Мисля, че той щеше да убие Аля по същия начин.

Госпожата,  

А, да и за посещението на Къванч в Холандия /Утрехт/ -  
Ще кажете дойде ѝ на крака и тя не си мръдна пръста.
Не е така.
Следих новините и пресата, но нямаше инфо.
Просто визитата му беше неофициална и изключително кратка.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 17:28 от D*i*v*a*

# 272
Дива Hug, благодаря за отговора и аз така го разбрах Peace Предсрочното спиране на сериала не им пречеше с няколко думи на края да споменат, че С се е самоубил, което има логика, че все пак не е могъл да превъзмогне носталгията към Родината, както и любовта към Ш, от която толкова се опитваше да избяга Peace  Ама, нейсе, нали ги събраха с М и оставиха впечатление, че живели дълго и щастливо в мир и любов, което очевидно не е било така Peace
Иначе коментирай каквото си прецениш, ние нямаме конкретни теми затова си измисляме Simple Smile
Колкото до Холандия, ако наистина си е купил къща там ще се наложи да идва по-често, така че ще чакаме новини тогава Simple Smile Hug

# 273
Привет, няма да крия, много съм доволна, че се поднови дискусията за КСШ. Не съм от върлите фенове на Къванч, не гледам ЗП, не ме вълнува Башак, така че се радвам на постове по темата КСШ.
Дива  Hug чудесно е, че се включи, провокира ме да пиша и аз.

Понеже заглавието е "Курт Сеит и Шура", въобще не очаквах филмовият разказ да стигне до трагичния край на Сеит. Очаквах разказ за този отрязък от живота му, който е свързан с Шура и бягството им от Русия. Но очаквах също, да ни покажат как събитията опустошават душата му и го довеждат до самоубийство. А нищо подобно не видях. Точно както казва Миси, оставиха впечатлението, че са живели дълго и щастливо с Мурка, в мир и любов.

Цитат
И още няколко уточнения, от всичко прочетено и видяно до тук.
Курт Сеит Еминов е турчин, роден в Крим.
Офицер от царската армия не би помагал на тези в Турция, които искат да свалят султана и да обявят републиката, но всяко правило си има изключения.
Въобще ценностната система на КС е объркана, както от произхода му, така и от времето, в което е живял. Един вид дърво без корен. Сривът му е жесток.
За това не съдя КС сурово.
За това и накрая сам слага край на живота си.
Той самият се ненавижда.

Дива, навярно си права, много добре си определила Сеит - дърво без корен.
Аз преди време, след еп. 6, бях писала нещо в същия дух - че Сеит и Шура умират тогава, заедно с родителите, Миша и Осман, а всичко след това е само видимост, опит да оцеляваш, да вървиш, да говориш, като кукла. Без живот, без душа.
Опитвал се е да съживи нещо в себе си, с водка, жени, песните на своя край, измъчвал се е от носталгия, от непреодолима мъка по изгубената любов, но не е успявал, и така до края.
Ей това очаквах да видя в сериала, а не щастлив доволен Сеит, на маса сред семейството си.

Да уточня още, че Сеит не е турчин, а кримски татарин. Може би не е толкова важно, но все пак.
Цитат
Кримските татари са тюркски народ, приел исляма през 13 век, които са 3-та етническа група в Автономна република Крим, Украйна.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%B … D0%B0%D1%80%D0%B8

Цитат
В продължение на 300 години Крим е част от Османската империя, преди да бъда анексиран от Русия.
Цитат
Кримските татари са наследници на онези хора, които по времето на близо 300 вековното господство на Османската империя на полуостров Крим, са приели исляма като своя религия, а турския - като свой официален език.

http://www.dw.de/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8 … %D1%8F/a-17483011

Исторически са свързани, имат една религия и език, сходни обичаи, но все пак Сеит не е турчин.

Между другото, сериалът можеше да бъде с много по-силни послания към аудиторията, вместо да го превръщат в любовна мелодрама. Имам предвид кадрите с Ататюрк, а и събитията в сериала, свързани с участието на Сеит, Джелил и другите в освободителната борба. Някак много неясно бяха показани, а са важни. Още повече, в днешната политическа обстановка, когато отново се води борба за запазване на светската република.

# 274
  • София
Мен хич не ме бива в дискусиите, но с удоволствие ви изчетох!   bouquet  
Затова пък ме бива в търсенето на новини, снимки и всякакъв вид информация. Ето за тези от вас, които харесват Фахрие и следят развитието й, ново нейно интервю, което вече е преведено от рускините, както и снимките към него.
Става все по-красива!

Скрит текст:
Фахрие Эвджен дала репортаж журналистке Айсун Озун в журнале Haber Turk. перевела Алина Лиева для группы http://vk.com/diziturk

"Холодные" откровения от Фахрие Эвджен.

Несмотря на то что, родилась и выросла в холодной стране, любит снег и зиму, вопреки мнениям Фахрие Эвджен одна из дружелюбных и приветливых актрис. Прочитав заголовок это статьи ,не подумайте что девочка очень холодная. С красавицей ,которая стала новым лицом известной марки, мы поговорили о погоде, кино и красоте.На улице очень холодно ,но только девушка приехавшая из Германии может ходить в легком платьице . Она может на холодном, мокром мраморном полу на каблуках ходить не падая , словно звезда. На фотоссесии с ее лица не сходила улыбка и настрой, она безупречно позировала. Те кто пишут, что она капризная, не смогут меня в этом убедить, ведь она часами может работать на холоде, без возражений.
Фахрие: "К холоду я привыкла, ведь я родилась и и выросла в Германии, я даже люблю прохладу. Когда я приехала в Стамбул мне было тяжело перестроится, климат этих стран очень разный. Особенно тяжело мне бывает в жару. мне становится плохо по ночам, если очень жарко и я сразу начинаю искать прохладную комнату. "

Журналистка: "Я могу тебя обрадовать ,предстоящий год говорят будет прохладным"
Фахрие : "Прекрасно!) Ведь снег и дождь в зиму это вещи необходимые.
Журналистка:"А если замерзнет пролив ,что ты на это скажешь?
Фахрие: "Для меня очень даже хорошо (смеется)
Журналистка: "Ты не серьезно! кто может говорить о 3-4 месяцах суровой зимы
Фахрие: " Я очень люблю снег. Снег ,природа. лес для меня отличное сочетание. Я не против маленького ледникового периода, пусть приходит)))
Журналистка : Конечно, в то время когда мы об этом мечтали ,ты жила среди этого
Фахрие : Когда там выпадает снег, он держится на земле не менее 2-3 недель, не таит. Настолько там холодно. Весна, лето и осень пролетают быстро. Поэтому тут для меня очень жарко.
Журналистка: Когда ты скучаешь по холоду ,ты убегаешь в Германию?
Фахрие : если бы и хотела, не получается, у меня не бывает времени. Хотя с детства я привыкла именно зимой приезжать в Стамбул, на каникулы. Я люблю период нового года и всю эту атмосферу и конечно по возможности навестить своих родных
Журналистка: Вы скучаете по местам где прошло ваше детство?
Фахрие: Я родилась и выросла рядом с Кейном. Потом отправилась в мегаполисы такие как Берлин, Мюнхен... место где я выросла, Золинген, очень маленький и уютный городок. такие есть и в Турции. Но мне нравится жить в Стамбуле. Но в Германе нет столько различий как тут.
Стамбул удивительно забавный город. При всем этом движении и хаосе, тут обретаешь спокойствие. После Стамбула будет тяжело вернуться в Германию. В этом смысле Стамбул удивительный город подобный город сложно еще найти в мире
Журналистка: одна из иностранок Эмили Фелдман сказала что то схожее с тобой " В Стамбуле и Нью Йорке люди во всем этом хаосе реализованных и не реализованных идей все же остаются на плаву"
Фахрие: да в этом есть удивительная гармония.в Германии жизнь останавливается после 7 вечера. А тут жизнь идет и по ночам. да спокойствие очень важная вещь, но и развлечения это часть жизни. Любому человеку хочется радости в жизни. И после Стамбула, ни в Германии ни в Европе человеку не захочется долго задерживаться, помимо отпуска.
Журналистка:" Начинается зависимость к быстрому темпу жизни?
Фахрие : Своего рода да. Для актеров важно все время усовершенствоваться. И Стамбул это как раз тот город, который вдохновляет. На каждой улице тут абсолютно другая культура. В мире всего несколько таких городов и нам очень повезло, что мы живем в одном из них.Для тех ,кто ищет креатив, вдохновение, это место то что нужно.
Журналистка: Как и Джейн Фонда ты говоришь " я этого достойна". Чего достойна женщина?
Фахрие: Этот лозунг настолько глубокий и давний! Я была поражена . Когда я почитала историю этой марки ,я удивилась, настолько давний? сказала я себе. Ведь он был придуман в 1943 году. Хотя это было сказано давно, но это актуально и сейчас. В каждом закоулке мира мы можем услышать эту фразу. Каждая женщина хочет сказать "Я этого достойна". Это очень сильный слоган, говорящий об уверенности в себе и твердом стоянии на ногах. Смотря на те годы, когда женщины начали бороться за себя и права, хочется надеяться что так будет всегда.
Журналистка: Впервые твое имя упоминается с брендом.Ты сделала себя звездой и лицом мирового бренда.
Фахрие: да за 10 лет карьеры я впервые стала лицом марки. Но что бы я не делала, я никогда не делаю просто для того что бы просто что то сделать. всему есть причина

Фахрие: я никогда не играла в сериалах и фильмах по принципу, просто там появиться. Я всегда искала нужные мне проекты, когда было нужно ждать ,я ждала. так же и рекламой. Я ждала марку, в которой я буду чувствовать себя хорошо. И я действительно нашла. Это L’oreal Paris. Я знакома с этой маркой давно и когда поступило предложение я сказала себе" я знаю этот бренд .Лореаль эта та марка которая всегда была рядом со мной и заставляла себя чувствовать хорошо. я сказала себе "Я этого достойна!" (смеется). Я чувствую себя настолько спокойно и знаю что вместе мы сделаем много хорошего.
Журналистка: Твоя красота изменилась со временем?
Фахрие: Когда я приехала из германии, мне было 19 лет. Это возраст в котором начинаются понятия о красоте и о самой себе. Понять что тебе нужно с психологической стороны очень важно, в плане красоты .Марка Лореаль мне помогла в свое время.
Журналисты: в подростковом возрасте деочоки переживают тяжелые проблемы очки, прыщи и хотя все это кажется потом смешным. Сейчас ты красивая женщина а какой была в те годы?
Фахрие: В таком возрасте, глядя в зеркало можешь чувствовать себя несчастным. Мне хотелось всегда экспериментировать с волосами, с длиной и цветом. Хотя родители были против. У меня были самые разные прически и очень короткие . Потом отрастив волосы, я перестала эксперементировать и остановилась на длинных волосах. Этого также требует моя профессия. в 18 лет я впервые покрасила волосы, в очень радикальный черный цвет. Правильный макиях хорошая вещь для девушки. Я сидела часами в комнате и училась макияжу.(смеется). Женщине нужно найти себя. С хорошим макияжем меняется даже походка. Уверенность в себе. "Я этого достойна" вот и все. именно этого и добивается эта марка, сделать женщин уверенными в себе. То что теперь, я часть этого меня очень радует. Возможность сделать женщин увереннее в себе ,помочь им найти себя. Я всегда любила естественность, но такие вещи как увлажнение кожи я считаю такими же обязательными как умываться. Тоже самое касается волос, нужно следить за их здоровьем, делать маски и прочее.
Журналистка: хочешь сказать нужно инвестировать в себя с годами?
Фахрие: именно так, это можно назвать инвестицией в себя. Нужно следить в умеренных пределах за собой, не быть на этом помешанна, но и не забрасывать свой внешний вид.
Журналистка: ты закончила учебы. теперь ты чувствуешь себя свободно как птица?
Фахрие: я люблю учиться и хочу как-нибудь это продолжить.

# 275
Зари,  Heart Eyes благодаря ти за интервюто и снимките на Фахрие !  newsm51
Много ми хареса - уверена в себе си млада дама, която тепърва ще ни изненадва със своя талант и способности - сигурна съм !  Peace А и толкова красива......толкова е изящна на тези снимки, че направо ти спира дъха !  Heart Eyes Crazy Hug

Един нов колаж от невероятната Фунда !

Heart Eyes

# 276
# 277
Вале Hug, то не остана нищо за коментиране около КСШ Peace Ние нашето мнение си го казахме и то остава непроменено Peace Може, ако започнат да го излъчват по наша телевизия да се възроди коментара с включването на нови потребители, но в основни линии знам какво ще се случи Peace Шури срещу Мурки Wink

Благодаря за видеото с Киво и инфото около Фахрие  bouquet Спор няма красива е, но като актриса не ме впечатли Peace Може би се влияя от героинята й, но и така да е, едва ли ще гледам някой филм само заради нея Peace Както съм казвала и преди трябва и историята да ме грабне Peace Само за Киво правя изключения  Simple Smile Heart Eyes

# 278
# 279
Добро утро и приятен ден.  Hug Hug Hug

Скрит текст:
Появляются слухи о возвращении Берен Саат на телевидение. В прошлом году в связи со свадьбой она планировала отпуск до января 2015 года, чтобы насладиться семейной жизнью. Свадьба была перенесена по срокам, а вот на сколько в связи с этим будет продлён отпуск - не известно. По слухам, один проект всё же заинтересовал Берен, и она может вернуться с новым сериалом осенью.
Сейчас идут съёмки её фильма "На 9 месяце", где также заняты Энгин Хепилери и Эсра Дерманджиоглу. Проект должен выйти в прокат уже 6 марта

# 280

Айра,  Heart Eyes страхотен колаж.   bouquet Как може така идеално да си пасват тези двамата. Погледнете им устните, перфектно създадени една за друга.  Crazy

Госпожата,  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes

# 281
# 282
Терзи, страхотен Къванч!  newsm10

И страхотна Фахрийе! Снимките са от премиерата на новия филм с Бурак. Показаха на света и филма, и любовта си.  Simple Smile

Надявам се, че и ние ще видим филма скоро.
Много ме кефят актьорите, които посещават премиери и поздравяват колегите си.

# 283
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Е много са красиви и двамата! Изумителна двойка! Вижте колко е хубаво, когато не се питаш "ама той/тя какво му й/е харесал/а"...

# 284
Здравейте, момичета Heart Eyes Hug

Скрит текст:

Мерси за снимките на нашето момче и новините и снимките около примиерата на новия филм на Фахрие и Бурак Hug  bouquet Аз на ето това му казвам ПР, имам предвид оповестяването на връзката между двамата актьори, но понеже не следя новините за тях, не знам до колко е истина Peace А не както се опитваха да изкарат нашето момче и връзката му като ПР-ски ход, но както и да е...Те най-вече рускините го правят, понеже са много вещи в тази материя Simple Smile Даже по повод на предсказанията за 2015, че Киво ще се жени за Башак, решиха, че той е с Башак, понеже бил в депресия, а тя му помагала да се справи #Crazy Затова когато му минело, нямало да има има нужда от нея и щели да се разделят Grinning Няма такава логика Grinning

Аз понеже продължавам да си следя ЗП и малко ми е мъчно, че вече не коментираме Sad Преговорът ни секна, както се казва Simple Smile Може би никой не одобрява поведението на Бих, а и то не е за одобрение, де, тя прави всичко възможно да наранява другите, тъй като самата тя се чувства така....Друго си мисля, не може все тя да е крива, а все другите прави. Не може Аднан да й прави забележки, все едно прави на децата си, пардон, той на тях не прави, те са толкова съвършени, че няма нужда Peace Не може за всичко лошо да се обвинява само Бих и майка й, той сам Аднан я покани да живее при тях, когато Бих не я искаше близо до нея, а после и Них не искаше да я пусне да си ходи, когато я уреждаше с Бех Peace Разбира се, не одобрявам тяхното поведение искам само да кажа, че те си имат основание да се държат така Peace Разбирам тези, които не понасят Бих, по същия начин не понасям Них, не само образа й, но и актрисата, и добре, че беше Чаатай да я загледам в Огледалния свят Peace Което означава само едно, че са изиграли ролите си перфектно Peace Бех няма какво да го коментирам, тя и Пейкер му каза, че няма нужда от такива декларации, когато и каза че обича Них...Но може би се опитва да убеди сам себе си...Продължавам да виждам само страх в поведението му, а не любов....И то не страх, че е наранил семейството си, за което трябваше да се сети по-рано, а страх да не се разкрие тайната му и да загуби благоразположението им, както и се случи Peace Както и преди съм казвала, ЗП до момента е единствения сериал, в който всеки си получава заслуженото Peace Дори Бих със смъртта си плати цената за забранената си любов и именно там намирам смисъла на жертвата й която направи....

Хубав ден на всички Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт