10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 85 301
  • 512
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Феичке благодаря за хубавата тема  Hug

Много ми се иска да го направя този детокс, но ще го отложа за след около месец, че се възстановявам от операция и трябва да ям доста разнообразни храни и най-вече такива, богати на желязо.
Единственото, което ми е като въпрос е за отслабването. Аз сравнително лесно отслабвам, особено ако ям по-малко /обикновено когато съм притеснена или под стрес/,  та въпроса ми е при около 50-51 кг. каква редукция на тегло мога да очаквам. Ако е до 3 кг. ще е супер,  да не е повече.

Весело посрещане на Новата година   bouquet  bouquet  bouquet

# 61
Sun Sea, много полезна табличка! Благодаря!

Момичета, ще ви свърши ли работа информацията от Бени? За салатения микс уточнихме, че си го правите сами с каквито зелении има.

Магнолия, много зависи от това колко ще ти е общия калориен прием по време на детокса. Ако се притесняваш от загуба на тегло, добави авокадо и масла. Индивидуалното количество изгорени мазнини се определя от много фактори, вкл. физическа активност, метаболизъм и пр. Не мога да кажа как ще се развият нещата при теб.

Бързо следоперативно възстановяване!

Симпа, може замразен спанак.

Последна редакция: ср, 31 дек 2014, 17:36 от Фея Кръстница

# 62
  • София

Магнолия, много зависи от това колко ще ти е общия калориен прием по време на детокса. Ако се притесняваш от загуба на тегло, добави авокадо и масла. Индивидуалното количество изгорени мазнини се определя от много фактори, вкл. физическа активност, метаболизъм и пр. Не мога да кажа как ще се развият нещата при теб.

Бързо следоперативно възстановяване!

.

Благодаря ти   bouquet

Ами няма как да имам много движение, защото сега не мога да тренирам /най-много да повъртя колелото у дома/, не ходя на работа и е прекалено студено за разходки. Но мисля да го направя. Ще следя теглото и ако не ми харесат нещата ще слагам повече авокадо.

Честита нова година момичета 👭
Бъдете щастливи и всички мечти да се сбъднат
bouquet  bouquet  bouquet

# 63
  • UK
Записвам се да следя темата - няма да се включа по ред причини, които тук няма да споделя, но ми е интересно как ще се отрази на онези от вас, които ще правят детокса. И да отбележа, че съм възмутена от "разнообразието" на подобни зелении и като цяло асортимента от плодове и зеленчуци в България. Затова често там, като споделиш с някого, че ядеш примерно рукола или аспержи, те гледат все едно си най-големият сноб на света  ooooh!

# 64
Ljoli , какво да говорим за нашенския манталитет...
Щом и овесените ядки се считат за екцентрична закуска. "Нормалното" е да закусиш филия бял хляб с маргарин и сладко. Кой ни е виновен на нас, че не искаме да сме "нормални" Grinning?

# 65
  • UK
Ljoli , какво да говорим за нашенския манталитет...
Щом и овесените ядки се считат за екцентрична закуска. "Нормалното" е да закусиш филия бял хляб с маргарин и сладко. Кой ни е виновен на нас, че не искаме да сме "нормални" Grinning?

Или мазна баница с боза от фурната.  Crazy
За овесените ядки са ми казвали как можело да ям храна за прасета и някак със съжаление ме гледат.

Извинявайте за офтопика, дами, приятна и ползотворна детоксикация!  Hug

# 66
На мен пък не ми харесва този хейт по "нашенското"  Peace Според мен проблема е по-скоро персонален вече отколкото национален. Забелязвам определено повишено внимание у хората какво и как го ядат  Peace А в сравнение с някои по-западни държави (и континенти) сме си си доста ОК - все още в болшинството семейства поне се готви и чийзбургер с малки картофки не минава за диетично хранене. Факт е, че аспержите са скъпи за нашия потребител, но те и в Германия не са евтини хубавите и там не ги ядат всеки ден ... Иначе са вкусни и доста хора биха ги яли по-често Wink

Весела Нова Година - нека е по-чиста, светла и добра във всяко отношение  Hug

# 67
В подготовка за детоксикацията отчитам 5 дни без кафе  Heart Eyes Днес за закуска пробрах смутито от ден 4.  Имах неблагоразумието да добавя "шоколадов" вега протеин и не ми хареса особено, просто не се чувстваше вкусът на съставките, а само на шоколада.  Явно ще си пия протеина отделно  ... Note to self  Peace

# 68
Мама Мил, може би защото протеинът ти е шоколадов. Аз имам този ванилов и съм много доволна.

Направих същото като теб: не съм пила кафе от Коледа, за да се потготвя за детокса.

Копирам и тук информация, която пуснах в темата за смутитата. Може да е от полза някому.

Току-що разгледах какви блендери и кухненски роботи се предлагат в сайта на Техномаркет. Изглежда, че има 4 категории:

220 - 350 W    Правенето на смути в тях ще предполага накълцване на продуктите, преди да бъдат сложени в каната

400 - 600 W    Ще могат да се справят по-добре и по-бързо, но все още ще искат нарязани на малки парчета продукти и ще им е трудно да правят ядкови масла, сладоледи и смутита с лед/замразени продукти. Нутрибулет спада в тази категория по мощност.

700 - 800 W    Повечето продукти ще бъдат смилани, но правенето на ядкови масла и сладоледи най-вероятно ще изисква да се дава почивка на двигателя. Цените са около 200 лв., като на мен най-много  ми хареса този 800 W Филипс. Бих купила него, вместо Нутрибулет. Освен всичко друго, Филипс е Филипс. А  Топ Шоп... 

1000-1200 W   Това вече са сериозни машини, но всичките модели, които видях спадат към кухненските роботи и имат по няколко кани. Най-евтиният, който видях, е един на Бош, но и той е над 300 лв. Има едно жЮвотнУ на Кенууд, което удря хилядарката.

Никъде не видях информация за ганранционния срок на машините обаче. Много ми е странен българския пазар в това отношение. А и по отношение на ценообразуването, направо съм бясна.

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 22:04 от Фея Кръстница

# 69
Фея отново  благодарности за отделеното време,чак до мощността на блендерите си се погрижила!
Днес в ''Лидл'' видях и пресни кайсии.Обаче 9,99кг. newsm78множко ми се вижда.Мястото с етикет ''рукола'' беше празно.Сега се ядосвам,че не погледнах за цена докато търсех с очи въпросната стока дали не е някъде наоколо.
Смях се на коментарите за овесените ядки ''храна за прасета''.Аз не ги обичам,но не се бъркам на хората какво да харесват и консумират.Не ги ''съжелявам'' и коментирам.Съответно не оставам длъжна ако някой коментира мойте предпочитания.Това постоянно навиране в живота на другите много ме дразни.
И в този дух да споделя,че мен са ме гледали високомерно,защото си хрупах зелева салата с моркови и коментара беше,че съм ядяла фураж.Когато се похвалих ранна пролет,че съм купила пресен спанак имаше критика за цената:за трева 2лв.няма да дам!И аз ехидно казах,че дава 4лв за цигари Mr. Green и всеки да си гледа себе си.

# 70
Здравейте и от мен Simple Smile
Непрекъснато консумирам домашни сокове и смутита, така че много се радвам на темата!

Относно от къде си набавям - най-вече от Лидл като вас и от Билла - целогодишно има пресни плодове и зеленчуци, било и вносни..

Относно блендерите, аз съм с адски мощният(1200 вата) ProfiCook. Преди това бях с масов Филипс и разликата е осезаема.
Ето го моят:

Готиното е, че сега е значително намален:
http://puremall.bg/Blender-Proficook-pc-um1006-1200w-1-8-l-6-nozha
Аз го взех за 180 лв. и пак не ми беше съвестно, че ги давам тези пари, защото буквално през ден готвя с него   chef

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 23:30 от Magnifique

# 71
ОБесените ядки са ми любими, но най-вече за ядково мляко.
Най-най-вкусното ядково за мен е от овесени, като си добавям и конопено семе например или друга полезност. (Да вметна, че ядково мляко с плодови сокове/смутита аз не обичам)
НаздравеЙ!

Много дълго стана, но много неща имам да споделя. Ако трябва трийте, както прецените.
Искам да вметна, че дадените рецепти на 1 страница ми се виждат бедни или по-скоро еднообразни.
Имам още една забележка - защо трябва да слагаме замразени храни, ако на пазара има заместители пресни плодове/зеленчуци?

Този сайт е най-плезният ресурс, който може да има на български език:
http://www.zdravei.org/

И конкретно "зимните" рецепти: http://www.zdravei.org/recepti/sokove-smutita-mleka

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 23:41 от Magnifique

# 72
Как си правите ядковото мляко? Сигурно сте обяснявали в другата тема, но аз така и не съм разбрала? И Фея последно кейл със спанак ли ще го сменим и прасковите с какво?

# 73
Как си правите ядковото мляко? Сигурно сте обяснявали в другата тема, но аз така и не съм разбрала? И Фея последно кейл със спанак ли ще го сменим и прасковите с какво?

Ядковите млека са голяма импровизация, също като смутитата.
С 2 думи е доста лесно и отнема макс.10 мин.
Ето малко насоки: http://moonbites.net/napitki/mliako-yadki

# 74
Адски много ти благодаря! Simple Smile) този блог твой ли е?

Общи условия

Активация на акаунт