10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 85 300
  • 512
  •   1
Отговори
# 75
Манифик, от колко време ползваш този блендер и по колко време на ден? Мелила ли си ядки в него? Става ли за сладолед? Питам, защото за пръв път "познавам" някой, който има опит точно с този блендер. Предполагам и за другите ще е полезно да получат информация "от първа ръка".

Рецептите са еднообразни, защото идеята е детокс. Препоръчително е да се следват, но ако някой иска или е принуден да импровизира, няма проблем. Същото важи и за замразените продукти, чиято идея е промяна на консистенцията, но може да се ползват в пресен вид.

Между другото има и тема, посветена само на смутитата.

Дилянка, кейлът ще заменяме със смеска от каквито зелении намерите, защото иначе ще има твърде много спанак.

# 76
Трябва ли специален блендер за приготвяне на ядково мляко ,аз имам Филипс,но не съм пробвала  newsm78

# 77
Дилянка, нямам общо със Здравей, освен, че адски много го харесвам като информация, идеи и даже дизайн  Heart Eyes

Vilqna32, за ядково мляко не трябва нещо особено, защото съотношението ядки - вода е 1:3 или 1:4, демек не се натоварва блендера. Аз понякога оставам пасираната маса да се кисне във водата 30 мин., за да пусне уж още. Също така освен ядки добавям малко сушени плодове.

Фея Кръстница, ползвам го от август, по 5-6 пъти седмично. Не е по много на ден, защото както знаеш всичко става бързо(за 1-2 мин.блендиране).
Освен обичайните смутита, компоти и пр., меся(блендирам) средно-гъсто тесто на него, правя си често сурови бонбони(ядки и сухи плодове и какао), но добавям мъничко вода или ликьор, защото съвсем сухо не се затруднява, но не мели равноморетно, ако се сещаш. Не срещам някакви конкретни трудности или засечеки... Нито се усеща да се претоварва на сухи ядки например.

За детокса и менюто - има логика да не е много разнообразно. Аз съм свикнала да слагам повечеко добавки като напр. джинджифил, спирулина и пр.

# 78
Magnifique ,благодаря  Hug
Ще се пробва значи  Peace

# 79
Привет,
поздравление на Фея за темичката и успех на всички, които ще участват в детоксикацията.
Аз няма да участвам, далече съм още от този тип хранене.
Но искам да опитам смути...
Днес си взех някои продукти и си направих първото смути " Зелен елексир". Има спанак, киви,ябълки. Беше вкусно.
Току що "хапнахме" това и се чудя за колко време ще ме засити.
Имам един въпрос, хвърлят ли се стъблата на спанака или целия се ползва? Аз в момента ги хвърлям.

# 80
Аз слагам всичко.

# 81
Манифик, значи ползваш блендера си сравнително от скоро. Радвам се, че си доволна. Колко му е гаранцията?

Зизу, честито за първото ти смути! За колко време ще те засити зависи от съставките и количеството им, както и от твоя организъм. Строго индивидуално е.

Разбира се, има разлика и между това да пиеш смутито бавно или да го "гаврътнеш" наведнъж. Според мен, изхождайки от факта, че смутито е смелена храна, то трябва да се пие бавно.

И аз слагам стъблата на спанака.

# 82
Magnifique,много хубав блог,благодаря ти,че го сподели! Hug  bouquet HugЩе правиш ли януарското предизвикателство на "Здравей"?
А каква сокоизтисквачка бихте препоръчали?
Хубава неделя! Peace

# 83
Благодаря ви за отговорите за спанака, повече няма да ги хвърлям  Peace
Смутито ме засити за около 2 часа. Ще пробвам и други варианти.

# 84
  • UK
Така, аз съм напазарувала за първите 5 дни, като единствено кейл още не съм взела, но в Асда нямаше та ще отскачам до Теско. Peace

Имам един въпрос, едно пакетче стевия на колко супени/чаени лъжици се равнява, защото си купих цял буркан за 1.79 Money

# 85
Да се похваля с първо орехово мляко-стана чудесно,след това 1 чашка от него,1 банан +малко канела в блендера много вкусно,оставих пулпата,защото казват,че от нея се приготвят десерти  Peace

# 86
Записвам се тук, за да пробвам и зелените смутита. Джинджифила и спирулината добавки ли са или се смилат заедно със зеленийте ?
От другата тема за смутита пробвах няколко и много ми харесаха. Доста ме засищат и изобщо не огладнявам, но спазвам правилото да се пие бавно на глътки. Определено им ставам фен  Peace

# 87
Накупих продуктите за първите 5 дни в двойни количества- за мен и мама. Само тези праскови не знам с какво ще ги сменям  Sad

# 88
Ох, аз 10 дни няма да издържа, понеже имам някакъв въглехидратен глад от време на време и започвам да треперя и си мисля, че нещо ще ми стане.... Така че аз съм за 4-дневният януарски детокс  Whistling

За сокоизтисквачка Браун или Филипс са ОК. Моето мнение е, че всички "центрофуги" произвеждат еднакво качество сок.
Друг е въпросът с "дъвчещите" сокоизтисквачки, но са неразумно скъпи(над 700 лв.) при положение, че не летят или не говорят...
Може да потърсите в Гугъл тези два вида сокоизисвачки, за да видите каква е разликата Simple Smile

# 89
  • У дома
Привет и за много години! Тези дни пообиколих и аз за материал и днес закусих зелено смуди.
Ето това купих за 10 пари. Връзка органик кейл беше 69 цента

Ето още снимки от обикновен магазин-

В този ред на мисли ми е много криво, че в БГ няма разнообразие на зелении.
Утре съм на линия  Simple Smile Хайде леко на колегите! Лошо, че днес пих кафе, обаче.

Общи условия

Активация на акаунт