10-дневна детоксикация със зелени смутита

• 86 273
  • 512
  •   1
Отговори
# 360
Първите няколко дни бяхме с майка ми до пазара и после носех доста тежко, ходехме доста (не е наблизо), така че намалих малко "тренировките", защото ме беше страх да не прекаля. Един вид, за да не хабя излишна енергия по време на детокса.  Laughing Ако си бях наложила да "тренирам" както обикновено сигурно щях да издържа....но някъде в книгата четох, че не е хубаво да се прекалява с натоварванията и така, да се презастраховам... Blush

# 361
Ясно.

Слушай тялото си. Всеки има различна точка на претоварване.

Велоергометърът интервално ли го караш или монотонно?

# 362
С велоергометъра се старая през определено време да променям скоростта на въртене или пък степента на натоварване за по няколко минути, после пак минавам на по-ниската степен, но въртя по-бързо педалите. Не знам доколко е правилно... newsm78

# 363
Правилно е. Точно това е интервално каране.

# 364
Ами супер.  Laughing
И 7-мият ден приключи много лесно. Сутринта бях -300 грама. Но всъщност започнах детокса, за да имам повече енергия и, за да се освободя от токсините, едва на втори план беше отслабването. Сега имам наистина много енергия, даже и когато не съм се наспала, а преди липсата на енергия ми беше голям проблем. Единствено не е много приятно, че се "опъпчих" с по 2 пъпки от всяка страна на лицето, даже са почти симетрични... hahaha Но се надявам докъм десетия ден поне да са малко по-малко видими. Whistling

# 365
Иха, браво на теб! ЧистИ, чистИ, а след това запази поне навика да изпиваш едно зелено смути дневно.

# 366
а след това запази поне навика да изпиваш едно зелено смути дневно.
О, задължително! Grinning А след 10-те дни мога ли да добавям броколи в смутитата и ако да- сурови или бланширани леко? newsm78 Гледам снимката към темата и все се каня да питам това. Laughing И след колко време е хубаво да се направи пак детокс? Thinking
Скрит текст:
Не пуша, лек алкохол (шампанско, вино или бира) консумирам само по поводи и по малко, предпочитам пълнозърнести продукти, обожавам плодове/зеленчуци, газирано не пия, използвам малко сол, избягвам маргарини/хидрогенирани масла, подслаждам със стевия, мед или кафява захар, кафе пия, но не е силно, употребявам умерено мазнини- т.е. в сравнение с други хора не водя чак толкова нездравословен живот. Обаче все си мисля, че в толкова много излишни кг си имам натрупани токсини които няма да се изчистят само с 10-те дни детокс.... newsm78

# 367
След десетте дни добавяй каквито зелении искаш и са ти вкусни.

Не го бланширай броколито.

Предлагам да не правиш детокси повече от веднъж на два-три месеца.

# 368
Хм, по-често от веднъж на 3 месеца не вярвам да успея да правя детокс, поне не и пълните 10 дни. Засега си харесвам декември за следващия детокс- след рождения ден на детето, преди Коледно-Новогодишните празници... Laughing
Резултатът от ден 7 е -200 грама, като днес дори ми направиха доста комплименти, че изглеждам много свежа.  Blush

# 369
днес дори ми направиха доста комплименти, че изглеждам много свежа.  Blush
Колко хубаво!

То и не трябва да правиш детокси по-често. Просто ти дадох някаква разумна граница, особено като се има предвид, че се храниш с внимание и разум.

Но нищо не пречи (ако си вярваща) да съчетаеш постите с детокса. И други го правят.

# 370
Да, мисля, че декември е подходящ период за следващ детокс. Даже и да не направя 10, ами 7 дни пак ще ми се отрази добре. Аз внимавам какво ям, но докато не си върна нормалното тегло и аз считам детокс на 3-4 месеца за разумен.
Цифричките от вчерашния ден са -300 грама. Днешният ден мина доста напрегнато, детето мрънкаше, направих си твърде късно смутито. Embarassed Но пък и не съм гладувала особено. Надявам се утрешният, последен ден да мине по-спокойно. Laughing

# 371
Виждаш ли положителна промяна във вида на кожата си? А в начина, по който миришеш?

# 372
Фея, кожата ми изглежда по-свежа, порите са някак по-малко забележими. Това въпреки 4-те пъпки. Mr. Green Някъде след 7-мия ден забелязах голямото подобрение в кожата ми- тенът на лицето ми се уеднакви, това ми беше основният проблем. Първите няколко дни от детокса се събуждах с много неприятен вкус и мирис в устата- може би след 4-тия или 5-тия ден това мина. Относно потенето- последните няколко дни съм доста активна и не знам дали от това или от детокса, но ми се струва, че потта мирише малко по-силно, но пък някак не така неприятно както преди детокса. Не знам дали успях да го обясня така, че да разбереш какво имам предвид. Laughing Може пък просто моят нос да усеща по-добре миризмите... newsm78

# 373
Разбрах те. Съгласна съм, че потта ти мирише повече е заради подобрената работа на сензорните клетки в носа ти.

Питах, защото при растително хранене общата телесна киселинност се понижава и потта мирише по-сладко и по-меко.

Би трябвало и вкусовите ти рецептори да са значително по-чувствителни. Храни, които преди са ти били нормални, сега ще ти се струват прекалено сладки, пресолени или свръх мазни.

# 374
Храни, които преди са ти били нормални, сега ще ти се струват прекалено сладки, пресолени или свръх мазни.
Най-хубавото е, че мога да готвя за другите (пържоли, картофки, патладжани и т.н. на фурна) без да ми се яде от тези храни. Усещам как миришат, приятно е, но не може да ме изкуши да си наруша детокса и да опитам дори и малко парченце.  Grinning Имам чувството, че от миризмата на пържено направо ще ми се повдига- по принцип много малко пъти в годината си позволявам нещо пържено, аз никога не пържа.
Относно киселинността, харесала съм си едни лентички за измерване на пх и малко ме е яд, че не ги поръчах преди да започна детокса- за да проверя каква е разликата преди и след. Blush
Ноктите ми доста се нацепиха 2-3 седмици преди детокса. За съжаление, все още не мога да разбера дали там има някакво подобрение, но може би е твърде рано- предполагам, трябва да поизраснат малко, за да видя има ли разлика. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт