Искам да кажа ... (17)_29.12.2014-04.01.2015

• 46 823
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 990
Испанците използват една и съща дума за свекър/тъст и за свекърва/тъща. А също и за леля, чичо, вуйчо, стринка и пр.

Сега се сетих, че скоро моя приятелка (на 30 години е) се похвали, че за втори път е станала баба. Нейните племенички родили. Първоначално ми стана смешно, ама като се замислих - децата на брат й са станали родители. Те й казват "лельо", независимо, че са почти набори  Grinning. Та по тази логика техните бебета наистина й се явяват един вид внуци.

Никакви внуци не са й. По тази логика мъжът ми е внук на децата на леля си, които сега са на по 10 и съответно 4 години.  Mr. Green Тя е по-млада от племенника си.

Логиката ти е "желЕзна" Mr. Green Разбира се, че са й внуци...Когато племенника ми има дете аз каква ще съм му?? Кака Mr. Green

# 991
Сестрите на майка ми са си пак лели на моите деца, не ми е хрумвало да им казват баби. Те си имат две стигат, все пак майка има 4 сестри, объркващо е:)

# 992
  • Euskal Herria
Никакви внуци не са й. По тази логика мъжът ми е внук на децата на леля си, които сега са на по 10 и съответно 4 години.  Mr. Green Тя е по-млада от племенника си.
Чек, мъжът ти е племенник на леля си, а нейните деца са му братовчеди.
А кой как да се обръща - всеки сам решава. Моите деца казват "дядо" на свекър ми и "бабо" на неговата сестра (леля на мъжа ми). А нейните внуци се обръщат с "вуйчо" и към свекър ми, и към мъжа ми.

# 993
Нино, искам да те питам: вЕрно ли като си се регистрирала във форума си виждала въображаемите приятели на хората и за това си им говорила на Вие?  hahaha Joy

# 994
Не знам кой каква логика има, но децата на племениците са внуци само на бабите и дядовците си, т.е. нашите братовчеди. С които ние сме роднини по съребрена линия, докато внуците са такива по права.

# 995
  • Ямбол
...
Логиката ти е "желЕзна" Mr. Green Разбира се, че са й внуци...Когато племенника ми има дете аз каква ще съм му?? Кака Mr. Green
Леля.
А твоето нахлуване е противно, също като теб.

# 996

Чек, мъжът ти е племенник на леля си, а нейните деца са му братовчеди.

Права си.  Обаче по онази логика тя е баба на дъщеря ни, а нейните синове ще са дядовци на нашите внуци.  Mr. Green

# 997
На Имани наистина само няколко парчета стават.  Simple Smile

# 998
  • София
Стейси, какви са тези удължители?

Мър, аз препоръчвам Анталия - хотел Кервансарай Кунду. Но със самолет ще е по-добре.

# 999
  • Варна
Кажете за сутиените.  Flutter Главата ми бучеше тогава, но запомних, че консултантката каза: "така ги правят вече" Confused
Някой пазарувал скоро от Триумф?

Алфа бета-показаха ми един-с кукички(както е при сутиените), да свърже двата края. Няколко см беше удължителя.

# 1 000
...
Леля.
А твоето нахлуване е противно, също като теб.

Ооооо, имаше номинации за мухи... и пр и ти ги спечели  Crazy Така, че говори ми колко съм противна Mr. Green "Отивам" при модератор да питам в кои теми мога да пиша и в кои не Mr. Green

# 1 001
Стейси,  Триумф не съм си купувала от 5г., но на други марки са си нормални. 

# 1 002
  • Ямбол
... "Отивам" при модератор да питам в кои теми мога да пиша и в кои не Mr. Green
Отивай, щом сама не можеш да решиш.

# 1 003
  • София
От магазин Триумф съм купувала, но от другите марки, които се продават в магазина.
Не са ми казвали за удължители. Но пък аз имах друго изискване - да са памучни отвътре.

# 1 004
  • София
Кажете за сутиените.  Flutter Главата ми бучеше тогава, но запомних, че консултантката каза: "така ги правят вече" Confused
Някой пазарувал скоро от Триумф?

Аз последно миналата година, съвсем нормален си беше сутиенът Rolling Eyes Този януари пак ще си взема, ще ти кажа дали има промяна или консултантката е била неграмотна.

Я зарежете тези роднински връзки, много са досадни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт