Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 771
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив/София
Фиона, страшна си! Много добри идеи даваш. Бебо наистина обича да го събличам, обикновено започва да се смее и му е кеф да е гол, но не ми е хрумнало да затопля стая и да го държа така дълго. И шумящото е идейно също.
 Да знаеш, че и миналия път като се включи със съвети, изчетох и ми беше успокоително, нищо, че май забравих да ти благодаря   bouquet

ох, с повече от едно дете не ми се мисли. Все още искам второ, ама не скоро. Пък и уж едното ако е ревливо, другото е кротко..макар че с голямо дете на 2-3-4 години дори с най-кроткото бебе пак ще си е ужас. От трето се отказах вече, кучето ще ми е третото, освен ако не тресне на дърти години нещо...

За дрехите- това някак не го мисля. Имам 7 кила отгоре, които бяха станали 5 преди празниците, ама с толкова ядене и по-малко разходки се върнаха. Стават ми само дънки за бременни, блузи- не всички. Но аз не съм много по дрехите, рядко ми идва музата да се обличам хубаво, може би сега като сложим новия гардероб и имам място, ще започна да се грижа повече за този аспект...и за другите, по принцип не сш грижа за външния си вид, доскоро го приемах за даденост- не пълнеех, каквото и да ям, в лице също си ходя без грим, имам симпатична физиономия...Но май вече с тези кг отгоре и сенки под очите не съм първа красавица, ако не положа усилия  Confused

Ох искам втора среща, някой беше споменал 21.01, интересно ми е да видя Фиона, Дани, Ижинка, Кремолин и още мнооого от по-познатите ми никове в София...

# 211
  • София
Ох, отдавна не бяхме имали тоолкова кисела вечер.
1. Къде преповивате бебето? На нас ни умаля повивалникуът от кошарата, сега сме на един гумен, напряко на кухненския плот, но и там едва се събира и може да падне..
2. Как чистите нослето? Скоро ми казаха да не бъркам с клечки за уши, но физ. разтвор е с много груб  накрайник и като капя директно го разраних един път Sad
3. Дайте идеи за занимания на бебето без да е на ръце. Шезлонг, активна гимнастика, седнал подпрян на възгласвници,, друго? в кошара седи много малко ако му пусна въртележка...а много ме боли кръстът от това разнасяне вече. И го държа като чанта на хълбок
И ние сме с киселите вечери отново. Явно се опитва да си променя режима и малко трудно я хващам спи ли й се, какво иска. Сега заспа, ама това е едно никакво спане, т.е. няма да е генералното заспиване... надявам се...  Grinning
Повиването и на мен ми е проблем от вчера. Научи се да прави мост и се изтласква на пети много рязко нагоре и ме е страх да се удари в стената или пък да се преметне... На легло ми е трудно, боли ме кръста. Ще го мисля...
Нослето чистя, като капя капки физ. разтвор от ампулките и после с фитил памук, също леко напоен с физ. разтвор, за да е мек, бъркам в ноздрата и завъртам. Ако не се закачи секрета за фитила, поне го придърпва и го "закачам" с една салфетка. С клечка за уши не бих рискувала, много си върти главата. Дори с ампулката ме е страх да не я нараня.
Занимания - в момента са в труден период според мен. Искат да пипат всичко, да разглеждат, ама като не могат да седят и да пълзят още... Като се размрънка започвам да въртя - дивана с пеещото куче, шезлонга (много за кратко), леглото й по корем и пред нея играчки (пак кратко), на спалнята да се върти на воля, в стаите на братята й - има стикери по стените и й е интересно да ги разглежда.
При нас проблема е, че никой освен мен не признава. Дори и да си е вкъщи баща й не ще той да я носи, забавлява. Майка ми идва веднъж на две седмици за по няколко часа, колкото да изляза да свърша нещо и винаги е голям рев. Днес я оставих за 40 мин. на баща й, като се прибрах горкия само дето не плачеше... Joy

# 212

Ох искам втора среща, някой беше споменал 21.01, интересно ми е да видя Фиона, Дани, Ижинка, Кремолин и още мнооого от по-познатите ми никове в София...
И аз много бих искала да ви видя, но за сега няма как да стане, защото съм от Русе. Много Ви се радвах, докато четях за организацията на срещичката Simple Smile

За ФБ групата, слец като са ме изключили ще го играя на "сърдита ученичка" и няма да се натискам отново. И без това не бях активна там, но въпреки това четях и имаше доста полезна информация. Честно казано сега ми е по-спокойно и по- малко време ми отнема седенето пред компютъра, преди се опитвах да изчета всичко.
За това какво най- много ми липсва на прима виста се сещам за кафенцето, което аз пиех много бавно и си го влачех цял предфи обед. Иначе доста ми липсват социалните контакти и излизанията вечер. Много съм доволна от факта, че записах магистратура и поне няколко дена в седмицата ходя на лекции и съм сред хора. Дето се вика и аз се намърдах между младите и хубавите  Grinning

# 213
Аз го повивам на повивалника, който е сложен върху леглото. Обаче повивалника е 70 см. , а детето преди месец беше 67  newsm78. Слагам едно одеалце да не си удря главата в стената, и през цялото време ме рита в корема и гърдите. И всеки път му казвам "момченце, риташ си канчето"  Joy
Носа го чистя с физ.ратвор и клечка - да, много мърда, но успявам да го издебна.
А за занимания - и аз събирам идеи. Местя го по няколко пъти по стаите, слагам го на земята върху пъзел и лягам при него, готвим заедно и мием чинии - в кухнята го държа в стола за хранене, който се пуска назад, като шезлонг. И му обяснявам какво правя - понякога аз се забавлявам повече от него, напр. на изречения от сорта "оле мамо, гледай колко много обелки от картофи". С една дума - цирк  Joy

# 214
  • София
Липсва ми работата, защото си я обичам и да си влизам в дрехите. Аз обичам да се контя. Друго нищо. Аз съм много контактна и социална, но не ми тежи, че сме си само с бебо. Просто изпълва живота ми. Иначе ако не вися толкова по форуми и ФБ ще имам време и за книжка. Simple Smile

# 215
...
Иначе ако не вися толкова по форуми и ФБ ще имам време и за книжка. Simple Smile
В един момент реших, че ще спра и си изтрих ФБ, а пък тук във форума си смених паролата с една комбинация от 10 букви и цифри записани на листче и след това го изхвърлих. Не, че няма забравена парола, но в началото инстинктивно сядайки на компютър с отворен браузър натисках f. И като отворех форума и ми даде, че не съм логната се подсещах каква ми е идеята. Да ви кажа изведнъж имах цялото време на света, чак ми ставаше скучно понякога. Понеже знам, че през бременността и в първата годинка на бебето е малко изолирано от всичко, реших да си подновя форумската парола. И вече пак се усещам, че съм се пристрастила и мисля да разреда посещенията си. Има теми, които ме вълнуват и имам въпроси, пък няма къде другаде да питам, та ща не ща пак си се появявам. По-малко форумно време е една от целите ми за 2015, която очевидно не съумявам да постигна все още, но пък имам цяла година да опитвам.

# 216
Тъкмо реших да се разпиша пак одеве и форума беше припаднал. Та той ме оставя, аз него не Simple Smile Много е увличащо, аз също като седна пред компютъра и машинално го зареждам. Даже понякога само рефрешвам, че си ми стои постоянно отворен. И на работа бях така. Колкото и работа да имам пускам го да ми стои в някой таб и почвам работа. Може чак на обяд да сваря да го прегледам, но неотворен не може да е Simple Smile Отивам да оставя кавалера ми и ако не се разсърди се връщам да допиша. Simple Smile

Хрумна ми една идея преди няколко дни. Да взема да мина през всичките теми назад и да си копирам постовете в частите си отнасящи се до мен и бебчо. Да си направя един файл и да си го разпечатам. Ако се хвана сериозно да го направя мога да оставя празни места, на които да закрепя снимки например и да стане като албум-дневник.  КАто към всеки пост запазя датата и часа на които са писани.
Иначе нищо не ми липсва. Даже нарочно съм се дистанцирала от всичко и всички в момента за да мога да се посветя изцяло на семейството си тази година, че след това едва ли ще имам такава възможност. Хубаво ми е така, понякога си мисля как мога да удължа този период, ама май няма приемлив вариант.

Аз преобличам също на повивалник върху леглото и си ми е ОК все още. Когато го правя на дивана или леглото също ми е удобно  - сядам си и нищо не ме заболява. Само слагам еднократна пелена отдолу.
Носле може да се каже, че НЕ чистя. Понякога ако видя суха коричка вътре я вадя с нокът, но това става ако е съвсем накрая. Иначе си му капя само физиологичен разтвор и това е. Сещам се как една приятелка чистеше нос. Докато къпе детето го наплисква с вода в лицето и то инстинктивно издухваше водата от носа си заедно с каквото има да излиза. Това на малко по-голямо бебе обаче. На мен ми се струва гадно и не бих го пробвала.
 Занимания на бебето са написани, не бих могла май да допълня особено ако трябва да НЕ включват нас. Иначе напоследък много пея. Кака му има китара, на която "дрънкам" и пея смешни импровизации върху която мелодия на песен се сетя на момента. Гледам да са смешни или поне такива все ми идват на ума и кака му почва да се смее много и той се забавлява на цирка, който му правим.
Последно за днес - аз май изобщо не съм се заглеждала в себе си последно време и за това неусетно съм напълняла. Нося все широки тениски на ММ и долнища на пижами или някои по-свободни такива у дома. Ще се опитам да нося по-прибрани дрехи за да ме подсещат постоянно, че положението е сериозно и наистина трябва да отслабна. Иначе равносметката от диетата за 5 дни е 1 кг. Продължавам пълен напред.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 22:55 от ymemansi

# 217
Последно за днес, обещавам!
Понеже снощи гледах boyhood ми хрумна да измисля нещо да включа децата по подобен начин. Дъщеря ми като по-малка гледаше едно филмче Късмет, Чарли! Там най-голямата сестра водеше видеодневник, в който даваше полезни съвети за бебето как да се справя с шантавите си родители и братя. Сваляйки клиповете от камерата периодично намирам такива, в които е хващала камерата и нещо говори като във филма и на края казва, Е, Чарли това е! Има ми снимано така натрупано пране за гладене на огромни купчини, масата зарязана след купон с бутилки отдолу и т.н. и т.н. а не съм и подозирала, че взима да снима. Сега обмислям да я накарам да започне по-сериозно да води такъв дневник, обаче ми се иска да въвлека и момчетата в целия сценарии и някой хубав ден да го сглобя. С камера снимайте, защото иначе се забравя! На Бъдни вечер с мъжът ми гледахме стари снимки и клипчета и особено на нейните клипчета се просълзявах.
Лека от мен за тази вечер, че са излезли поне 10 хубави филма и се зареждам да гледам.

# 218
На мен ми липсва възможността да седна и да се занимавам с каквото ми падне без да се притеснявам, че дреб ще се разпищи. По-скоро ми липсва времето, в което нямах тази отговорност да съм всичко за някой друг. Но това е просто шок към новото положение и знам, че ще мине.

И днес дреб беше супер крив, спи лошо, плаче доста...мразя да е крив и да не мога да помогна.

За нова среща съм навита, само не знам още как ще се придвижа.

Носа чистя с помпичка ако има много сополи.

Занимавки - на ръце обикаляме, в шезлонга, на дивана заобиколен с играчки си ги взима, по коремче също.

Лека и спокойна нощ!

# 219
  • София
Не се отнесох в дълги писания снощи, защото писах от тела Simple Smile

За нослето и друг път съм писала, че всяка вечер след баня слагам физиологичен, като аз слагам яко по една пипета в ноздра Simple Smile Като ползвах ампулите пластмасовите слагах поне половината (тоест ми стигаше за две вечери). Той така е свикнал, че само вдига главичка горкия и шмръква Simple Smile Не го дразни - виж аз като си слагам ми става супер гадно Simple Smile И почва да ми се повдига (явно се лиготя повече от детето). Бъркам с клечка за уши само ако видя сопол по към изхода. Случва се понякога той сам да издуха гъсто сополче и аз го хващам и вадя. Гледам като му сложа физиологични да го обърна по корем да го мажа отзад, че да му помогна ако има да изтича нещо. Няма сополи, но гъсти сополчета излизат понякога....отдавам го на сухия въздух, защото и аз всяка сутрин имам, а след това цял ден нищо, не съм хремава (е сега не е така защото съм си болна и кашлям и съм сополива Sad)
От вчера и сироп си взех..пфууу наближава 15 януари и деня за ваксина, ако не съм се оправила до тогава ще ме дострашее да му бием ваксина дори да не е болен. Много кофти.....знам ли ....какво да правя....вече 5-ти ден се надявам да се събудя и нищо да ми няма....то сутрин съм си по добре де, но вечер ми става много скапано и глава ме боля вчера....пия парацетамоли, лимони, мед, чаища, спрейчта, смуча разни неща......като бях бременна и болна си мислех, че ако можех да пия лекарства веднага ще оздравея и си мечтаех за упсатинче или аналгинче Simple Smile а сега като гледам няма файда.....

Казах ли ви, че моя бебо се е научил да пищи многоооо тънко....направо пробива мозъка, особено като имаш главоболие....много се кефи и постоянно извисява глас.....не му отива като момче такива тънки писъци ама Simple Smile

# 220
Същите писъци се разнасят и у нас. Мислех, че се е нервирал в началото, но като ида да го видя и той се смее. Явно са на такава фаза сега Simple Smile

# 221
Хей добро утро, то май ден е по- подходящо  Mr. Green
В четвъртък бяхме на ДК . Ваксината я отложихме. Наддала е 460 гр. за 37дни, но не за месец а месец и 1седм . Ще звъня на гастрото, че и обещах да се обадя колко е наддала и още нещо да коментираме. Педито я прегръща и и се радва сякаш била нейно дете а ЛЛ вика "ужасно хитро същество е това дете"  Wink Те ДК провеждат двете заедно. Направи ми добро впечатление, че ЛЛ каза"може да започнещ да я "дохранваш" с пюре.
ymemansi това, което правиш се казва перкуторен масаж  Wink. Хайде вече да минава кашлицата на големия малък мъж  Praynig
И аз съм като теб нищо от "преди" не ми липсва, много ми харесва да съм си със семейството. С баткото икарах 4г. майчинство и продължавам да мисля, че това бяха най- хубавите години в живота ми. Е накрая мрънках на мъжо, че искам да съм по-социална и да работя и последваха 4г. прекарани в  интензивна и отговорна работа.
fiona понеже беше писала , че мислиш да захранваш с оризова каша а не ти е допаднал състава, ако искаш погледни био оризовата безмлечна на Милюпа. Повечето мами на деца с АБКМ захранват с нея, аз още я обмислям.
 Astined и аз като теб съм светло и топлолюбива и още не мога да свикна дори с климата в София. Сега разбирам приятели от Северна България защо все казват, че в Пловдив сме нямали зима  bowuu
Опитах се и аз да се разболявам -главоболие, болка в гърлото и леко втрисане. Изпих вчера 1/2 парацетамол, горещ душ, че едва се движех и направих инхалация и се почувствах много по-добре.
Това тънкото пищене "щастливото" цирикане , на което казвам " мишка цирикалка" и баткото го правеше, сега и тя. Чуват си гласа и му се радват, някои бебета, като моя племенник направо викат силно или крещят  Joy Joy Joy

kremolin много ме разсмя с малдите и хубавите  Joy Joy Joy Радвам се, че си имаш "плувец". Аз мрънкам на мъжо, той ми се смее, даже и двамата с баткото. То аз едва се прежалвам за минерален басейн, как съм щяла да топна бебка не си представял  Mr. Green
AniMM  радвам се, че писа, вече мислех да ти пиша на лични  Hug
Пипи- за нослето Дисне мар, много нежно пулверизира и накрайникът е спец. за бебета  Peace
За самостоятелно занимание, когато е поседнала в шезлонга и слагам в скута една метална иноксова чиния, която пълня с пластмасови дрънкалки и гумени играчки. Удря ги в чинията, играе и ги хвърля зад борда, като и омръзне. Убивам поне 5 мин.   Wink Също и правя топка от намачкана хартия за печене, лека е , но в същото време не става на каша и не може да и остане залепена в устата, ако реши да я опита  Blush

Пампа сменяме на спалнята, леглото на батко или дивана/те са в една стая- холо- детска-дневна  Crazy. И в двете стаи имам приготвени комплект подложка еднокр., памперси, крем за дупе и мокри кърпи и тензухена пелена, че често я мия. И аз събувам често да рита по голи крачета. Най- изпитаното моментално средство за подобряване на настроението  на моето ревливо бебе, освен ако не плаче от болка.
Ставам, да и правя инхалация, че взе да мрънка и скоро ще спи  Wink

# 222
Ние никога не сме имали повивалник-на спалнята го оправям  Laughing,нослето го почиствам със физ.разтвор и от бебешка клечки за уши-ако има по-навътре нещо внимателно с нашите.За заниманията,ние като минем всичко е спим  Joy ,т.е-люлка,люшкане на люлката като се размрънка,шезлонг,пускане на вибрацията,като се размрънка му слагам едно мое шарено шалче,после малко в мене,после в кошарата да слуша музика или да се гледа въртелешкаъа,после легнал на спалнята да се върти и така... докато не се измори и не заспи  Joy

# 223
mama irina тъкмо. щях да отбележа, че не пишеш момта да те е мъчила и в последния ред тя замрънка Simple Smile Да са ни живи и здрави, другото не е изобщо важно. Хич не ми пука, че се е будилл 100 пъти снощи и в 3 часа вече човека ми се смееше и искаше да си общуваме.
  bouquet

# 224
  • София
Към момичета, които казвате че ви е омалял повивалникът. Зачудих се защо нашият не е омалял още newsm78, Никола е сигурно към 65см и открих причината - нашият повивалник е 80см Peace, значи можем да откраме с него до към годинката.

Общи условия

Активация на акаунт