Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 806
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Като казахте каши - тука ми е пълна мъгла  newsm78. Може ли мамите с опит да кажат с каква каша да започнем, и защо? Млечна или безмлечна? Оризова, елда? Или? И с допълнително плодово пюре или само каша?  newsm78
В началото кашата трябва да е безмлечна и безглутенова.Ако си въвела вече плодови пюрета,можеш да добавяш към кашата.

# 691
А защо безмлечна? И някой ден като заместя хранене с каша, пак ли безмлечна? А кога се дава млечна?
Извинявам се, че толкова много въпроси, но изчетох всичко в нета, и книга имам, и това с кашите ми остана ... каша hahaha

# 692
AniMM, и на мен ми се струва малко притеснително, но този път ще се доверя, че много ме тревожи кашлицата... Инхалации също ще правя. Изопринозин на сироп й давах и предния път като се бяхме натръшкали и тримата вкъщи и го понесе много добре (1/4 от препоръчителната доза за бебета, съобрази го с теглото й). Иначе и аз съм чувала много лоши отзиви от него, но при нас беше ОК. А и синекода гледам, че ми е изписала 2пъти по 10 капки, а го дават 4 пъти по 10 за бебета над 2месеца. Явно наистина предписва някакви минимални дози, но същевременно нещо я е притеснило, за да ги изпише. По принцип все гледа да даде нещо хомеопатично или билково, дори и за нас. Моля се, да й подействат добре, че да не се налага продължително да ги даваме или пък не дай си боже да се стигне до антибиотик.
mama irina, дано при вас метода с везната проработи, Ние купихме от продавалника електронна още в самото начало по същата причина. ?Големи отклонения даваше - м/у 10 и 60гр. А 60гр. си е сериозно количество; дано вашата да е по-читава.

# 693
Безмлечна, защото е по-сигурно /добавяш кърма или АМ , на което е бебето/, иначе има на някои марки млечна с АМ, но има и такива със сухо мляко. Crazy
Който желае може и сам да си приготвя зърнените каши.

Като се въведат и плодови пюрета става и зърнено-млечно-плодова. Оризовата може да се смесва и със зеленчуци, всички могат и със сирене на по- късен етап.

везната е с функция hold/ мери точно в момент в който бебето е в покой/.

# 694
  • София
Благодаря за разяснението за кашите Simple Smile Значи така го измислих, сега след картофа с тиква, следващата седмица сме на тиква+ пащърнак, след това пащърнак+ морков и накрая морков+ябълка. Мине ли и тази седмица взимам оризова безмлечна каша (ще видя каква марка) и към нея ще сложа ябълка т.к. вече съм я въвела с моркова, а зеленчуковите ще въртя вече въведените в някакви комбинации според какво имам, а ако каже лекарката и жълтък може да въведа през ден по 1/4.  След ябълката ще сложа круша към кашата. Не знам една кутия за колко ще стигне де, но като свърши ще взема следващия вид, елда например....то като за зимата освен ябълка, круша и банан (с който искам да поизчакам) не виждам какъв друг плод да въвеждам ако не е от готово пюре.
Предполагам, че като сме въвели няколко зеленчука, всеки по една седмица след това можем да си ги даваме различно всеки ден - имам предвид, че като въведе картоф, тиква, пащърнак, морков и ябълка, всеки по една седмица след това мога един ден да давам картоф с морков, а на следващия тиква и т.н., защото са въведени вече...или греша.....
Трябва да седна и да разпиша всичко Simple Smile че и за следващите деца да се знае Simple Smile

# 695
Да, нали това е идеята, после се редуват. Пащърнак с морков ми звучи малко като морков с морков  Mr. Green

Казах ли ви, че тази нощ марширувахме от 1,30 до 5,30  Tired

# 696
Мама Ирина благодаря   bouquet
Сега копвам всичко във файла ми за захранването, и пак ще прочета книгата, за всеки случай  hahaha

# 697
  • Plovdiv, Bulgaria
Пожелавам бързо оздравяване на всички бебчовци и майки!
Благодаря за обяснението за пюрето, моя също пие 200 мл. мляко за това засега караме 100мл. пюре и толкова мляко, засега изглежда, че се засища, да видим какво ще стане другия месец когато обяда стане само пюре.
Информацията за кашите много ми беше много полезна.
Приятна вечер на всички!

# 698
Здравейте,
първо да благодаря на Coming to Life за очния. Прегледа мина доста бързо и доста добре. Малкият е с роден козметичен дефект на лявото оче, което с времето щяло да изчезне, или да не се забелязва толкова. Каза ми също, че е хубаво на годинка, на 2 и половина, на 3 и половина и на 6 да посещават очен, за да се избегне ако се появи проблем с очетата. Така ние август пак ще посетим дооктора:)

За кашите благодаря много на мама ирина, аз др седмица ще започна да давам каши(така каза педито, защото 4 седмици  се захранваме) и се чудех с какво да започна.Още не съм въвела плодовете,но мисля още утре да дам слива или круша , че малкия пак два дена не е акал.Пак ли постепенно трябва да се даваТ?

Искам и да се оплача...вчера за втори път, като излезнахме на разходка след като е ял пюре(спанак беше с картоф и сметана-на хип)се скъса да връща. Беше пребледнял целия, много зле му беше, аз страшно се уплаших.Не знам какво му става. Много му идва ли(вчера бешеизял 60 гр) , преяжда ли, яде си иначе с апетит някои пюрета, но други изобщо не иска да вкуси. Но това връщане много ме плаши.Хем се мъча да увелича количеството, хем стигам до дупка и айде пак надолу:(направо със страх днес му дадох пюре  и сега чакам реакция. Отложихме и ваксината вчера за утре.Вашите случвало ли се е да връщат цялото пюре?Имам чуството, че до декември аз ще си захранвам.

Вчера педито ми каза(което ми беше странно), че може да започна да давам месо-пилешко, а за жълтъка било рано.Не трябва ли първо него да дам, да е ял всичкки зеленчуци и тогава чак месо??

# 699
Изключително кърменото бебе влиза в болница. Иде ми да псувам, ама ми е толкова гадно, че само си мълча.

# 700
Няма ли начин за домашно лечение?Баткото беше с бронхеолит на 6 месеца,но с антибиотик и инхалации го излекувахме в къщи.

# 701
  • София
При толкова малки бебета може много бързо да настъпи усложнение и ги приемат обикновено, особено ако са със свирене в гърдите, задръстване на дробчетата. Къде ще влезете? Ние сме лежали няколко пъти (до 6 годинки) в Токуда, доволна съм от отношение, професионализъм, условия. Дано скоро се оправите!

# 702
Оф, ymemansi гушки  Hug да оздравява бързо младежа  Praynig

Като гледам в темата, тенденцията е и повечето бебета с батковци и каки в къщи да не ги подминават бацилите  Confused

gretalinka обеща, че ще четеш за захранване, но не четеш  Tired сметана викаш....

# 703
Оф, ymemansi гушки  Hug да оздравява бързо младежа  Praynig

Като гледам в темата, тенденцията е и повечето бебета с батковци и каки в къщи да не ги подминават бацилите  Confused

gretalinka обеща, че ще четеш за захранване, но не четеш  Tired сметана викаш....

ДА, сметана. Аз по-бързо давам ново ядене, пък и в хип са два вида такива със сметана-спанака и другото е пащърнака. Предният път повърна от тиквата. Mr. Green

И друго което ми каза педиатъра, че било рано да ги слагаме да сядат. Вие слагате ли около възглавници?(ако сте писали по тази тема предварително се извинявам)

# 704
  • София
И аз мисля, че не е до изключително кърмене, а до по-големите деца. Очертава се повечето с по-големи каки и батковци да боледуват повече и нормално де...няма как да ги опазите....дано всичко се размине много леко и бързо, но е неприятно...още повече, че голямото трябва да остане вкъщи и става сложно.

gretalinka просто нямам думи вече....mama irina го е написала....

Общи условия

Активация на акаунт