) Освен това на готовите продукти винаги има един доста притеснителенадпис- може да съдържа следи от .... Ти реално не знаеш какво има в пюрето, което яде твоето дете и поради това, повръщането може да е реакция към някоя съставка, за която дори и не предполагаш. Дай почивка малко на стомахчето на детето. Ако не те притеснява би ли пуснала списъче, ако си водиш бележки, кога какво си давала, какво количество, дохранване ако е имало и към кое е имало реакция? Другото , което искам да ти напиша е за седенето. Не мога разбера точно как е седяло бебето върху масата. Обаче предполагам, че е седяло под 90 градусов или по-малък ъгъл. В това положение стомахчето е свито на 2 и е голям дискомфорт за който и да било да се храни в това положение. Оригва ли бебето след пюре? Предлагаш ли вода? Разреждаш ли пюрето с мляко/АМ? Иначе съм съгласна с коментарите на другите, относно това, че уж щеше да внимаваш и да четеш, а то излиза, че си забравила да го правиш.
Кашите не съм ги мислила още-може би към края на другия месец. 
да е жив и здрав и да расте щастлив и усмихнат. 

да видим до кога....имаше много марки иначе, но само това май ме устройва от безглутеновите за начало. Погледнах и пюренцата и хванах на Гербер и на Хип органик сините сливи - еми и двете имат захар и нишеште, а плод около 50% и това ме подразни определено. Сега наистина ми стана тъпо, че не се подсигурих със сини сливи, като имаше. Май все пак ще се наложи да купя някакво готово от тях за по нататък т.к. има много време докато се появят пресни, а ние сме си от по-запеченките. Май не ви казах, че на нас тиквата не ни повлия разхлабващо въобще. Не знам дали е защото я давах в комбинация с картоф (днес я дадох чиста, че нали ни е последен ден преди почивка) и ще видим, но общо взето даже май акитата станаха още по пластелинообразни. Поне не ака по-рядко от колкото си акаше, че тогава щеше да е кофти.
, според мен бебе с ясни симптоми на АБКМ няма какво да се "провокира". Нещата ще се влошат и тогава ще трябва да чакаш седмица- две организма да се изчисти, след което да започнеш другото мляко и пак седмица, докато го въведеш и то станало цял месец. Това ще ти забави захранването. Каква всъшност е идеята на тази провокация неразбирам. Една алергия не се бори като се вкарва насила алергена, по- скоро той трябва да се избягва, за да може имунната система да го забрави ( това става за около три месеца), след което алергена се въвежда с много малки порцийики ( като главичка на кърфица) и то доста плавно. Наистина лечебното мляко е с много горчив вкус и акото става блатно зелено, а миризмата не я помня. На шест навършени месеца взех радикалното решение да спра да кърмя, защото кърмата ми беше намаляла доста и да минем на това мляко . Първите два-три дни беше голям кошмар ( той реве гладен, аз рева че не яде), но после глада надделя и започна да го пие без проблеми и така до 3 годишен. В никакъв случай не те съветвам да спреш кърменето само казвам аз какво направих. А и между другото имаш право с рецептурна книжка да си вземаш млякото по здравна каса. Пробвала ли си да даваш кърма от шише, за да видиш колко изяжда? Може просто да не иска да яде много и дори да минете на АМ пак да не си увеличи дажбата. Дано да намерите решение на проблема и по-бързо да го израсте.
.
.